icon

Panika z druhého dieťaťa

28. mar 2023

Ahojte. Idem rovno na pointu. Mám doma dcérku 1,5 roka. So snúbencom máme ideálny vzťah aj o malú sa od začiatku staral so mnou,vstával s nami v noci atď..vždy sme chceli 2 deti. Lenže teraz keď je tu pravdepodobnosť že som v tom tak mám paniku. On sa bojí len z materiálnej stránky..viem že by to dieťatko naisto ľúbil aj keď teraz pri našej spíme málo a sme unavení keďže idú očne aj zadné zuby...ako aj pri prvon tehotenstve som prvo mala paniku ale zároven hneď ako mi vyšiel test som sa usmiala vyložila nohy a hladkala brucho...začala som športovať baví ma to...bojím sa že až by som sa musela vzdať istých vecí zmenilo by mi to city k bábätku...a aj tejto prvej som chcela dať prvo všetko vrátiť sa do roboty a možno po pár rokoch ďalšie...uživiť by nebol problém,samozrejme by dostávalu takú istú lásku ale z druhej strany sa cítim kus zle že sa tak neteším a možno ešte ani nechcem byť znovu tehotná..áno mali sme si dávať pozor bla bla,liečim sa na isté veci mala som byť kvázi neplodná...

andreatytler
28. mar 2023

Ale ved to su len emocie. Nic nemenia na fakte. Ak si tehotna budete mat dalsie a nejako to zvladnete. So zmiesanymi emociami alebo nie. Prijmi tie emocie ake su a netrap sa nimi. Ono sa to este velakrat zmeni.

barborachors
28. mar 2023

zameriam sa na poslednú vetu - no, moja znama ktora mala byt podla lekarov neplodna, ma 4 deti... tiez sa spoliehali, ze to nevyjde.

lauriik
28. mar 2023

Rozumiem tomu spravne, ze este nevies ani ci si tehotna na 100%?
Ak budes tehotna urcite to zvladnete. Vekovy rozdiel cez 2 roky je v pohode. Ja som tiez brala druhe tehotenstvo ako konec sveta (aj ked bolo planovane), bala som sa co bude, ako to zvladneme atd. A vsetko bolo v pohode. Dve deti su super.
A este si uvedom, ze dieta sa narodi az za 9 mesiacov takze za tu dobu tvoja prvorodena uz bude uuuplne inde ako je teraz ☺️