icon

Nepochopenie ľudí voči rodičom s deťmi

kitycat
20. máj 2025

Odkedy mam deti stretavam ludi co nemaju pochopenie k ludom co maju deti

Uplne nasrdena som a musim sa pozalovat 😆
Odkedy mam dieta, tak sa stretavam s netrpezlivostou ci nepochopenim ludi, vacsinou starsich pani

Jedna na mna spustila v elektricke na vyhradenom mieste, ktore je znizene, ze preco sa tak nahlas rozpravame, tak ja ze nech si presadne, ja sa inam nemam kde dostat .. tak ze ne :D babi co mi strkala nskupnym vozikom do kocika..
Dalsi su netrpezlivi ked vystupujeme, kocik treba vytocit a vycuvat, na eskalatore utekaju pred nas a stoja tam, po schodoch nas obidu, vysoka elektricka odchadzaju :D ale my ako tu pomoc nepotrebujeme bud nalozim alebo pockam na nizku alebo obidě :D a ked sa ponahlam opytam pomoc. Jasne velakrat aj pomahaju, ale nie su to starsie panie

No a DNES! Pozerame na vlak , sedime na lavicke s prisadne si pani s cigaretou. A ked sa jej pytam ci jej nue he blbe, ze na nas ide dym, tak az na druhe ozvanie sa na mba pozre a ked sa jej zas opytam, ci musi s tou cigaretou ku nam, tak ze " ja som ken na kraji" XD a dym nefuka XD

Do mna sto certov, poslala som ju do teplych krajin, babi sa pojorsila, tak som ju poslala este raz a sla

To je cele, musela som si postazovat

Strana
z2
mikasa_ackerman
20. máj 2025

@kitycat podľa mňa sa najdú debilní ľudia na oboch stranách. Poznám aj matky, ktoré si myslia, že sa okolo nich musí točiť celý svet, lebo sa dokázali rozmnožiť a poznám aj ľudí, ktorí sú extrémne nepríjemní, nemajú kúsok empatie a nepatria do spoločnosti.

hipuska
20. máj 2025

No, ja mám takú skúsenosť, že karma dobehne každého...

sasa1310
20. máj 2025

na eskalátore s kočíkom?

deti95060810
20. máj 2025
@sasa1310

na eskalátore s kočíkom?

@sasa1310 nič nové pod slnkom.

deti95060810
20. máj 2025

na stanici je zakázané fajčiť. kľudne si mohla zavolať políciu čo má službu na stanici...

renesance80
20. máj 2025
@sasa1310

na eskalátore s kočíkom?

@sasa1310 ved to co tak pouzit vytah a nezavadzat este k tomu je to nebezpečné

viestta
20. máj 2025
@sasa1310

na eskalátore s kočíkom?

@renesance80 @sasa1310 nie vsade kde su eskalatory su aj vytahy ako alternativa

sasa1310
20. máj 2025
@viestta

@renesance80 @sasa1310 nie vsade kde su eskalatory su aj vytahy ako alternativa

@viestta podľa mňa sú všade. Však ako ide invalid na eskalátore. len treba hľadať. Však to je totálne nebezpečné

viestta
20. máj 2025
@sasa1310

@viestta podľa mňa sú všade. Však ako ide invalid na eskalátore. len treba hľadať. Však to je totálne nebezpečné

@sasa1310 v Prehe v metre si este nebola, vsak? Su tam stanice bez vytahov. A ani na vsetkych podchodoch v mestach nie su, v obchodoch byvaju.

sasa1310
20. máj 2025
@viestta

@sasa1310 v Prehe v metre si este nebola, vsak? Su tam stanice bez vytahov. A ani na vsetkych podchodoch v mestach nie su, v obchodoch byvaju.

@viestta ja mám toľko pocestované, že až. V Prahe som pravidelne niekoľkokrát do roka, už len kvôli Oktagonu 😀 A aj tam sú výťahy mimochodom

viestta
20. máj 2025
@sasa1310

@viestta ja mám toľko pocestované, že až. V Prahe som pravidelne niekoľkokrát do roka, už len kvôli Oktagonu 😀 A aj tam sú výťahy mimochodom

@sasa1310
V pražském metru je celkem 61 stanic, počítáme-li přestupní stanici na každé trati zvlášť. Bezbariérových je 47. Osoby se sníženou pohyblivostí, na invalidním vozíku a cestující s kočárky mohou pro vstup do stanice či výstup ze stanice ve 44 stanicích použít osobní výtahy či jejich kaskády. Ve třech stanicích jsou osazeny i šikmé schodišťové plošiny (Nové Butovice, Smíchovské nádraží a Strašnická), tato zařízení jsou svým principem určena hlavně pro cestující na invalidním vozíku a cestující s kočárky.

