icon

Venujú sa vaši muži malým deťom?

3. aug 2025

Baby ako to máte doma? Venujú sa vaši muži deťom? Myslim teraz malé deti v rozmedzí 1-4 roky. Môj muž je super v tom že vie všetko zariadiť, aj variť vie, vybaví čo potrebujeme, porobí doma. Problém je že veľmi chcel deti, no odkedy ich máme je to s nim uplne o ničom. Stále nervózny, podráždený všetko mu vadí, vkuse len pokrikuje po deťoch, žiadna trpezlivosť, nič. Mam pocit že len hľadá výhovorky a dôvody prečo sa deťom nevenuje. U neho nehrozí nič také ako pozerať knižky, stavať stavebnicu alebo proste nejako deti zabaviť. Nejaká prechádzka to vôbec. Keby bolo na ňom zapne im telku a vybavené. Všetko len ofrfle, všetko mu vadí. Ja už neviem čo robiť. Deti sú na mne nonstop, všetko len so mnou, ja nič nestíham, nedokážem si ani v klude upratať…

Strana
z2
petamich
3. aug 2025

Moj manzel ma viacere veci, ktore by sa zisli vytunit ale za co mu nemozem ubrat kredit je, ze je uzasny otec (1ks - 4 roky), od narodenia vlastne riesi s malym vsetko, co ja (okrem kojenia), dokonca aj na materskej bol, ked mal maly 2 roky (par mesiacov si chcel uzit), vymysla mu program, bezne je s nim aj sam aj cely den/vikend, do dnes uspavame na striedacku (knizka, ulozenie do postele), kupe ho kazdy den len on napr. a v kupelni spolu blbnu. Takze ano, u nas ano. Praveze on somre, ked ja zapnem telku (a to u nas je telka regulovana a nie kazdodenna zalezitost).

anonym_1634f8
3. aug 2025

No u nás podobne....ale otvorené sme sa porozprávali, že nás to nebaví oboch... starostlivosť o deti. Máme len jedno, ale teda predstavovali sme si to inak 😁
Tak sa práve odhadujeme na opatrovateľke alebo upratovačke. nerozmýšľala si nad takým niečím?

autor
3. aug 2025
@petamich

Moj manzel ma viacere veci, ktore by sa zisli vytunit ale za co mu nemozem ubrat kredit je, ze je uzasny otec (1ks - 4 roky), od narodenia vlastne riesi s malym vsetko, co ja (okrem kojenia), dokonca aj na materskej bol, ked mal maly 2 roky (par mesiacov si chcel uzit), vymysla mu program, bezne je s nim aj sam aj cely den/vikend, do dnes uspavame na striedacku (knizka, ulozenie do postele), kupe ho kazdy den len on napr. a v kupelni spolu blbnu. Takze ano, u nas ano. Praveze on somre, ked ja zapnem telku (a to u nas je telka regulovana a nie kazdodenna zalezitost).

@petamich to je super 👏 môj by sa asi zblaznil, ak by mal ostať na materskej 🙈

anonym_6c3903
3. aug 2025

Venuje, hodiny si s ním dokáže skladať lego, alebo mu čítať, hrať sa s autickami.Bezne chodí von, aj s kamošmi a ich deťmi na výlet.Zas ale jedine co vie navariť sú parky no...😀

petamich
3. aug 2025

Autorka a skusali ste sa o tom porozpravat? Lebo mna by asi porazilo, ak by deti boli iba na mne. Nas maly ma teraz mama obdobie a je to dost narocne a to mame jedno 🤷‍♀️ ak by sme si ho nejako neprestriedali, tak by som ja bola velmi podrazdena a nervozna sa priznam.

