icon

Sebecká mama

sosanna88
22. máj 2014

...samozrejme, ze pre svoje dieta spravim mozne aj nemozne....
ale zrovinka mam taku pochmurnu naladu, tak sa potrebujem vyzalovat volakde🙂
mali sme pekny den, boli sme pri vode, manzel troska rybarci, skratka pohoda-jahoda ako sa patri...samozrejme ja som cely cas lietala za malou,uz to ze aaaaaaabsolutne neposedi a neposlucha, to uz beriem ako sucast tohoto obdobia (ma 16m.), ale skratka prisli sme tam o takej 16tej a o 19tej sme uz trielili domov lebo uz bola unavena ako fras....pritom poobede mi spala 3hodiny (11.30-14.30)....ako niektore by mi zavideli, ona bezne ide spat o tej 19-19:30 a spi do 7mej...ale proste ide leto, pekne pocasie....manzel sa tam samozrejme vratil, tam si sedka, relaxuje a ja sa tu stazujem...
a takto to je vzdy....kazdy vecer, uz 16mes. sa ponahlame odvsadial o 18tej domov lebo mala nevydrzi....tym ze je taka aktivna, tak sa rychlo unavi...niekedy mi to pride strasne obmedzujuce, stale sa jej prisposobovat a chyba mi cas ked som mohla co som chcela a kedy som chcela....a hlavne takto v lete to na mna dolahne. minule leto bol cisty otras, teraz je to kapanek lepsie, buduce hadam bude uz super...aj s malou🙂
niekedy citim proste take, ze pomoooooooooooooc kde som ja?stale sa len prisposobujem malej a teda najmä jej rezimu. skratka viac jak do 19 mi nevydrzi a to uz je hotova...
len mi nezacnite nadavat 🙂 viem ze mala ma skvely rezim ale pre mna uz dost obmedzujuci...tak skoro stale odvsadial utekat...fnuk

Strana
z3
sharlotta
22. máj 2014

A preco by nemohol niekdy byt s malou doma tvoj muz a ty ist von s kamaratkou?

mima4
22. máj 2014

@sosanna88

je prirodzene, ze sa tak citis, a taktiez je prirodzene, ze dieta je urcite obmedzenie a treba sa mu prisposobovat. Tak pekne krasne niekedy šup šup dieta manzelikovi (je rovnoceny rodis ako ty) a pekne si vyraz s kamoskami na vecer do mesta, na kavu, do fitka, kina.... 🙂

milota164
22. máj 2014

Ahoj my mame tiez takyto rezim , ale uz som si zvykla🙂 Ale moja narozdiel od tvojej tak pekne v noci nespi, skus zavolat niekoho na strazenie a mozes ist s manzelom vegetit na ryby 🙂

leporeloo
22. máj 2014

@sosanna88 nerozumiem velmi o com je vlastne tvoja tema? mrzi ta ze sa priskoro musis vracat domov?
to znamena ze uspis a mozes ist niekam , ci nie? je super ze ti mala tolko spinka ver mi .... nasa mala je velmi aktivna plus zapava okolo 22 bola by si rdsej?

bubelko
22. máj 2014

@sosanna88 a keby ste k vode vzali kocik, oblubeneho plysaka a v case ked ma ist spat, jednoducho supli do kocika a uzivali dalej?
my sme takto absolvovali so 16 mesacnym dovolenku. ked sme sli vecer von, vzali sme bugynu, pyzamo a plysaka. väcsinou uz mal dokonca aj pyzamo na sebe 😉 isli sme na veceru, on zjedol svoje rizoto, my nase jedlo, ak bolo treba tak raz jeden, raz druhy kocikoval a potom sme si v pohode este posedeli, dali vinko a mlady pan drichmal. tak isto navstevy a party u znamych. kocik, plysak a ako pises - pohoda, jahoda 😉

sense
22. máj 2014

ked ti tak skoro chodi spavat tak nech pekne manzel ostane doma sedkat na riti a ty si vyraz von....aj u nas prisposobujeme den podla malej (13M) , ale uz nemam problem nechat malu chlapovi na krku...a kedze bol urcitu dobu bez prace a ja som do prace chodila tak si vypestovali velmi pekny vztah mala ho zerie, az mam obcas pocit ze som zbytocna a ma nepotrebuju..... 😎

sashabb
22. máj 2014

@sosanna88 Mne toto čo píšeš príde až prehnané. Načo o 18-tej domov? nemáte kočík? nemôže spať v kočíku ak je unavená? nechápem...