V místech, kde není bezbariérový vstup, je přeprava vozíčkářů problematická, ne-li nemožná. Je to neblahým dědictvím z minulých let – podle tehdejší koncepce výstavby jednotlivých úseků byly až do roku 1990 stanice metra budovány bez možnosti bezbariérového přístupu. V současné době se Dopravní podnik problematikou bezbariérového zpřístupnění stanic intenzivně zabývá a jeho snahou je mít všechny stanice metra bezbariérově přístupné.

sasa1310
20. máj 2025
@viestta

@sasa1310
V pražském metru je celkem 61 stanic, počítáme-li přestupní stanici na každé trati zvlášť. Bezbariérových je 47. Osoby se sníženou pohyblivostí, na invalidním vozíku a cestující s kočárky mohou pro vstup do stanice či výstup ze stanice ve 44 stanicích použít osobní výtahy či jejich kaskády. Ve třech stanicích jsou osazeny i šikmé schodišťové plošiny (Nové Butovice, Smíchovské nádraží a Strašnická), tato zařízení jsou svým principem určena hlavně pro cestující na invalidním vozíku a cestující s kočárky.

V místech, kde není bezbariérový vstup, je přeprava vozíčkářů problematická, ne-li nemožná. Je to neblahým dědictvím z minulých let – podle tehdejší koncepce výstavby jednotlivých úseků byly až do roku 1990 stanice metra budovány bez možnosti bezbariérového přístupu. V současné době se Dopravní podnik problematikou bezbariérového zpřístupnění stanic intenzivně zabývá a jeho snahou je mít všechny stanice metra bezbariérově přístupné.

@viestta počuj, je mi to jedno čo tu píšeš ohľadne Prahy a jeho metra. Nemáš zjavne čo na robote. Autorka určite nemyslela metro, ale skôr nákupné centrum niekde na Slovensku. A áno, stojím si za tým, že kočík na eskalátor nepatrí. tak dovi dopo.

majlo1234
20. máj 2025
@sasa1310

na eskalátore s kočíkom?

@sasa1310 samozrejme ze ano, kym najdem vytah, aj nakupim 🫣

eeffka
20. máj 2025

Uprimne dnes som sla po dlhom case mhd a za mnou sedela mamicka s asi 3r chlaocekom a na plnu hubu ideme k Davidkovi? Chces ist k Davidkovi? Pojdeme sa k nemu pohrat.....isla ako mlyncek na kavu, ako mala som jej plne zuby.

kaca222
20. máj 2025

Tak ty si to tiež neodkomunikovala zrovna najslušnejšie 🙂 Možno je to tak, že čo svetu dávaš, to sa ti vracia. A áno, vraždila by som aj ja za tie cigarety, naozaj z duše nenávidím fajčiarov. Ale dá sa to aj normálne povedať, napríklad "Môžem vás poprosiť, aby ste šli fajčiť inde? Nechcem, aby šiel dym na dcéru".

kitycat
autor
20. máj 2025
@viestta

@sasa1310

@sasa1310 ano, mame tu metro. Nie vsade vytah 🙂
Tu je to povolene, mas tam obrazok aby kocik drzal dospely zhora aj zdola 😆
@viestta ma pravdu. Byvam v Prahe

A su tu stanice kde mas eskalator do vestibulu a potom ani vytah ani plosina a tahas to v ruke alebo zobres o pomoc

kitycat
autor
20. máj 2025
@kaca222

Tak ty si to tiež neodkomunikovala zrovna najslušnejšie 🙂 Možno je to tak, že čo svetu dávaš, to sa ti vracia. A áno, vraždila by som aj ja za tie cigarety, naozaj z duše nenávidím fajčiarov. Ale dá sa to aj normálne povedať, napríklad "Môžem vás poprosiť, aby ste šli fajčiť inde? Nechcem, aby šiel dym na dcéru".

@kaca222 ja som bola slusna dost, pani videla velmi dobre ze jedno dieta na lavicke a druhe, dvojtyzdnove, v kociku. Moje hormony idu naplno a pani bola pi, pretoze si sadla a aj po upozorneni sedela dalej. A laviciek bolo nedaleko habadej.

