icon

Podráždenosť po pôrode

julianula
25. sep 2025

Ahojte, mám pomaly 8 mesačného syna... Po pôrode som mala po pôrodnú depresiu, mala som ju aj pri prvom, prvý ma už 8 rokov... Samozrejme liečila som sa 3 mesiace si môžem poklopat že je pokoj malého si užívam naplno... Ale, malý je veľký živan 😁začo som aj vďačná 🙏, pretože sa narodil predčasne, ale ani to nie je vidieť je úplne super, je veľmi šikovný... Ale ide o to že posledné dni mi menej spi a je viac hore... Bola som zvyknutá že mi spi hodinku aj keď len polhodiny ale nevydržal byt dlhšie hore ako dve hodinky.. Chápem viem že rastie a mení sa to... Ale plus to počasie upršané, nemôžem sním ísť ani von, dosť silno pršalo tieto dva dni, mám pomoc od svokrovcoch ale tiež si potrebujem svoje porobiť a niekedy sa motam celý deň, pretože musím nechať rozrobenu robotu... Samozrejme malý je prvoradý, ale v poslednom čase som aj príliš podráždená, neviem prečo to čo sa deje ale dokážem sa veľmi rozčulit pre hlúposti, potom sa aj vyrevem ale ta podráždenosť je silná... Bojím sa že zas padnem do depky

pribinak
25. sep 2025

Veď sa objednaj u psychiatra na konzultáciu

anonym_83dda6
25. sep 2025

@julianula ja som popôrodnú nemala a tiež som takáto . Mám dostať svoje dni. Proste je to niekedy náročné ale ak cítite že to chce lekára, objednajte sa. Nie sme stroje.

tinkavvv
25. sep 2025

@julianula ja som pre svoje psychicke zdravie chodila von za kazdeho pocasia. Dobre oblecenie a nie je problem. Plus mi v kociku deti lepsie spali a ja som vypadla z domu.

anonym_af7660
25. sep 2025

Momentalne prezivam to iste. Unavena s bordelom. Poporodnu depresie som sice nemala ale niekedy sa to nakopi a je toho vela.
Je to len obdobie. To prejde.

ik70
25. sep 2025

A čo manžel, jeho sa to netýka starať o dieťa? Môj keď prišiel z roboty tak sa venoval synovi, buď ho zobral von alebo sa hrali doma a mňa poslal oddychovať alebo aby som si porobila to čo sa mi nedalo pri malom. V noci zase stával k nemu ked sa zobudil, zohrial mliečko ktoré som si odstriekala večer a dala do chladničky a dal ho malému. Samozrejme sme sa striedali ale on bol menej unavený lebo nemal náročnú prácu tak mi takto často pomáhal lebo ja som bola velmi vyčerpaná.

julianula
autor
25. sep 2025
@ik70

A čo manžel, jeho sa to netýka starať o dieťa? Môj keď prišiel z roboty tak sa venoval synovi, buď ho zobral von alebo sa hrali doma a mňa poslal oddychovať alebo aby som si porobila to čo sa mi nedalo pri malom. V noci zase stával k nemu ked sa zobudil, zohrial mliečko ktoré som si odstriekala večer a dala do chladničky a dal ho malému. Samozrejme sme sa striedali ale on bol menej unavený lebo nemal náročnú prácu tak mi takto často pomáhal lebo ja som bola velmi vyčerpaná.

@ik70 práveže pomáha, pracuje na stavbe on ma dosť ťažkú prácu, príde domov niekedy o 7 až.... Ale hneď mi pomáha a to robí niekedy víkendy.. Ale keď ho kúpem je pri mne a večer ho už uspava on aj vstane cez noc keď sa zobudi na mlieko.. Zas pomoc mam aj od manžela aj od svokrovcoch, ale ja som nejaká divná 🤦🏽‍♀️

anonym_af7660
25. sep 2025
@julianula

@ik70 práveže pomáha, pracuje na stavbe on ma dosť ťažkú prácu, príde domov niekedy o 7 až.... Ale hneď mi pomáha a to robí niekedy víkendy.. Ale keď ho kúpem je pri mne a večer ho už uspava on aj vstane cez noc keď sa zobudi na mlieko.. Zas pomoc mam aj od manžela aj od svokrovcoch, ale ja som nejaká divná 🤦🏽‍♀️

@julianula ja to mam tak isto ...nemame toho isteho manzela 😂? Nie si v tom sama. Ja dufam ze ked sa prestahujeme sa to zlepsi.

anonym_5f1b13
25. sep 2025

Keď ti šibe smer na psychiatriu

januska12323
25. sep 2025

Keď to tak cítiš radšej sa objednaj, spokojná mama spokojné dieťa.

anonym_0bc4d4
25. sep 2025

Nie si divna a podla mna nepotrebujes ani psychiatra... si unavena normalna mama, ktora sa postupne zladi zo svojim dietatom... nakopni sa k strave, cviceniu, dopln vitaminy, zelezo, povenuj sa sama sebe aj ked len par minut do dna, bude ti lepsie...znie to ako klise, ale je to fakt tak, od dietata c.3 som pochopila, ze mat stav flegmaticka velryba a nedokonalost vo vsetkom je vlastne fajn vec... ze moje dieta vlastne nic nepotrebuje, len sa so mnou najest, na mna zavesit, po mne polozit a ist so mnou von a drzat sa ma... ze je to vlastne moje malie privesene opiciatko bez narokov... .ze byt mamou a dietatom sa ucime vlastne spolu...

majus2323
25. sep 2025
@anonym_0bc4d4

Nie si divna a podla mna nepotrebujes ani psychiatra... si unavena normalna mama, ktora sa postupne zladi zo svojim dietatom... nakopni sa k strave, cviceniu, dopln vitaminy, zelezo, povenuj sa sama sebe aj ked len par minut do dna, bude ti lepsie...znie to ako klise, ale je to fakt tak, od dietata c.3 som pochopila, ze mat stav flegmaticka velryba a nedokonalost vo vsetkom je vlastne fajn vec... ze moje dieta vlastne nic nepotrebuje, len sa so mnou najest, na mna zavesit, po mne polozit a ist so mnou von a drzat sa ma... ze je to vlastne moje malie privesene opiciatko bez narokov... .ze byt mamou a dietatom sa ucime vlastne spolu...

@anonym_0bc4d4 konečne tu dal ktosi normálny komentár a nie také že keď ti šibe choď k dr. To by potom musela ísť k dr každá matka.