nicolle21
22. máj 2014

ja sa s tebou vymenim 😀 ja som lenochod domaci, von chodim po veceroch len vzacne, ba az nikdy a ani mi to nechyba 😀
ale nie.. no je to urcite normalne, ze to takto citis, ale si vezmi, ze donekonecna to trvat nebude.. este isty cas to tak bude a potom vydrzi stale viac a viac hore a moze prespavat u bratrancov/sesternic, u starkovcov a vy si budete mat svoj program 🙂 ja by som to az tak tragicky nevidela.. mam kamosku, tiez taky spolocensky zivel a ona tiez utekala zovsade domov, kvoli tomu, ze maly mal rezim, ale co uz, mavla rukou nad tym a zatala zuby.. teraz ma maly 4 roky, povaruje ho ktokolvek a ona si moze kludne vyrazit s muzom, s kamoskami.. 🙂
joj a inak rezim zavidim.. tomuto mojmu dietatu by mal niekto uz vysvetlit, ze ked pospi dlhsie, bude mu lepsie.. a nemusime to potom kuskovat na 3 zdriemnutia za den 😒

sense
22. máj 2014

tiez sa pripajam ze rezim vas zavidim moja spi cez den dvakrat polhodku a dost a v noci to tiez nie je ziadna vyhra zvlast teraz kej je o polsiestej svetlo....

25daniela
22. máj 2014

No, ja viac menej takto fungujem uz 9 rokov 😀 😀 😀
A strazenie niekym inym? Mozem spocitat na dvoch rukach, pri troch detoch by som uz ich nezavesila len tak niekomu na krk, ked sem tam prijde moja mama na navstevu, tak ostava skym treba doma a ostatne beriem alebo neberiem.

zajkka
22. máj 2014

@sashabb ale ona uz o 19.00 chodi spinkat,tak do kočíka ukladať akože už na nočný spánok nieje dobre podla mna.Mamicka si musí zvyknúť proste,že teraz je na prvom mieste dieťa,takú depku pri prvom dieťati som mala aj ja....

sosanna88
autor
22. máj 2014

@sharlotta preto lebo ja kamaratky nemam...manzel takisto chodi s nami domou. to len dnes sa vratil, nech si zachyta bo ryby zacinaju brat az okolo 20tej🙂
a nech si to uzije chlapec sem tam...tiez kazdy vecer cuci doma...ja mozem ist,on ma posiela ale kam pojdem?na prechadzku do tesca?
proste vecerne aktivity ktore milujem ako taboraky a trebars aj ta rybacka su u mna na bode nula momentalne a dnes mi tak prislo ze uz mi to strasne chyba (taketo som mala na mysli....)

henikav
22. máj 2014

skuste na striedacku, raz ty s malou a raz manzel, u nas to funguje 😉 Normalne mu oznam nech sa poobede ponahla, ze ides na kavicku s kamoskou, aha medzitym si pisala ze kavicku nie, tak to bolo len obrazne. Oznam mu ze ides na taborak 😉 a neboj malicka rychlo vyrastie a budete moct chodit aj spolu. Pripadne dajte niekomu malu postrazit a chodte s manzelom vecer sami von

sosanna88
autor
22. máj 2014

@mima4 prave to ma nelaka...chcem byt s manzelom a so svojim dietatom...pri vode, taboraky...taketo ja mam rada....ale skratka mala je na to asik este mala na nejake vecerne aktivity (nemyslim kazdy den ale aspon sem tam...no ani sem tam zatial bo v kocari nezaspi a hore byt nevladze...)
no nist...preckame, vydrzime...🙂

25daniela
22. máj 2014

Ale je pravda, ze kocik funguje na spanie aj cez obed doteraz, mala bude mat o nedlho 3, ale ked idem na hudobnu so starsimi, a nemame doma cas na spanie obednajsie, jednoducho dostane instrukciu, dnes spis v kociku a ideme. Uz sa tesim, ked ten kocik postavim ku kontajneru, ked skonci tento skolsky rok, a skonci aj spanie na obed vonku

sosanna88
autor
22. máj 2014

@leporeloo v lete asik aj hej🙂 nebavi ma uz od 19tej cumet doma z balkona...
ale vies jak sa vravi. vzdy chcem co nemame

sosanna88
autor
22. máj 2014

@bubelko v kocari nezaspi....mozem len snivat.

sosanna88
autor
22. máj 2014

@sashabb moze ale nechce. tiez by som to riesila kocikom.

sense
22. máj 2014

@sosanna88 vymenim spanok tvojho dietat ten rezim za spanok v kociari, tak moja cez den inde ako v kociari nezaspi.....staci len uspat a odstavit....

