Strata radosti z materskej. Ako získať novú energiu?
Baby poraďte ako sa nakopnúť. Mam dve deti. Prvé som si brutálne užívala, materská bola super (okrem prvého pol roka, keď sme sa trochu vytrápili s kolikami a refluxom). Keď mala prvá dcera dva roky, otehotnela som. Tehotenstvo super, pôrod ultra rýchly a bezproblémový a tak nejako som sa tešila znova. Vedela som, že prvých pár mesiacov bude ťažkých (myslim tie babatkovske problémy - bruško, plač, nocne vstávanie), ale bola som nastavená, že potom sa to utrasie a začnem si zase dieťatko užívať. Veď všetko je len obdobie. Ale mňa akosi ta materská prestala baviť, každý deň v sebe hľadám energiu, som unavená.. neviem či za tým hľadať zdravotný problém alebo len únavu z návratu k babstkovskym časom 🤷🏻♀️
skusila si si dat pauzu? nechat na par hodin deti rodicom/ manzelovi a ist niekde sama/s kamoskami bez deti?
A partner pomáha Ti ? Máš vôbec čas aj pre seba ? len tak bez detí ?
Kym som mala len jedno, nasla som si kopec casu na oddych aj pocas dna, pocas spankov som vypozeravala serialy, pila kavu, cetovala…lahsie bolo hocikde vyrazit. Druhe decko mam narocnejsie, nechce naprikld dojcit mimo domu, tak sme sa dlho museli pojybovat len okolo domu🙀 a do toho, aj ked spi, tak starsi nespi, a chcem sa mu venovat…proste je ti vsetko narocnejsie
Baby, muž aj rodina pomáhajú najviac ako sa dá. Staršia sa vie zahrať aj sama, aj máme kopec kamarátov na ihrisku a ulici, takže ma okolo seba rovesníkov. Nie je odstrčená, ani nežiarli. Stále sa jej niekto venuje. Mladšie dieťa je náročnejšie, menej spí, asi som aj ja čakala, že to bude väčši pohodak ako bola aj staršia.
Väčšinou take veci neriesim, prepáč, ale ty si písala ten názov témy? Lebo ja som sa v prvej chvíli zamyslela, že akú radost z materskej si stratila. Či už nie si stastna, že ti ju Soc.poisťovňa vypláca alebo čo..? 🤣🙏 Skôr tam malo byt “strata radosti na materskej (dovolenke)”.
Nie je to tym, ze mladsie dobre nespi a si proste len nevyspana? Ja som si prvu matersku vobec neuzivala, vkuse nevyspana, vycerpana...tesila som sa na navrat do prace. Nakoniec sme sa ale predsa rozhodli pre druhe. Teraz si to naopak prvykrat uzivam. Mala dobre spi, je kludas..uz sa mi ani do prace nechce. Ale pride jar, pride podla mna aj viac energie, teraz aj mna chytila jarna unava takze len to prezit.
Kolko ma druhe? Ja som si druhu matersku zacala tak naozaj uzivat az po roku-roku a pol ked mala chodila a lepsie rozumela. Bola som podrazdena ze starsiemu sa nemozem tolko venovat. Mala bola a je narocna a dlhsie mi trvalo kym som sa na nu “naladila”. Pomohlo mi mať čas na yogu a vybradeny čas na starsieho.
@tiika názov je upravený, nie je môj 🙈
@lossless 10 mesiacov.. práveže som si myslela, že to bude lepšie, keď si prejdeme úvodnými mesiacmi.. ale nestalo sa.. stále som taká nejaká unavená, nemám chuť riešiť tieto babatkovske veci, doslova tlacim čas dopredu, aby sme mali doma starsie deti-partakov 🤷🏻♀️ ale asi je to tým, že so staršou sme boli super zabehnutí a teraz prišiel návrat k babatkovskym časom
A nechýba Ti jednoducho niečo, v čom by si sa realizovala ako dospelý človek? Moja sestra tak išla reťazovú materskú a pri druhom tiež mala taký stav znechutenia.

Ja som unavená a moje dieta ma 5 rokov akurat som došla z prace vyflusnuta. Nejaká jarná únava na mňa prichádza mam taky pocit 😌