Pripadne ak im program vymyslis? V mojom okoli je zopar znamych - otcov, ktorym manzelky/partnerky program musia vymysliet. Alebo chodia na nejaky kruzok spolu, ze to je len "ich", zvycajne s tym starsim.

biba_18
3. aug 2025

môj muž v podstate prvých 24 hodín čo sme prišli z pôrodnice tak ho mal úplne na starosti, lebo ja som spala… a potom malého kúpal, krmil občas, von chodlili pravidelne, po nákupoch, výletoch… trošku sa to zhoršilo práveže neskôr v škole keď už mal malý vlastnú hlavu…

kaca222
3. aug 2025

Áno, objektívne je s ním určite o dosť väčšia sranda než so mnou 😃 vymýšľa so synom hry od výmyslu sveta, naháňajú sa a robia veci, ktoré sa mne nechcú 🥲 rešpektujúce rodičovstvo si ideme spoločne, ale niekedy je aj trpezlivejší a chápavejší než ja. Syn má 3r, vo veku 1,5-2 roky s ním bol na materskej, sám.

ivik4
3. aug 2025

Ja osobne nepoznam cloveka ktoreho bavia tieto detske hry a zabavky 😒. Som rada ze syn je uz velky. U nas sa zahral skor ked tak muz

anonym_97f49f
3. aug 2025

@anonym_autor môj bez problémov zostal doma s deťmi a ja som šla do práce. Aj upratané aj navarené kým som prišla domov z práce.
Nejaký hlbší rozhovor o Tom čo ho draždi znervózňuje? Netolerovala by som keby kričal po deťoch

anonym_478c3a
3. aug 2025

No, mame to rovnako. Maximalne si sem tam poskladaju vlacik alebo puzzle, ale pri telke... Ja mam cas naozaj len pre seba iba ked vsetci spia...

pe_mi
3. aug 2025

@anonym_autor naozaj buď rada, že všetko okrem hrania sa zariadi, uvarí, poprace
Jednoducho na to nie každý je, hraj sa s nimi ty a budeš mať viac času na seba, rozdeľte si tak práce,aby si sa ty hrala a on ostatné

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
lucia13022023
3. aug 2025

U nás je to tak, že muž je ten, ktorý sa s malým hra. Mňa to nebaví, sedieť na koberci a hrať sa, stavať si... Muž ten má kreativitu neskutočnú, z magnetickej stavebnice, lega, stávajú dráhy pre autá, domčeky, pre zvieratá ranč a neviem co všetko ešte. S plastelinou sa vedia hrať aj hodinu. Ja som ten typ rodiča, ktory radšej berie dieťa von a sme vonku aj 3-4h, na odrazadle, prechádzky, zbierame kamene, ixmee k vode atď, muž ten zas vymysli doma hocičo a malého to neskutočne baví. Vidím ako mu žiaria očká keď na muža pozerá a spolu niečo opravujú, hrajú sa. Teraz pred týždňom sa vrátili z dovolenky, ja som nemohla ísť kvôli zdravotným problémom, tak išli oni dvaja sami do Grécka, a teda užili si to neskutočne. Ja nemôžem ani jedno jediné zle slovo vytknúť mužovi. Skôr sebe 😅

autor
3. aug 2025

Ešte aby som niektoré veci dala na pravú mieru. Vie prebaliť, aj okúpať, aj vo varení sa striedame. Mne ide skôr o ten voľný čas že s nimi nijako netravi a deti k nemu nemajú moc vzťah. Proste nepoznajú také že blaznit sa s tatinom, stavať lego. Ísť niekam, vymyslieť si výlet. To vôbec. Chapem že knižky ho nebavia ani bábiky. Ale veď je kopec edukacnych hier, môžu si loptu kopať, môže ich učiť nejaký šport.. toto mi je ľúto. Že nemajú nejakú aspoň jednu spoločnú aktivitu.

pe_mi
3. aug 2025
@anonym_autor

Ešte aby som niektoré veci dala na pravú mieru. Vie prebaliť, aj okúpať, aj vo varení sa striedame. Mne ide skôr o ten voľný čas že s nimi nijako netravi a deti k nemu nemajú moc vzťah. Proste nepoznajú také že blaznit sa s tatinom, stavať lego. Ísť niekam, vymyslieť si výlet. To vôbec. Chapem že knižky ho nebavia ani bábiky. Ale veď je kopec edukacnych hier, môžu si loptu kopať, môže ich učiť nejaký šport.. toto mi je ľúto. Že nemajú nejakú aspoň jednu spoločnú aktivitu.

