Ženy sú podľa mňa osoby, ktoré dobre poznajú stres
Ahojte, chcela by som sa s vami poradiť a možno aj porozprávať, nakoľko ženy, matky sú podľa mňa osoby, ktoré dobre poznajú stres a čo to je ísť na dno svojich síl. Ja si pripadám v tomto smere strašne rozmaznaná, ale aspoň si to uvedomujem, ale zmeniť to len tým uvedomením nedokážem. Ide o to, že kedysi, keď som mala napríklad 20, tak som bola toho strašne veľa schopná zvládnuť psychicky aj fyzicky a aj keby bolo veľmi zle, ihneď som sa pozbierala a prakticky nič neriešila. Slová ako depresia alebo úzkosť som ani nepoznala. Možno to bolo aj tým, že som starosti nemala. Teraz v 30 som úplne iná. Sú dni, kedy mi je hoci zle, ale poviem si, že OK, ešte vydržím, pôjdem domov, dám vaňu a bude dobre a to mi fakt pomôže a teším sa. Ibaže čím ďalej tým viac mávam dni, kedy mi nepomôže ani toto a je mi zle stále. Proste mám pocit, akoby sa každú chvíľu zložím, som podráždená a depresívna. Je mi proste extrémne zle a keď to mám, tak si vždy pomyslím, že to možno neprejde už nikdy, že možno som chorá a že to nie je normálne. Pritom to zrejme normálne je, len ja som moc rozmaznaná a nezažila som skutočný stres ako je napríklad vstávať v noci ku dieťaťu. Potrebujem nakopať zadok, trošku sa vzchopiť.Mávate aj vy niekedy také dni? Ak áno, čo vám nato pomáha? Poprípade, nemôžete mi trošku nakopať zadok? 😀 vážne ma to už nebaví. Depresiu mi vylúčil psychiater a úzkosť síce potvrdil, ale Budiš, to má každy.Ďakujem za všetky odpovede
@trisha72knr Popri rodine si vyčleniť aj čas pre seba a na vypnutie, odbúravanie stresu pomáha šport.
@trisha72knr hah ja som mala to iste, nakoniec to bolo tym, ze ma absolutne nebavila moja praca. A nie akoze len praca v nejakej firme, nie, vymenila som v priebehu 2 rokov tri zamestnania, kde som robila to iste. Az potom mi doslo, ze neznasam odbor ktory som vystudovala 😂 a tak som sa zacala zamyslat co by som chcela robit, potom mi doplo ze kks mam 29 nemam sancu zacat budovat nieco odznova, ked chcem dieta okolo 30ky. Tak sme ucinili s manzelom rozhodnutie a posunuli dieta o par rokov skor, no a teraz mam dieta a budujem si zivot od zaciatku. A aj ked som nevyspata tak som stastna 😄 skus sa zamysliet aj ty nad tym, co ti tie stavy sposobuje a co by si chcela zmenit
@ailiba Chcela by som aj športovať, aj niečo robiť, ale táto doba ma neskutočne zabrzdila. Reálne sa bojím ísť do fitka, že dostanem kovid. Ale inak dobrá rada, lebo je pravda, že keď sa človek z niečoho veľmi teší, tak tá radosť je omnoho silnejšia ako nejaká "nepohoda". Ďakujem, budem nad tým fakt rozmýšľať.
Tiež mám problém s tým, že keď mi nie je úplne dobre, že sa bojím byť aj s priateľom, aby si to nevšimol alebo niečo a to ma dosť brzdí, lebo to skrátka nie je dobrý prístup. Proste ja z toho, čo som vygooglila, tak mi vyšlo, že nie som v poriadku a že najlepšie by som sa mala zavrieť na pol roka na liečenie.
Na tvojom mieste si dam spravit krvne testy, mozes byt kludne anemicka, alebo ti chyba nejaky vitamin.. dopuj sa vitaminmi a zbehni k dr. Mozno nie si rozmaznana, len tvojmu telu nieco chyba
@taga som aj dosť bledá a mávam veľmi nízku teplotu. Asi vybehnem, len škoda že je 200km ďaleko. Vitamíny ja aj pijem. Teraz som dopila šípku a pijem aj rakytbík. Ale zase tam môže byť úplne iný vitamín, to ja nezistím asi takto. Ďakujem, veľmi dobrá rada. Nikdy by som nepovedala, že to môže až takto súvisieť. Pritom logicky, že keď nie je psychicky dobre, tak to môže byť tým, že niečo nie je v rovnováhe a psychika, práveže keď je v poriadku, reaguje nato.