25daniela
22. máj 2014

@sosanna88 potom to chce iba cas, v troch rokoch uz vydrzi aj do osmej a v piatich do desiatej

bubelko
22. máj 2014

@sosanna88 a skusili ste to? ono deti sa menia, to co nefungovalo vcera, moze o tyzden fungovat lepsie a o mesiac uplne bez problemov a opacne, co co vcera fungovalo perfektne o mesiac nemusi zabrat vobec 😉 hlavne v tom veku, v ktorom je tvoja mala.
a hlavne, je to aj o vasom nastaveni. ak si vsugerujes, ze nezaspi, tak nezaspi aj keby bola mrtva od unavy. 😉
ale je fakt pravda, ze vychadzam z vlastnych skusenosti a z vlastnych deti 😉

sosanna88
autor
22. máj 2014

@zajkka ved ja to tiez tak berem...len vykuklo slnko...a uz ma to chyta...
ja nepotrebujem byt bez malej. chcem byt s malou praveze. staci keby vydrzala do tej 20tej a mozme ist domov, hned hajkat. ale s nou sa uz od 18tej neda vydrzat co je unavena a zla tym padom ako sto certov...to uz potom nema vyznam niekde ostavat a silit to

oktoberka
22. máj 2014

@sosanna88 moj ja taky isty,,,musi mat svoj rezim-pokial nie je nieco ako ma,je nervozny....nehovorim,ze sem tam neprideme odniekial neskor...ale snazim sa ten jeho rytmus dodrzat...ano,je to trocha obmedzujuce...ale nebude to stale...deti vyrastu

skor by som mozno do toho kazdodenneho rezimu zapracovala manzela...bud spolu kupte,ukladajte malu...alebo sa striedajte....je to lahsie a aj prijemnejsie pre oboch,jednak sa vztah dieta-otec,dieta -mama rozvija aj takto a jednak sa nebude jeden z rodicov citit ako outsider-ze pre neho zivot skoncil-ma len povinnosti...
nie si sebecka mama....si len unavena a mozno mas prave depku a urcite ako kazda z nas potrebujes trosku zmenit stereotyp 😉

ivanapetrasova
22. máj 2014

Ja mam skoro rovnako stare dietatko, ale je to opacny typ 🙂 vecer hore aj do 22 v pohode. A viem co si tym prispevkom chcela povedat lebo ja som presne ako pises - rada, ze vecer vydrzi hore a mozme sa zdrzat vonku. Najma v lete. Ale na druhej strane, ta zima bola tazkaaa 🙂 tma vonku uz o stvrtej a my doma, hore do desiatej do vecera... vsetko ma svoje plusy aj minusy. A napadlo ma, keby ste sem tam vyrazili niekam na vylet, na chatu pri jazere. Malu date dnu spinkat vecer a vy este vybehnete von na ryby, k ohnu.. vysielacky su super vec 🙂 alebo nieco podobne.

quaxi
22. máj 2014

@sosanna88 zozen si dobry ergonomicky nosic, ked chce dieta spat, hodis ho na chrbat, po chvili ti tam zaspi a mas slobodu 😵

sosanna88
autor
22. máj 2014

@bubelko ved viem...svagrovci tiez furt mudrovali..sak daj ju do kocara, nasi tam zachrapali a potom sme ich preniesli uz len doma..ono to zas neni kazdy den. fakt sem tam...
no ale mudrovat prestali ked sme to na malu zase raz skusili...spina sa, ani lahnut si nechce a bude tam vrieskat a vzlykat ako zmyslov zbavena, tak ja radsej idem domov nech je v klude...bepotrebujem jej robit nejake soky za to ze ja chcem byt vonku...🙂
skratka ked ma okolo seba svetlo,ludi...ona nevie vypnut zeby zalahla..alebo aspon si oddychla, nemusi spat...nie, ona bude behat a kedze nevladze tak je nervozna a ruci...jaaaaaj, tazko je s tymi ratolestami obcas. kto by to bol povedal. ja teda vobec

brady1
22. máj 2014

@sosanna88 preco si nezobrala kočik,daj ju spat v kociku a ostan dlhsie jednoduche 🙂

sosanna88
autor
22. máj 2014

@oktoberka s manzelom robime vsetko ako si pisala...
len dnes sa vratim a obcas teda...ale taktiez cuci doma kazdy vecer s nami poslusne🙂

sosanna88
autor
22. máj 2014

@brady1 jednoducho to len znie...
pochopia mamicky ktorych decka v kocari nezaspia aj keby omdlievali do unavy...vid moje prispevky vyssie.

brady1
22. máj 2014

@sosanna88 neboj zalomila by možno nie o pol osmej, ale neskor určite. a takto si bude s tebou cvičit aj v inom.

Strana
z3