Prečo sa matky stávajú otrokmi detí?
Čo je s tými ženami, ktoré sa úplne stratia v úlohe matky a zabudnú na seba? Všade sa to točí okolo toho, ako byť dokonalá mama – ako kŕmiť, ako manipulovať s bábätkom, ako vychovávať… Ale kde je návod, ako byť spokojná sama so sebou?
Tieto ženy sa stávajú otrokmi detí. Vyčerpávajú sa a zanedbávajú všetko – od seba po partnera. A čo je na tom najhoršie? Deti nás nakoniec ani neocenia. Keď vyrastú, idú si svoj vlastný život a na nás zabudnú.
A čo vzťah s mužom? Ako môže žena udržať funkčný vzťah, keď sa stane otrokom detí? Kde je miesto na lásku, romantiku?
Prečo si niektoré ženy myslia, že musia byť dokonalé? Kde je v tomto všetkom význam?
Patríte k tým, ktoré to takto žijú? A čo si o tom myslíte?
@anonym_autor lepsie byt otrokom deti ako posadnuty psickar!😀
A k tomu treba dodat,ze aj mamicka muzicka,takze dalsie dieta dospele,co si asi ani ,,,ritku nevie utriet,,,a preto sa potom pasuju do tejto role.
Ked su rodicia obaja,tak aj vychovavaju spolu,maju cas aj na seba,aj domacnost porobia spolu,spravodlivo,raz jeden,raz druhy.Ked su uz deti vecsie zapoja sa do cinnosti tiez.
To, čo je prezentované momentálne hlavne online neznamená, ze to takto "dokonale" funguje, max tak na videu. Nie všetky sme otroci detí a deti neberieme ako nevyhnutnú povinnosť, o ktorú sa musíme starať... chce to zlatý stred,lebo to čo píšeš ty je tiež zbytočný extrém. Ja osobne okolo seba mám samé normálne ženy,ktoré sa vedia plne venovať dieťaťu a zároveň nezabúdajú na seba. Dcérka má takmer 11 mesiacov a predstav si,že popri starostlivosti o ňu sa stíham normálne namaľovať, obliecť, dokonca aj ísť na nechty a kávu,cvičiť a pod.,lebo na to nie som sama a ani nechcem byť. Partner sa stará tiež plnohodnotne a v pohode viem ísť z domu a o dieťa je postarané. Máme aj čas pre seba, babky sú len rady keď majú vnučku pre seba 🙂 celé je to o nastavení oboch rodičov...
@anonym_autor A Ty si otrokom vymyslania debilnych diskusii?
Ak by boli dokonale matky, deti na ne nezabudnú a vzťah s mužom sa prehĺbi a buduje. ;)
Nepatrim a vzdy mi pride luto ked vidim diskusiu v ktorej zena place ze nevie ako bude zit dalej lebo dieta odchadza z domu a nevie co bude robit ona. Bolo ich tu mnoho ,aj vela prispevkov od tych istych.Mylit si dieta so zivotnym partnerom a zamenit zivot dietata za ten svoj, nieje dobre. Nevediet zit svoj zivot...
Ale nestaram sa. Nech si clovek zije presne tak ako chce.
no ty my prides ako pravy opak a riadny narcista ❤️
@anonym_autor Tak myslim, ze kazda mama to ma tak, ze ak jednu vec fakt nechce v zivote pokazit, tak je to prave materstvo. Pritom kazda zacina uplne neskusena, takze je to tazke, chciet robit vsetko co najlepsie a zaroven najst nejaku spravnu mieru.Ale uznavam aj ja, ze vnimam tlak na dokonalost vo vsetkych smeroch.
A ze deti zabudnu, to sa mylis, rodicov si v sebe clovek nosi cely zivot. Aj ked ich nevida, ma ich tam.
