Prečo si niektoré ženy namýšľajú, že niekto je posadnutý výtvormi ich dieťaťa?
Preco si niektore zeny matky namyslaju, ze kazdy je posadnuty vytvormi ich dietata? Na den ucitelov, na zaciatok skolskeho roka, na konci skolskeho roka, vymyslaju co ich naj dieta vytvori pre ucitelku. Ano ucitelka musi byt taka rada, ked dostane hrncek s fotkou cudzieho dietata. Iste ma taky hrncek najradsej. Ach, zeny spamatajte sa, keby kazde dieta na tieto dni nosilo kresby, vytvorene naramky, vankuse atd., tak ucitelka co s tym ma robit?
Ty si tá učiteľka ktorej to nosia?
nic, ma pochvalit dieta, podakovat a doma zalozit, vyhodit. Vybavene. Trapne su prispevky take ako tvoje... neviem o tom, ze by takto prezival darcek od dietata ktokolvek v mojom okoli, uciteliek poznam dost..
Vsak vyhodim a je. Naco z toho robit vedu
Pochybujem ,že niekto dáva fotku svojho decka na hrnčeku učiteľke- skôr su to také že najlepšia učiteľka a tak , a taky hrnček sa vždy zijde na kávu.. neprežívaj to,deti ju možno len majú rady tak ju chcú niečím potešiť, nebuď trápna ..mne by bolo jedno aj keby jej dali skriňu...
@vierkainka ja si myslím že ona je tá čo jej nenosia nič a ostatné dostávajú
Akurat som to pisala pod jeden prispevok. Ak dieta vyrobi darcek same, ja to super. Robi to preto, lebo ma tu ucitelku rado a tesi ho moct ju obdarovat. Ucitelka nech to kludne vyhodi. Ale preco zabijat v dietati nieco krasne.
@autorka vies, co presne tak ako ty, poďakovať, usmiat sa a doma smarit do kosa, ked sa jej to nepáči.
Ja keď tu čítam tieto tu diskusie, až mi vlasy dupkom stoja. Každý nech da to, co uzná za vhodne. Bodka. Bud sa mi to paci, alebo nie.
My sme s malou sme rano darovali p.ucitelkam veľký balík kvalitných čajov. Všimla som si, ze ich pijavaju. Potešili sa, ze hned si aj uvaria. A ja som im samozrejme poďakovala za ich starostlivosť o malú. To ich asi dostalo najviac, lebo ze to im ešte nikto nepovedal!
Inak pre dieta je najvacsia radost ked ucitalka ma nieco od neho, moja v druzine vyrobila ucitelke naramok a tao ho nosila cely skolsky rok na ruke, mala bola taka stastna z toho... :D CIze dietatu by stacilo, napr. keby bol ten hrcnek chvilu na katedre, nebodaj si z neho da pit ucitelka a odnesieho prec.. ale viem, niektre by radsej dovolenky, poukazky do knikupectva (ale to tiez nie, kto by v tejto dobe cital :DDD ) a tak... :DDD Ide o to, ze je to darcek od dietata. Mne sa nepaci ked rodicia sa pretekaju a nosia tasky ucitelom. Neviem preco a za co.. Plny kufor kvetov co donesie suseda na konci roka (nestazuje sa, len prehadzuje potom pohare po dome), je tiez dost :D
akoze ked uz je problem aj s kresbami, tak by si tu pracu asi nemala robit... ja vyhadzujem aj kresby vlastneho dietata, lebo by som to nemala kam davat. a vacisnou je to to iste. odkladam len ozaj pekne kresby. ale vzdy pochvalim, prejavim radost. to ta ozaj nic nestoji...
ja mam doma xy kariet obrazkov etc od dcery ... uz to nemam kde davat a vzdy sa tvarim ake je to nadherne -lebo viem ze si na tom dala zalezat a v jej ociach je to najkrajsie co moze dat .. inak ucitelom nedavam nic... teda-moju dceru cely skolsky rok nech si uziju -je to ich praca-dostavaju peniaze a tym to pre mna konci ... no naozaj ludia davaju klucenky fotky a podobne svojich deti ... tiez nechapem tento styl darceka -ale som v zahranici ale je to tu bezne .. darcekove kose poukazky etc ... a viem od znamej ucitelky ze tie hrnceky pera a pdobne pracholapace koncia v kosi .
Narazas na môj príspevok, ok.
Prepnúta si skôr ty, že ťa niečo také dokáže vytočiť. Trpis konplexami menejcennosti a neznesieš, keď je niekto náhodou v niečom lepší? Myslíš, že na pohari s fotkou stojí celý svet? Alebo že keď dáš len kvet, pripadne nič, si o niečo horšia?
Ten príspevok som adresovala mamičke, ktorej dcéra chcela vyrobiť učiteľke náramok a dostala tu odpovede aká je to zbytočnosť. Tak som napísala, že vôbec to nie je zbytočnosť a že učiteľky to vedia oceniť. Neznamená, že tie matky sú prepnute.
Sú rodiny, ktoré doma tvoria, vymýšľajú, majú doma plnú výbavu kreatívnych potrieb a potom sú také, čo doma nemajú ani farbicky. Každý sme nejakí. Každý robí to co ho baví a nie je na mieste ho preto nazývať prepnutym.