@anonym_autor rozumiem ,že ti to je ľúto
To je ako so závislým,kým si to sám neuvedomí
Ale teda buď rada, iné sa sťažujú ,že muž doma nezastane nič.

really8
3. aug 2025

@anonym_autor ja nechapem tieto otazky ze ci sa muz hra s detmi alebo ze kolko. Samozrejme ze sa s nimi hra. Chce sa s nimi hrat, chce s nimi byt a vidi ze ho deti lubia a tesia sa z neho. Asi by sme mali doma vela konfliktov keby na ne kasle

autor
3. aug 2025
@ivik4

Ja osobne nepoznam cloveka ktoreho bavia tieto detske hry a zabavky 😒. Som rada ze syn je uz velky. U nas sa zahral skor ked tak muz

@ivik4 mne to vôbec nevadí, ja zabávam deti nonstop. Práveže kreatívne hry a tvorenie baví aj mňa. Ide to casto SK na úkor domácnosti. On je skôr ten čo si potrpí na čistej domácnosti, usporiadaných veciach atď atď. Za mňa je toto pri dvoch malých deťoch najmenej podstatné. Poriadok aj tak vydrží len pár minút, jedlo si vieme uvariť aj na dva dni..

mamutka
3. aug 2025

Môj si vždy vedel nájsť na deti čas, či skladačky, či knižky, hlavne prechádzky. Deti sú preňho parťáci od narodenia. Vždy chodil s kočíkom či nosičom cele kilometre, v každom počasí. To je od mužov dosť sprosté, keď sa vlastným deťom nevenujú. Ja by som to brala ako podraz. Akože keď si nevie chlap kopať loptu s deťmi, aby si žena oddýchla, ani žiadna ina aktivita, na čo tie deti chcel? Aby si poistil, že mu kuchárka a upratovačka nikam neujde? Proste pripútať si ženu? Aj taki sú.

autor
3. aug 2025
@really8

@anonym_autor ja nechapem tieto otazky ze ci sa muz hra s detmi alebo ze kolko. Samozrejme ze sa s nimi hra. Chce sa s nimi hrat, chce s nimi byt a vidi ze ho deti lubia a tesia sa z neho. Asi by sme mali doma vela konfliktov keby na ne kasle

@really8 no vidíš, nie u každého je to samozrejmosť.. môj muž si radšej nájde hocijakú blbosť ma záhrade alebo v domácnosti akoby sa mal hrať alebo venovať deťom

autor
3. aug 2025
@anonym_1634f8

No u nás podobne....ale otvorené sme sa porozprávali, že nás to nebaví oboch... starostlivosť o deti. Máme len jedno, ale teda predstavovali sme si to inak 😁
Tak sa práve odhadujeme na opatrovateľke alebo upratovačke. nerozmýšľala si nad takým niečím?

@anonym_1634f8 opatrovateľku nie, asi by som nevedela deti zveriť niekomu cudziemu.. upratovačka by mi aj padla vhod, ale situácia by sa nezmenila.. ja by som bola s deťmi a on by už potom neviem čo robil

rejka7
3. aug 2025
@ivik4

@ivik4 veruže, myslím, že žiaden rodič sa neteší, hurá, zase si po 150 x idem stavať s 2 ročným puzzle. Ale tak musím, je to moja zodpovednosť, tak to tak beriem. Muž by to mal brať viacej ako svoj záväzok, ako umývanie riadu, alebo svoju prácu.

