Strach o 8-mesačné dieťa
Ahojte. Môj 8 mesačný syn sa pred pár dňami začal staviať o nábytok. A ja mám o neho hrozný strach. Nechcem ho prenášať na neho, nechcem mu stále hovoriť pozor, nechcem ho stále skladať z nábytku lebo viem, že takto sa učí a veľmi ho to baví. Ale nemôžem si pomôcť. Neviem ani čo chcem počuť. Či daj sa do kľudu, nič sa mu nestane. Alebo dávaj pozor, môj si takto ublížil. Viete čo myslím? Zaujímali by ma skúsenosti skúsenejších mamičiek. Ďakujem
na dieťa je potrebné dávať pozor. A poriadny. Nevie vyhodnotiť situácie. Ja som chodila za dieťaťom od rána do večera. Áno je to únavné, ale iné východisko som nemala....
Na zaciatku bude padat, stale. Po case sa nauci "padnut", zliezt dole alebo sa hodit na zadok. Ziadne prilby a somariny.
No to je to obdobie kedy dieťa chce všetko vidieť, ochutnať, skúsiť ale ešte z toho nemá rozum. Treba byť pri ňom ak je voľne. Ja som moje dve dávala aspoň dvakrát denne do ohradky aby som si mohla navariť, popratat a tak. Ale inak som im bola neustále v pätách. Asi okolo 15-16 mesiacov sa to zlepšilo.
najdôležitejšie je naučiť ho z toho nábytku zliezať. ukázať mu, že sa má otočiť a ísť dolu zadkom dopredu, nie hlavou. Keď sa učíme lyžovať, tiež sa ako prvé naučíme brzdiť, až potom jazdiť.
Len prosim ta nepocuvaj radu, ze prilbu a pod🙈
Môj sa naučil vyliezť na gauc/posteľ ale nevedel ako dole, on šiel šiel nehľadiac ze je niekde aj koniec a spadne! Tak muž ho vždy keď už bol na kraji postele, vzal, otočil na štyri a naučil ho smyknut sa po brušku 😉 môj nechcel byť ani v ohradke, reval jak túr, keď som ho tam dala! Robila som keď spal, čo som nestihla, mi neušlo, urobila som na druhý den 🤷♀️ stále som mu chodila za ritkou, teraz mal dva roky a to zas stále chodí za ritkou on mne, nemôžem ani na WC ísť, aby som nemala obecenstvo 😅
Dievčatá, ja by som ho najradšej zabalila celého do bublinkovej fólie. Ja za ním chodím, samozrejme stále, ale aj to sa bojím, že sa mu smykne ruka a rozbije si hlavu. To je sekunda. Ale uistili ma, že je to potrebné.
@hederamonstera ano, čítala som, že žiadne tieto ochrany pred pádom nie sú prospešné. Preto mu ani nič nedávam. Inak by už mal tri prilby na hlave a oblek z molitanu 😂.
Verim ti tiež som sa veľmi bála a stále sa bojim o deti ale musia si tým prejsť a musia sa naucit padať.
Určite nedávaj žiadne prilby skús si o tom niečo prečítať, dieťa keď padne ma nejaký defekt na hlave ale keď ma prilbu cely naraz sa prenesie na chrbticu a bude mat oveľa väčšie problémy ako nejaký typel na hlave. Veľa šťastia ☘️☺️
Chodila som stale za dietatom a ucila zliezat. A ked som vyhodnotila situaciu, ze aj keby spadol, tak si velmi neublizi, nechala som ho padnut. Nejak sa naucit musi. Prilba narusa tazisko tela a rovnako tak choditka
Kazde dieta je ine. Ale ked mu budes chodit cele dni za zadkom, tak sa nenauci vyhodnocovat situaciu. Potrebuje skusenosti. Mam 2 deti, s malym rozdielom,a nikdy som nebehala ani za jednym. Dieta potrebuje realnu skusenost, a nie dokola pocuvat, pozor spadnes. Kym mu to niekto nepovie, nenapadne ho to. Postavi sa, das ho na zem,aby to trenoval, a dokola. Potrebuje spevnit svaly, co zlepsuje jeho stability, je to logicke
A nezubudni na chranice rohov.