* nejaky...už sa mi nedal opraviť text😊
@simca06022011 preto ze ty necitas este neznamena, ze nikto necita. Ja davam poukazku na knihy 🙂
@simca06022011 to, že nekto nosí plne tašky, to je podla mna už o ľuďoch. Mam kamošku, ktorá má neustále pocit potreby sa niekomu zavdacovst. Ja jej odnesiem papier na úrad a na druhy deň príde s plnou taškou (kávy, dezerty, sviečky....) proste nedá si vysvetliť, aby to nerobila. A robí to tak v rodine, medzi kamoškami, a som si istá, že takto bude nosiť aj učiteľkam jej deti.
@belllinka hahaha... :DDD ja praveze citam, ale mali sme aj reklamaciu na dotaz, ci kupit poukzaky do martinusu:D preto som to tam dala. Aj to je niektorym luto minut na knihy, lepise by bolo do obalky :D Asi som tam miesto smajlika mala dat uvodzovky, ze je to ironicky myslene
@simona20201309 moja mama isla s kavou a bonbonierou aj do obchdou skrinu kupovat :DDD by si neverila.. :D cize poznam to.
Lebo chcu potesit pani ucitelku? Mozno to same deti navrhnu ze ideme nieco urobit...
Čau Učka. Učís na pravom stupni? Nie že by si bola rada že sú deti kreatívne veď to je tvoja práca. Tie darčeky ti dávajú preto lebo majú radi tie deti. Darček ako darček a čo by si chcela? Kytice, obálku, alkohol poukážku do velness? Keby neboli tie podľa teba trápne darčeky a tie deti tak nemáš prácu a koho by si učila. Deti milionárov majú učiteľky na inom leveli. Tam možno dávajú iné dary. A čo by si chcela dostať že by sme sa ti poskladali a dám ti urobiť aj hrnček s logom aký len chces. Nebudú deti, nebudeš mať koho učiť a nebude výplata pre teba.
Som rad ze som muz. My take pi****ny neriesime.
@sergejj veru mame aj ucitela, dcera mu niesla bonbinieru (sama iniciativne kupila) a doniesla mu na vyucko (ZUSka) a ten jej ju vratil, ze nech sa nehneva, on od deti darceky neberie :D tak dcera bola taka v soku, ja som to nastastie zahrala na srandu, zvalili sme sa na gauc a zozrali sme ju :DDD
Mne to príde tiež trocha prehnané s tymi darmi...podľa mňa by úplne stačilo ak by sa rodičia dohodli, zložili na kyticu kvetov, nejakú čokoládu a dali spoločne za celú triedu 😁
no je toho dost, ked si ucitelka a kazdy rok dostanes plno hrncekov, salociek, naramkov, naozaj to niet kde davat. Ale ine chcem spomenut, tu sa zeny pretekaju ze co poslu na narodky dietata do skolky - bublifuky, ceruzky, naramky, plastove hracky apod. to vazne ked vam dieta kazdy rok dovlecia 20 blbosti zo skolky * 2 deti * 3 roky v skolke, to vazne sa nevala po vsetkych kutoch, skrinkach apod? My sme do skolky nosili len cokoladky aj ostatne deti a nebol z toho bordel v byte ... a mamy nemali traumy ktora donesie krajsi vacsi sacok zasnurkovany (zbytocny odpad) alebo darcekovu tasku (zbytocne vypileny strom) s nejakou haraburdou vnutri, kazdy tyzden narodky aj meniny ...😝
Zase na druhej strane stačí povedať čo by si chcela aj tým rodičom. Viem že niektoré učiteľky to tak robia. Zverejnia čo by chceli a na čo by sa mali žiaci poskladať . Aké chcú knihy a darčeky pre seba.
to vazne ideme ucit deti mamonu? Myslim to darcekovanie medzi detmi. Deti si uz nic nevazia aj na svojich to vidim zial. Ja aj keby som chcela obmedzit, kazdy nieco kupi a vacsinou daku haraburdu, lebo meniny, lebo narodeniny, lebo len tak , lebo len taka drobnost (tie mam najneradsej), same hlupe kinderka na ktorych sa sestry potlcu (lebo jedna ma vnutri auto, druha babika, tak je z toho iba rev). Ja by som to aj obmedzila ale ako ked stale niekto nieco "drobne" dovlecie
@katulienkax Jednoducho, ja som každému povedala, nech nič nenosia. A rešpektujú to, ak niekto niečo donesie, lebo im to nedá prísť len na prázdno, tak to vezmem a odložím. A v zásade na narodeniny alebo meniny sa dohodneme, kto, čo kúpi a ja vyberám, čo moja dcéra využije. Myslím, že všetko je len o komunikácii medzi dospelými a každý normálny to pochopí a rešpektuje.
@tanyag no len niektori dospeli zjavne nechapu, ale ani ti rozumnejsi ano, ale tie skolky narodeniny co tu citam co tu riesia to darcekovanie, to je docela problem lebo potom sa ine deti co donesu len cokoladky citia menejcenne a tak sa to roznesie na celu triedu a to ide aj docela do penazi
@katulienkax veď to, aj tak som názoru, že už keď niečo, tak spoločne...jeden "dar" za celú triedu...a aj tie narodeniny a meniny nepochopím...prečo by oslávenec mal niekomu niečo dávať...on by mal dostať nie? 😁
A ty doma nedostavas výtvory od deti?!
Ja stále a vždy sa poteším, podakujem a časom ako prídu ďalšie tie prvé buď vyhodím alebo odložím do skakule na pamiatku, dieťa je spokojne a ja tiež.
A myslím že rovnako to majú aj učiteľku, netreba vidieť vo všetko problém a hneď sa navazat do deti!
Daj si zvýšenú dávku magnezia!

Ty nie si nejaká prepnutá "aktivistka"? 😀