Partner opustí skôr ženu než deti keď vyletia z hniezda. Robím maximum co viem, ak deti raz odídu a zanevru na mňa tak som asi niečo posrala a budem niesť zodpovednosť, úplne im okolo riti neskacem ale majú len mňa tak robím maximum co môžem. Čas na seba ale mam samozrejme.
Ked ta žena je svojpravna tak ich rozhodnutie na čo minie energiu a svoj život a keď sú pre ne deti priorita tak sú. (Lepšie a prirodzenejsie ako hocijaké blbosti a blbcov v dnešnej dobe na co sa ludia upinaju)
@anonym_autor ak sa staneš otrokom svojich detí, nebudú si ťa v dospelosti vážiť.
Budú očakávať, že im budeš skákať okolo zadku aj v dospelosti, do konca svojho života. Deti treba vychovať a naučiť k samostatnosti, vedieť sa o seba a domácnosť postarať navariť, upratať, oprať, ožehliť .... už v mladom veku.
Za mňa ano, stojí to za to, lebo otroka robím vždy len prvé roky, potom sú tie deti velmi šikovné, v porovnaní s ich kamarátmi a kamarátkami sú vyspelejsie a samostatnejsie. A ovela ochotnejsie som robila otroka im, ako komukolvek inému, kto to očakával.
@anonym_autor Ja som skoro dokonala, cvičim a myslim aj na seba. Teraz som išla pred nočnou na skorši vlak lebo sa tešim do prace a aj tak zvyknu vlaky meškat a uživam si pohodu a to som dnes varila a cvičila a muž konečne doma ležal na gauči a decka boli tiež na TV na ihrisko pojdu az teraz. Este som som sa aj vyobliekala a namalovala.. A ani som neupratala... načo zajtra bude taky bordel a čo? a nič... este treba zemiaky na poli vykopať tam sa tiež tešim hlavne keď začneme skoro ráno.
Vyjadrim sa len ciastocne.. som mlada mama a tiez sa snazim robit tym vedomejsim sposobom. Ale teda len do tej miery, aby som ja nebola vyhoreta. Nic sa nestane aj ked dieta zaplace, aj ked mu nedam nieco hned. Treba v tom balans, aby sa aj z novych “metod” nestalo nieco, co nam bude sposobovat uzkost 😊 to ze ma dieta neoceni - myslim si ze to nas do istej miery caka v istom obdobi vsetky 😀 to je aj to osamostatnenie
@anonym_autor ano patrim so vsetkym co si napisala. U mna je to chronicky perfekcionizmus a pocit ze nech robim cokolvek - nie som dost
@anonym_autor mam deti aby som sa o nich starala, kým je to potrebné, aby som im za ten čas vytvorila bezpečne prostredie, zdravé. Neviem, čo tým myslíš otrokom detí... Ked sa rozhodne mat žena deti, musí im venovať všetko, aj svoje súkromie, aj svoj čas. Niekedy vymeniť aj večerný seriál za nekonečné uspávanie. Niekedy aj milostné scénky za čítanie rozprávok, či kávu s kamarátkou za ihrisko.
Kto to nedokáže, nech nemá deti. Nepíšem, že má stratiť slobodu, ale nemôže jej byť ľúto, že to momentálne nemá. Ja som dokonca sama na 3 deti, manžel chodí na misie aj na 3 mesiace a veru sa moje dni točia len okolo detí. Už ani neviem, kedy som si dala kúpeľ, musí stačiť rýchla sprcha. Atď. Necítim sa byť otrokom svojich detí. Robím to z lásky.
Bohužiaľ zlatý stred je vzácnosť, sú presne matky ako píšeš čo sú otrokmi dieťaťa a splnia mu všetko a ľutujú ak na hodinu napríklad sú bez dieťaťa že čas rýchlo uteká a prišli o niečo a potom matky čo majú svoje dieťa s prepáčením u prdele a je viac u starkých ako doma aj ked sú matky doma a nehrajú sa s nimi, nevenujú sa im.
