Prečo partnerstvo trpí po narodení dieťaťa?
Prečo sa po narodení dieťaťa partnerstvo / manželstvo tak velmi zmení ? Prečo to odcudzenie ? Rozchody , rozvody ..
Prečo? Pretoze sa život oboch, ale hlavne ženy, od zakladov zmeni.
U nás sa presne toto stalo. Ale, bolo to až v čase, keď malo dieťa 3 roky ja som nastúpila do práce. Vtedy sa ukázalo aký je môj muž h.
@anonym_autor pretože muži sú egocentrickí a neznesú, aby žena sa venovala dieťaťu a nie im. Sú to veľké deti, ktoré chcú pozornosť a nedokážu vstrebať, že pozornosť ich ženy má ich dieťa. Žena sa musí starať k dieťa a väčšinou o celú domácnosť a na nedoceneného chudáka nemá čas a preto chlap odchádza, ale si začne byť agresívny zmätok, alebo si nájde inú ...
@anonym_autor pretože muži sú egocentrickí a neznesú, aby žena sa venovala dieťaťu a nie im. Sú to veľké deti, ktoré chcú pozornosť a nedokážu vstrebať, že pozornosť ich ženy má ich dieťa. Žena sa musí starať k dieťa a väčšinou o celú domácnosť a na nedoceneného chudáka nemá čas a preto chlap odchádza, ale si začne byť agresívny zmätok, alebo si nájde inú ...
@anonym_d0cbd5 a niekedy je to aj opačne, že muž zabúda, že je tu aj žena a všetku svoju pozornosť sústredí na dieťa
@anonym_d0cbd5 a niekedy je to aj opačne, že muž zabúda, že je tu aj žena a všetku svoju pozornosť sústredí na dieťa
@anonym_def394 Súhlasím. Muž šťastný,že má syna až tak ,že zabudol, že má aj ženu ktorá mu ho vynosila a zdravého porodila, že každú noc.k nemu v noci vstávala, starala sa denne o neho ,všetky choroby, neprespané noci sme len spolu a ako vyrastal,vychoval si ho ma svoj vzor.Kde som ja nemala slovo.Teda ja som nastavila pravidlá a on ich vždy porušoval. Naučil syna,že môže mať všetko. Neobmedzený čas na pc ,či mobile, ponocovanie,dovolené všetko. Nemusel pomáhať, všetko si vydoboval revom a muž mu kupoval za mojim chrbtom všetko. Dnes je takmer dospelý a s mužom majú rovnaké záujmy .Teda muž ho od malička zaučal.Nemusia robiť nič, len celý deň niekedy až do polnoci trávia čas pri pc a pri filmoch. Aj to je život.
Chlapom sa narodením dieťaťa nezmení absolútne nič. Žene všetko. Od korienkov vlasov cez kariéru az po finálnu výšku dôchodku. To je celkom dosť si myslím
Chlapom sa narodením dieťaťa nezmení absolútne nič. Žene všetko. Od korienkov vlasov cez kariéru az po finálnu výšku dôchodku. To je celkom dosť si myslím
@galadriel90 Toto tvrdenie je prehnane. Chlapovi pribudne povinnost zarabat na maly hladny krk, kym bude zena doma, k tomu ma zenu rozmlatenu hormonmi, ak sa o dieta stara, je unaveny, nevyspaty a kazdy od neho ocakava, ze bude ten silny a bude domov nosit peniaze. Nekrivdime im a zo seba nerobme za kazdu cenu obete. A ak si zena vybrala debila, co si nadalej zije svoj zivot bez zmeny, je to aj jej chyba.
@galadriel90 Toto tvrdenie je prehnane. Chlapovi pribudne povinnost zarabat na maly hladny krk, kym bude zena doma, k tomu ma zenu rozmlatenu hormonmi, ak sa o dieta stara, je unaveny, nevyspaty a kazdy od neho ocakava, ze bude ten silny a bude domov nosit peniaze. Nekrivdime im a zo seba nerobme za kazdu cenu obete. A ak si zena vybrala debila, co si nadalej zije svoj zivot bez zmeny, je to aj jej chyba.
@mandzula ale on chodí do práce rovnako tak, ako chodil pred dieťaťom a za slobodna. Nepribudne mu dlhší úväzok ci ďalšia práca. Psychická záťaž áno, ale väčšina chlapov sa vie nad to povzniesť lebo majú emócie tohto druhu na salame..rodičovstvo nikdy nebolo, nieje a nikdy nebude rozložené skutočne medzi matku a otca 50-50. A to si zena môže nájst kuchara/pestuna/super tatka.
@mandzula ale ta žena si doma šunky s dieťaťom/detmi nevala. Je doma z evidentneho dôvodu. A čo sa týka únavy a nevyspatia, hoc môže akokoľvek chlap doma pomáhať, tak sa snáď tu nemusíme baviť ze kto je viac unavený a nevyspaty...
@mandzula ale on chodí do práce rovnako tak, ako chodil pred dieťaťom a za slobodna. Nepribudne mu dlhší úväzok ci ďalšia práca. Psychická záťaž áno, ale väčšina chlapov sa vie nad to povzniesť lebo majú emócie tohto druhu na salame..rodičovstvo nikdy nebolo, nieje a nikdy nebude rozložené skutočne medzi matku a otca 50-50. A to si zena môže nájst kuchara/pestuna/super tatka.
