icon

Vracal dvojročný syn z točenia sa?

anjika42
24. sep 2017

Chcem sa opýtať.... Malý takmer dvojročný syn približne okolo pol piatej olovrantoval, dve necelé jablká, polku banánu a necelý malý pribináčik. Potom sme išli von. Asi tak o štvrť na šesť. Prišla tam aj moja svokra, hneď ťuťuli muťuli, dvíhala ho, točila, v priebehu hodiny asi 15 až 20krát. Malému sa to samozrejme páčilo. Keď som s ním došla domov, tak vygrckal trochu jablka. Ja som to podrobne neskúmala, ale asi toho bolo za dve kávové lyžičky. Tak mohlo to byť z toho točenia? Lebo veselý je, chorý by vyzeral inak. Ako jej mám povedať, aby to viac nerobila? Lebo keď som na ňu zvýšila v minulosti hlas, ako sa malý v jej prítomnosti hral s liekmi, tak sa urazila. Ale aj ja som sprostá, že som jej to točenie hneď nezakázala. Len či to má z toho, lebo keď ide nejaké dieťa po jedle na kolotoč, tiež potom vracia? Ďakujem

Strana
z2
daniela208
24. sep 2017

Podľa mňa sa skôr povracal z tej kombinácie pribináčik - jablko.

soldi
24. sep 2017

Ja sim raz bola na ihrisku s malym a tocila som ho na kolotoci. Zakecala som sa popritom s kamoskou, ked ta mi hovori: pocuj, ten tvoj maly je nejaky zeleny.
Hned som zastavila, on vystupil a tiez sa vygrcal, chudacik. Som si pri tom kecani vobec nevsimla, ze tocim ako najata a len do jednej strany, matka roka proste 😂

Mne osobne byva z krutenia tiez zle, ale hned. Myslim, ze v tomto pripade je v tom svokra ako univerzalny vinnik uplne nevinne 🙂

Mozno skor ta kombinacia jablka s pribinacikom mu nesadla.

Sleduj ho a uvidis ci to bude mat nejake pokracovanie, aj ked myslim, ze skor nie 🙂

mufka1
24. sep 2017

Podľa mňa si myslím že kombinácia jablko pribinacik a jablko nesadlo mu na žalúdok a plus tocenie tak to žalúdok nezvládol.

anjika42
autor
24. sep 2017

joj nie, tú kombináciu jedol už viac razy a nikdy mu nič nebolo...mne osobne je zle, už keď sa len na kolotoč pozerám

erickatt
24. sep 2017

@anjika42 ju nechaj. Možno ju nabudúce ovracia a potom jej povedz ze on krutenie nemusí. 😂.

mufka1
24. sep 2017

@anjika42 dieťa môže mám neznášanlivosť na takéto tocenie .Druhý krát nechaj nech svokru ......🙂Moja mamina je už síce stará ale ani ako malé dieťa neznasala kolotoče jednoducho nemohla lebo vracala .Takže tiez to bože byť aj u vás.

mrkvicka060
24. sep 2017

Boze za dve kavove lyzicky grcky.... No vyclaplo sa mu... este sa mu to v zivote stane velakrat.

deti95060810
24. sep 2017

áno môže to byť z točenia....ale aj z kombinácie jedál.

anjika42
autor
24. sep 2017

asi rýchlo jedol, lebo už sa mu stalo, že hltal a grckal a ani sa netočil, to sa stalo aj mne už...a dnes ma muž vytočil - malý behol s fľaškou mlieka, tak som na neho skríkla, aby nebehal, keď pije a muž na to, že nemám kričať...malý teraz otvára a zatvára dvere, trieska nimi a môžem to jebať...

lienqa
24. sep 2017

@anjika42 21:38 a malý ešte nespí? 😕

anjika42
autor
24. sep 2017

ee - pred chvilou sme ho uložili, takže prd sa dástihnúť. kedže ja už idem spať...to mu vrátim, ked bude mať frajerku 😀

silvinkakrajcirova
24. sep 2017

@anjika42 aspon niesom sama moj dvojrocny tiez az teraz zaspal😅 posledne dni to mame nejake prehodene so spankom

anjika42
autor
25. sep 2017

znova teda - ako to mám svokre povedať, aby sa neurazila? S tým, že nech ho nechám, aby ju, bude problém, lebo my ideme zvonku domov a nie k nej.