autor
3. aug 2025

Keby mi narovinu povedal, že ho to nebaví, beriem. Ale nikdy sa tak nevyjadril a tvrdí že sa chce venovať, ale… vždy je tam nejaké ale.. ale deti nechcú, sle musí robotu dokončiť, že ešte v záhrade nemáme porobené.. keby radšej povedal že hranie s deťmi nie je pre neho, tak to chapem a neriešim..

anonym_a44f82
3. aug 2025

Mam rovnakeho doma a 2 malych chlapcov a trha mi to srdce, lezie mi na nervy, zacina sa mi zhnusovat, lebo stale len mam ocakavania a potom som smutna aj ja. Rozmyslam, ze pojdem od neho prec, deti ho aj tak vidia minimalne a ked ano, tak ako pises, pusti im tv. Hrozni tito chlapi, kebyze aspon netvrdi ako velmi chce byt otcom, najvacsie klamatvo

pininka1
3. aug 2025

U nás je to zasa naopak. Keď boli malí, neskutočne sa im venoval, určite sa s nimi hral viac ako ja, ale čím sú starší, tým viac ich odbije a povie nech sa zabavia navzájom. Pritom je to 49rocny dôchodca, ktorý už rieši len svoje koníčky, teda unavený z prace nie je. Proste aj u nich to tak fungovalo, že deti sa starali same o seba a rodičov neotravovali. U nás to bolo naopak. Otec sa nám neskutočne venoval každý vek, hrával s nami rôzne hry a pod. Mne to chyba od môjho muža.

autor
3. aug 2025
@anonym_a44f82

Mam rovnakeho doma a 2 malych chlapcov a trha mi to srdce, lezie mi na nervy, zacina sa mi zhnusovat, lebo stale len mam ocakavania a potom som smutna aj ja. Rozmyslam, ze pojdem od neho prec, deti ho aj tak vidia minimalne a ked ano, tak ako pises, pusti im tv. Hrozni tito chlapi, kebyze aspon netvrdi ako velmi chce byt otcom, najvacsie klamatvo

@anonym_a44f82 akoby som čítala o nasej situácii.. akože môj muž aspoň porobi veci doma, aj nám občas navarí ale mrzí ma to z pohľadu deti a toho že nemajú k nemu vzťah

vilma7
3. aug 2025

Môj je super otec, so synom bol doma na materskej, pri deťoch sa vlastne striedame kvoli práci, od narodenia im plne venuje všetok svoj čas. Teraz je aktuálne s nimi na Svk a ja vo Švajčiarsku v práci. Deti majú uz 6 a 8.5 roka. Lepšieho otca by som si uz ani nevedela predstaviť. Všetko robia spolu.

anonym_f70d4b
3. aug 2025

@anonym_autor no veru aj u nás...presne ako popisujete, máme 3 deti, taaak veľmi ich chcel. No na prechádzku sem tam zoberie, iné nič. Trpezlivosť na bode mrazu...

anonym_046c68
3. aug 2025

Môj manžel veľa pracuje ale keď je s dcérou tak sa s ňou zahrá, vyblázni, nečíta rozprávky resp číta ale upravené verzie a mala sa na tom strašne rehoce 😀 Mame dievca takze je to jeho princezná. Od malinka sa s ňou hral, nie toľko ako ja ale vždy sa jej venoval a čím je staršia tak je s nou radsej. Teraz ma 5 rokov a už sú partaci, radi idú spolu na bicykle alebo si ju vezme so sebou do dielne alebo hoc aj na dvore mu pomáha a majstruje s ním.

ivangeline
3. aug 2025

Aký bol jeho otec? .....áno, môj sa venuje, ináč by sme nemali toľko detí. :D

marianarem
3. aug 2025

@anonym_autor Moj sa venuje a tiez bol aj na materskej. Ale obidvaja sme skor taki, ze sa snazime s malym robit aktivity, ktore bavia aj nas alebo si ho berieme k robote, cize nie velmi detske hry. Nehrozi u muza aspon toto, ze by s detmi robil nieco, co sam rad robi, alebo ze by mu s niecim pomahali?

Strana
z2