@anonym_autor mam deti aby som sa o nich starala, kým je to potrebné, aby som im za ten čas vytvorila bezpečne prostredie, zdravé. Neviem, čo tým myslíš otrokom detí... Ked sa rozhodne mat žena deti, musí im venovať všetko, aj svoje súkromie, aj svoj čas. Niekedy vymeniť aj večerný seriál za nekonečné uspávanie. Niekedy aj milostné scénky za čítanie rozprávok, či kávu s kamarátkou za ihrisko.
Kto to nedokáže, nech nemá deti. Nepíšem, že má stratiť slobodu, ale nemôže jej byť ľúto, že to momentálne nemá. Ja som dokonca sama na 3 deti, manžel chodí na misie aj na 3 mesiace a veru sa moje dni točia len okolo detí. Už ani neviem, kedy som si dala kúpeľ, musí stačiť rýchla sprcha. Atď. Necítim sa byť otrokom svojich detí. Robím to z lásky.
@anonym_9dec93 musí im venovať všetko … to hovorí za seba tato veta. No keď si šťastná tak super. Podľa mňa skôr na poľutovanie.
@anonym_9dec93 musí im venovať všetko … to hovorí za seba tato veta. No keď si šťastná tak super. Podľa mňa skôr na poľutovanie.
@anonym_autor nie je na poľutovanie matka, čo sa snaží byť dostatočne dobrou matkou a napĺňa potreby svojich detí ako vládze. Poľutovaniahodné sú matky, čo si hľadia svoje veci a decko si ma poradiť samé.🙄
@anonym_autor Tak radsej sa obetuj pre psa ,no kazdy ma ine uchylky.
@anonym_autor nemáš deti, nevieš čo je láska a krásny vzťah k dieťaťu, určité momenty sa matka "obetuje", ale prevažne je to o krásnom vzťahu, ak budeš mať dieťa tak pochopíš, ináč to nie je možné pochopiť
Pretože dnešné matky nevedia používať remene a varechy.
@anonym_autor lepsie byt otrokom deti ako posadnuty psickar!😀
@anonym_d3dbc6 radšej som psíčkarom 🙂 packu nato
@anonym_d3dbc6 radšej som psíčkarom 🙂 packu nato
@makina7974 To si ty anonym?
Pretože dnešné matky nevedia používať remene a varechy.
@sevrin teba mater dobre trieskala, co?
@anonym_autor myslim si, ze ked sa detom venujem a davam ich potreby pred moje, ze im ukladam do hlavy urcity hodnotovy vzorec, ze rodina je na prvom mieste. A dufam, ze z nich vyrastu slusni ludia, co nebudu vo vztahu nahanat kurvy a uzivat si zivot, lebo by im nedajboze pretiekol zivot pomedzi prsty. A nie, nemyslim si, ze ked detom venujem potrebnu starostlivost, ze som ich otrokom. Deti mame len pozicane, vyrastu velmi rychlo a potom budem mat dost casu na to, byt sama.
@anonym_autor myslim si, ze ked sa detom venujem a davam ich potreby pred moje, ze im ukladam do hlavy urcity hodnotovy vzorec, ze rodina je na prvom mieste. A dufam, ze z nich vyrastu slusni ludia, co nebudu vo vztahu nahanat kurvy a uzivat si zivot, lebo by im nedajboze pretiekol zivot pomedzi prsty. A nie, nemyslim si, ze ked detom venujem potrebnu starostlivost, ze som ich otrokom. Deti mame len pozicane, vyrastu velmi rychlo a potom budem mat dost casu na to, byt sama.
@senta_sofia … “myslim si, ze ked sa detom venujem a davam ich potreby pred moje, ze im ukladam do hlavy urcity hodnotovy vzorec” … určite áno, len otázka aký. Či si z toho nevezmú, že obetovať sa je ok, alebo že je normálne keď je jeden člen rodiny dôležitejší než iný a podobne.

Este napis, kedy vyjde o tejto diskusii clanok a kde si ho mozeme precitat.