mrkvicka060
25. sep 2017

@anjika42 preco silou mocou robis problem so svokrou, kde ziadny nie je? Ved maly sa ti nepogrcal ako sysel, ale sa mu fakt trochu "vyclaplo" zo zaludka. To sa stava uplne bezne aj bez tocenia. U nas staci ked sa maly viac hra, ohne alebo poskace po jedle tak sa mu vygrckne. Niekedy len do ust, inokedy to aj vypluje. Mozno bol len dost najedeny... keby mu bolo zle z tocenia tak sa riadne dogrcia a je zeleny.. ved neries kazdu prkotinu

nanulka24
25. sep 2017

Pre boha, to kto kedy videl miesat ovocie a mliecne vyrobky 😨 😨

anjika42
autor
25. sep 2017

@mrkvicka060 to nie je prkotina - už aj kvôli tomu, že sa hral pri nej s liekmi a jej to evidentne nevadilo - ona je sladká, ale radšej by som ho dala strážiť Mikulášovi Černákovi, tam by bol vo väčšom bezpečí...Svokra ho vidí vtedy, keď ma malý dobrú náladu, neviem, čo by vravela, keby párkrát zažila jeho "nálady". A možno nič, že by jej to nevadilo...

anjika42
autor
25. sep 2017

@nanulka24 Chápem, pre teba je to sprostosť, to miešať, ale kombináciu jogurt a jablko alebo hruška má takmer každý deň a nikdy z toho negrckal, pokiaľ bol po jedle v kľude

petranelkova
25. sep 2017

Jasne, ze to mal z toho tocenia, ved sa mu to tam vsetko poriadne premiesalo. Ale podla mna netreba svokre zakazovat aby ho tocila, staci len aby trosku pockala kym mu to ako tak stravi a potom sa mozu tocit kolko chcu.

montemotherone
25. sep 2017

@anjika42 aj si si odpovedala 🙂 ... tá časť "ja som sprostá, že som jej to nezakázal". A prečo by si mala kričať? Normálne pokojne povedz nech ho netočí, lebo nedávno jedol. Bodka. Asi toľko k tejto náročnej téme...🙄

anjika42
autor
25. sep 2017

moment, ešte toto som našla ohľadom točenia
https://spuntik.zoznam.sk/cl/1000706/1582863/PO...
a to je ešte horšie ako trochu jablka na dlážke
dnes som jej to povedala, premáhala som sa, aby to bolo pokojným hlasom a vajm že ona ho veľa netočila...nehnevajte sa, ale minimálne 10 až 15krát v priebehu hodiny je dosť

lienqa
25. sep 2017

Ja nechápem čo vlastne chceš počuť? Tak mala si jej hneď pritom povedať nech ho netočí, že sa najedol pred chvíľou a nie tu riešiť dookola. Prirovnanie , že by si ho dala radšej k Černákovi bol dosť trápny humor. Tvoja otázka na začiatku bola, či vracal z točenia, načo ti tu baby už odpovedali, že je to možné, ale v konečnom dôsledku vyšlo z teba v posledných príspevkoch len , že svokra hento svokra tamto. Nemáš náhodou problémy s ňou?

jasminet
25. sep 2017

2 lyzicky jablka mu pravdepodobne vyleteli z divnej kombinacie 2 jablka, pol bananu a pribinak + tocenie - proste sa prejedol a tocila ho svokra... ty ho menej krm a jej povedz, ze prave dojedol, aby s tocenim pockala par minut... aspon ja to tak so svokrom prektizujem ked mi dceru par minut po jedle zacne natriasat a prekrucat dolu hlavou 😀

anjika42
autor
25. sep 2017

a toto čo? https://spuntik.zoznam.sk/cl/1000706/1582863/PO...
mne by prekážalo, keby ho točil ktokoľvek

anjika42
autor
25. sep 2017

áno, mám s nou problém odvtedy, ako ssa malý v jej blízkosti hral s liekmi na spanie a ked som ju zvýšwným hlasom upozornila, tak sa urazila

anjika42
autor
25. sep 2017

@jasminet keď si mylsíš, že prehánam, daj jej tvoje dieťa a nech si sním robí, čo chce 🙂

jasminet
25. sep 2017

@anjika42 dakujem za ponuku, mame babky a dedov svojich, tvojich nepotrebujeme

anjika42
autor
25. sep 2017

@jasminet škoda..inak dúfam, že babky tvojich detí, pokiaľ sú alebo boli malé, také niečo nerobili

domak2
25. sep 2017

@anjika42 isla by som za svokrou a riadne na nu naziapala! A tresla dverami!! A nohou dupla trikrat!!! 😅
Inak to si seriozne ratala pocet kruteni za hodinu? 😀

jasminet
25. sep 2017

@anjika42 pozri sa, ak sa mi cokolvek na spravani babiek a dedkov k mojim detom nepacilo, tak som im to v klude a normalne povedala - vzdy sme sa vedeli a vieme dohodnut. nie utocit, ale vysvetlit.

anjika42
autor
25. sep 2017

@domak2 zase strápnovat sa nemusím..a približne to bolo tolkokrát

Strana
z2