Ja som si svojhocasu tiez zapalila, ale hanba by ma fackovala ist cadit niekam detom. Bavime sa o vzdialenosti koncov lavicky a nie ze vietor trochu odfukol dyn

kitycat
autor
20. máj 2025
@viestta

@sasa1310

@viestta nez pouzit plosinu na Butovicich to to radsej odnesiem. Odidu ti 2 metra kym sa odvezies 😆

viestta
20. máj 2025
@kitycat

@viestta nez pouzit plosinu na Butovicich to to radsej odnesiem. Odidu ti 2 metra kym sa odvezies 😆

@kitycat pamatam si ako sme sa s kocikom a kufrom v metre na eskalatore natahovali.

michaela329
20. máj 2025

To nie je deťmi, starší ľudia sú už často dosť sebci a dosť hrubiáni - zažívala som to ako mladá, aj ako staršia a aj ako tehotná. Už jednoducho strácajú taký ten "chochmes".

kaca222
20. máj 2025
@kitycat

@kaca222 ja som bola slusna dost, pani videla velmi dobre ze jedno dieta na lavicke a druhe, dvojtyzdnove, v kociku. Moje hormony idu naplno a pani bola pi, pretoze si sadla a aj po upozorneni sedela dalej. A laviciek bolo nedaleko habadej.

Ja som si svojhocasu tiez zapalila, ale hanba by ma fackovala ist cadit niekam detom. Bavime sa o vzdialenosti koncov lavicky a nie ze vietor trochu odfukol dyn

@kitycat ok, vidím, že je pre teba takáto komunikácia v poriadku. Možno by si bola prekvapená, aký by bol svet krajší, keby si aj ty bola k ľuďom slušnejšia 🙂

kaca222
20. máj 2025
@sasa1310

@sasa1310 no ale viestta má s Prahou pravdu, tam naozaj nemáš každú stanicu bezbariérovú. Cestujeme s mužom dosť a často musíme s kočíkom na eskalátor (napr. v NY to bolo peklo, výťahy nikde). Zakaždým však malého z kočíka vytiahneme, súhlasím, že je to nebezpečné. My sme ale dvaja na jedno dieťa, ak je pani sama, ešte k tomu na dve deti, moc si to neviem predstaviť. Ako to je v Bratislave s výťahmi, to netuším 😀

kitycat
autor
20. máj 2025
@kaca222

@kitycat ok, vidím, že je pre teba takáto komunikácia v poriadku. Možno by si bola prekvapená, aký by bol svet krajší, keby si aj ty bola k ľuďom slušnejšia 🙂

@kaca222 vidim, ze ty by simpani este pripalila cigu 😀

kiwi3
20. máj 2025

Hm, autorka, ty vyzeráš byť na dost konfliktných typ, sipim, ze raz budeš ako tie tvoje "babi".

kitycat
autor
20. máj 2025
@eeffka

Uprimne dnes som sla po dlhom case mhd a za mnou sedela mamicka s asi 3r chlaocekom a na plnu hubu ideme k Davidkovi? Chces ist k Davidkovi? Pojdeme sa k nemu pohrat.....isla ako mlyncek na kavu, ako mala som jej plne zuby.

@michaela329 ano asi mas aj v tomto trochu pravdy, ze uz si odzili a uz sa nemusia v podstate o nic starat.

@eeffka ale neodsadla si si 😆 mne zas vadi ked pocujem hudbu niekoho, kto to ma tak hlasno ze je zbytocne mat sluchatka

kitycat
autor
20. máj 2025
@kiwi3

Hm, autorka, ty vyzeráš byť na dost konfliktných typ, sipim, ze raz budeš ako tie tvoje "babi".

@kiwi3 a ako som konfliktna ked chcem vystupit z autobusu a pani sa tam ofukuje, ze mi to trva? Lebo autobusar zastavi skoro meter od obrubnika? 🙏

kaca222
20. máj 2025
@kitycat

@kaca222 vidim, ze ty by simpani este pripalila cigu 😀

@kitycat ja som najposlednejší človek čo by sa zastával fajčiara. Mne stačí, že vidím človeka s cigaretou v ruke, tak som znechutená, ten človek u mňa skončil, a nebodaj ak to zacítim, tak veľmi, veľmi škaredé veci mu v duchu prajem. Ale mám v sebe toľko slušnosti, aby som nezačínala vetu slovami “nie je vám blbé že…?”

luccija
20. máj 2025

@kitycat asi si to teraz viac všímas.Mne sa zdajú všetci v poslednej dobe nervózni, divní😉

eeffka
20. máj 2025
@kitycat

@michaela329 ano asi mas aj v tomto trochu pravdy, ze uz si odzili a uz sa nemusia v podstate o nic starat.

@eeffka ale neodsadla si si 😆 mne zas vadi ked pocujem hudbu niekoho, kto to ma tak hlasno ze je zbytocne mat sluchatka

@kitycat neodsadla nebolo kam, ale tlacila som bus hore kopcom ocami.

heln
20. máj 2025

asi si si dala sama odpoved, zijes v prahe, tam je vela divnolidi.

Strana
z2