@galadriel90 nuz, mnohi tahaju nadcasy, odchadzaju do zahranicia, tahaju dve prace, aby nafukli rozpocet. Ja som sa s otcom dietata rozisla, nas vztah sa pokazil prave po narodeni dcery, ale urcite nie preto, ze sa nestaral, dokonca sa chcel starat viac ako tych 50 %. V noci vstaval, kocikoval, upratoval, varil, nakupoval, s dcerou sa hral... proste vsetko. Keby mohol dojcit, robil by aj to. Nezovseobecnujme. Su chlapi, ktori su fakt chlapi, nie mali chlapci.
@mandzula ale ta žena si doma šunky s dieťaťom/detmi nevala. Je doma z evidentneho dôvodu. A čo sa týka únavy a nevyspatia, hoc môže akokoľvek chlap doma pomáhať, tak sa snáď tu nemusíme baviť ze kto je viac unavený a nevyspaty...
@galadriel90 ja nikde netvrdim, ze zena si vala sunky. Pointa mojej poznamky je ta, ze nerobme zo seba obete prirody, lebo my sme porodili a vsetci chlapi davaju ruky prec a nic sa v ich zivote nezmeni. Mozno mas zlu skusenost, preto ten postoj. Ja mam dobru, chlapa, ktory sa isiel potrhat.
Naše manželství narozením dětí nijak neutpělo. Naopak, naplnilo se radostí a smíchem dětí, neskutečnou láskou... A to máme děti 3. 💖 Takže jak které manželství/partnerství. Určitě to není pravidlem. Je to jen o nastavení těch dvou v partnerství.
Hormonálne zmeny, dlhodobá spánková deprivácia a prípadné zdravotné komplikácie s dieťaťom robia svoje. Nedá sa to aplikovať všeobecne, niekto kto má k dispozícií celú rodinu na pomoc, má bezproblémové dieťa, partnera ktorý je rodič a nie iba dočasná pestúnka má inú motiváciu pracovať na udržaní vzťahu než niekto kto doma ticho odpočítava dni do materského príspevku a partnera čo berie návštevu krčmy ako národný šport.
@anonym_autor vzdy je to o dvoch. Z pohladu muza zena onho uplne strati zaujem na mesiace roky a ked sa to snazi napravit uz je mnohokrat neskoro. Z pohladu zien casto sa stazuju na nedostatok podpori. Cize rada pre muzov snazte sa pomahat co najviac a rada pre zeny neutnite sexualny zivot a intimnosti. Ak sa neda sex aj kratka pravidelna rucna praca alebo oral dokaze zachranit vztah.
@anonym_d0cbd5 ty budes asi sama. S tymto nazorom
@aurora33 a o tom že je za detske sobáše a s radosťou by dala svoju dcéru starému paprdovi ti tiez napísala? 😏
@mizoko ja suhlasim s tým čo napísala vyššie. O ničom viac neviem. Kebyže napíše že dá svoje dieťa starému paprdovi, tak by som písala ináč.
Pretože naše manželstvo sa tiež narodením deti obohatilo.
@aurora33 a o tom že je za detske sobáše a s radosťou by dala svoju dcéru starému paprdovi ti tiez napísala? 😏
@mizoko Hele, ty jsi fakt nemocná. To, že máš problém porozumět psanému textu a překrucuješ moje slova tak, aby ti to pasovalo do tvých bludných představ, za to já vážně nemohu. Už několikrát jsem ti napsala, že pedofílii odsuzuji a nesouhlasím s ní - logicky tudíž ani s dětskými sňatky v žádném případě nesouhlasím! Co to tedy pořád plácáš? Sama tady srdíčkuješ příspěvky a uživatelku, oslavující vyvražďování dětí a žen a mě budeš osočovat z něčeho, co jsem ti sama několikrát vyvrátila? Na co si to hraješ? Ty jsi fakt magor. 🙄 Jdi se léčit! Nebo se nauč číst a rozumět psanému slovu...
Ak sú v manželstve dvaja zrelí ľudia, ktorí vedia, že rodičovstvo prináša záväzok tak to ich vzťahu vôbec neuškodí - práve naopak.
Nechápem otázke, to nieje o deťoch, ale o povahách človeka, u mňa sa absolútne nič nezmenilo, žiadne hádky a riešenie nepodstatných kravín, takže tak spokojná som ešte viac, lebo deti má úplne napĺňajú a vzťah funguje najsamlepšie
@anonym_autor ale to nieje tak ze po narodeni prijde k zmene vo vztahu..len jeden z partnerov (zvycajne muz) zisti, ze toto este/uz/vobec nieje prenho. Zrazu je tu realita nielen slova a jednoducho od toho utecie,,zial aj to sa stava
@anonym_d0cbd5 ty budes asi sama. S tymto nazorom
@stanislavicenka asi budeš prekvapená, že nie, aj tu na MK som čítala zopár takých tém. A to manželstvo, kde bola žena odstavená na druhú koľaj som dôverne poznala. Už sú rozvedení, Ako keby si žena splnila, čo mala, dala mu syna, hotovo. Otec bol tým pádom veľmi dobrý, starostlivý, ona si najskôr pochvaľovala, postupne zisťovala, že je v tej rodine navyše,
Nechápem otázke, to nieje o deťoch, ale o povahách človeka, u mňa sa absolútne nič nezmenilo, žiadne hádky a riešenie nepodstatných kravín, takže tak spokojná som ešte viac, lebo deti má úplne napĺňajú a vzťah funguje najsamlepšie
@anonym_autor lebo manzelia nie su dostatocne zreli na dieta, asi nevedia, co vsetko to obnasa, ze rodicovstvo je o velkej obeti a tam sebeckost musi ist bokom...
Preco sa to zas naopak nezmeni?
Ak sa rozvedu, neostali by spolu ani bez deti.

Asi nemáš dieťa alebo nepoznáš nikoho s deťmi keď sa takú vec dokážeš opýtať.