Pozname.....ale strach ti nepomoze, dietatko sa musi naucit spravne padnut na zadok, vystriet ruky pred seba, zliezat ritkou nadol a nie sa svacnut po hlave a obcas aj nejaku tu boliestku a na zaklade tohoto vsetkeho sa to nauci. Maly ma 14 mesiacov, dva tyzdne dozadu chodi sam a oci mam aj vo vlasoch ale tym si prejde kazda mama a oco. Takze mu ,,pomahaj" tak, ze sa naucite spolocne spravne padat a zliezat, fakticky ziadne prilby a podobne blbosti ( tiez mame jednu doma na ozdobu😂)
My sme mali prilbu pri synovi, asi 2 týždne ju nosil, pokiaľ sa nenaučil padať normálne. Tiež mal 8 mesiacov keď sa postavil a padal s vystretymi nohami ako solny stĺp. 😱Strašný pohľad a nie, nemala som energiu každu sekundu dňa ho chytať. Ta prilba mu zachránila hlavu 3x (buchol o nábytok). Potom sa naučil pri páde krčit kolienka a už padal a búchal sa tak normálne. Dieťa sa potrebuje naučiť padať a veľa krát sa buchne a tá helma sa ozaj neodporúča len tak.
Tak aj ja som mala dvoch takýchto skoro vstávajúcich z hľadiska vývinu je pre neho nieje v podstate dobre byť v horizontálnej polohe mal by ešte skorej len ztvornozkovat...takže je na mieste ho dávať dole najviac ako sa dá...a v zhladom na to že oni sa často prestanú držať a padajú ušetriš si veľa plaču.🤗😊želám pevné nervy.
Moje deti vôbec nevedeli padať s guľatým cgrbatikom...prvý bol taký opatrný že ani nemal dôvod druhý bol ešte na to maly keď sa začal stavať..aby tomu rozumel...dcéra to vedela najlepšie...osobne nemám skúsenosť s helmou ale ja som práve že citala že to deti motivuje k tomu aby sa ani bezpečné padať nenaučili...lebo sa neučia so svojich chyb....inak deti sú nízke a ľahké oni sa tak moc neudru
Strach je normálny a prirodzený. Lenže dieťa padať bude, jednoducho sa to musí naučiť. Ony su "krátke", nespadajú z veľkej výšky
Samozrejme, že zabezpečit, ako sa dá - máme na schodoch zabranu, pivničné dvere, ta ktorými hneď sú strmé schody, su zamknuté, tetaz robíme fasádu, takže dvere na terasu sú momentálne takisto zamknuté,(nie je tam zábradlie) lebo on už sa naučil otvárať aj klucky na oknách.
Tiež okná, nemám pri nich žiadne veci na ktoré sa dá vyliezť.. Varím na zadných horakoch, horúce veci sú vždy úplne vzadu na linke, káva, čaj a podobne
Ale také bežné veci, ako gauč, kreslo, a podobne, ja ani neviem, ako sa učil vyliezt a zliezt, ja som ho neučila ísť zadkom dolu, sam to automaticky robil. Alebo padať akosi sám vedel, všimla som si, že nikdy netresol ako vrece, ale vždy ruky pred seba, pokrčil sa a aj keď na bok, či dozadu padal vždy si chránil hlavu sam, nebuchol nou o zem, len akosi sa schulil a až potom "si ľahol"
Ale tiež za ním treba behať, dozerať ho,to je normálne v takom veku, kým si začne uvedomovať nebezpečenstvo.
mam o mesiac starsie dieta, este sa nestavia, ale je na kolenach a tiez mi nie je vsetko jedno, mame par nebezpecnejsich miest, ale ine mi neostava, len ju sledovat aspon pri tych fakt zlych usekoch, pri inych ju upozornim. dnes uz tak pleskla aj sa trosku buchla, viac sa podla mna zlakla. o pol hodku zase stratila rovnovahu a cuduj sa svete, sice spadla, ale tak, ze si hlavu od udretia uchranila. ja ziadnu prilbu riesit nechcem, radsej budem behat za ritou a pripadne necham aj nech sa pouci na svojej chybe, samozrejme nenecham ju rozbit si hlavu o roh stola a podobne 🙈

daj mu prilbu, nas ked sa rozhodol chodit, tak si sam pytal prilbu a siel😅