Ahoj, akoby si písala o mne, baby ti tu inak dobre píšu. Ja chcem celkovo zmeniť životosprávu, zaradiť pravidelny pohyb, a chystám veľkú zmenu v živote, ktorá viem, že ma nakopne. Ďalej v práci mám neskutočne stresy, takže možno ju budem musieť zmeniť, čo je ďalší stres. Musíš zistit, čo ti tieto stavy spôsobuje, ja to viem presne, zlá životospráva, stres, nevenujem sa príjemným stránkam života.
@trisha72knr rado sa stalo. Netreba ísť do fitka. Napr. www.fitshaker.sk, alebo niečo také. Pripadne ísť do toho s kamarátkou, cet internet. Určite si ale nájdi niečo, čo ťa bude tešiť a motivovať. Držím palce💞
@trisha72knr skus magnezko a vitamin D a B.
Tak vitaj vo svete dospelákov🙂ak si bledá a unavená môžeš mať anemiu a vtedy si taká bez života.Bavi Ta práca, nemáš stres zo šéfa, nenudis sa v práci?Vzťah s frajerom je v poriadku?
Podľa mňa posledné 2r sa tak cíti veľa ľudí podráždene, zmeny, neistota...
Musíš mať vždy na čo sa tešiť pre mňa je to strašné dôležité dať si cieľ...cvičiť, viac chodiť von, čítať knihy, keď Ťa baví nemáš dieťa môžeš si v kľude variť niečo zdravé...
Ale z úzkosti nepohody môžeš byť veľmi vyčerpaná.Davaj si magnézium to je zivotabudic.
@trisha72knr fitko k športovaniu nepotrebuješ...
ja chodím na bicykli... ale poznám veľa ľudí čo si chodí večer čo večer zabehať....
@deti95060810 Bicykeľ aj ja, ale mne to je málo a beh nie už teraz v tejto zime, pred tým som behávala. Ja som v tomto stroj. Po fyzickej stránke ja strašne veľa vládzem.
@trisha72knr mozes byt skratka len vyčerpana,kazdopadne treba s tym ist aspon krv zobrat..ak sa nic nenajde a si v strese,bude to zo stresu pretoze ten spusta v tele reakciu -Bojuj alebo Uteč...a ked to prezivas napriklad hodinu a viac kazdy den,telo to neskutocne vie vycerpat aj psychiku....mavala som taketo problemy ale bola som chora.reraz po porode je to zas o niecom inom ale snazim sa aspon cvicit ked mi je najhorsie take natahovacie cvicenia aby sa obnovyli energie v tele
@luccija Mám práveže problémy s priateľom, lebo sa strašne hádame a taktiež je aj mojim šéfom. Som v meste sama, nemám najlepšiu kamarátku, len známych a rodinu veľmi ďaleko. To môže mať nato vplyv? Pretože ono to neprichádza bezprostredne po hádke.
@marion30 Strach a úzkosť spúšťa túto reakciu a to veľmi dobre poznám. Mala som obdobie, kedy som sa bála ísť výťahom alebo autom a tiež medzi ľudí. Od všadial som chcela utiecť a často som bola nervózna. Ja som si to však robila sama a to už teraz viem, lebo som študovala psychológiu a čítala veľa príbehov od ľudí trpiacimi skutočnými poruchami, ktoré som ja diagnostikované nemala, ale správala som sa akoby áno, pretože strach je naučená reakcia a ja aj veľmi zrkadlím. Postupne som to prekonala a už aj keď mi napadne, že utiecť alebo niečo, tak to proste ignorujem a žijem úplne normálne, až nato, že odkedy neutekám, tak mi je vlastne akoby horšie psychicky, pretože logicky neutekám pred tým strachom. Len tá konfrontácia je hrozne náročná a neviem čo a ako, aby som bola naozaj úplne super.
@trisha72knr stitnu zlazu si daj vysatrit, kludne si aj zaplat aspon TSH test, ak nemas pobliz obvodaka.
@nevenka Ďakujem a to normálne kúpim v lekárni a urobím doma? Je to dôveryhodné?
@trisha72knr skus neaka vizivove doplnky, magnézium, tryptofan alebo depress tabletky
Inak ten názov je trošku metúci. Ja nepotrebujem prebrať, skôr nakopnúť, vzchopiť sa 😀
Rozmýšľala som ešte aj nad nejakými slabšími AD. Čo si o tom myslíte?
@trisha72knr pravdaže to môžeš mať zo zlého vzťahu s frajerom...a ešte, keď aj v práci si s ním aj doma, ďaleko bez rodiny a žiadne kamarátky.Mozno máš ponorku stále to isté...
Ona myslí dať si spraviť test niekde ako samoplatca v laboratóriu na štítnu žľazu.
Podľa mňa nie si spokojná kam sa uberá tvoj život...také úzkostné stavy vo výťahu, kdekoľvek kde niet úniku má veľa ľudí aj ľudia čo majú tetaniu majú také pocity.Diagnostikoval Ti lekár úzkosť a tá z niečoho pramení.
Kúp si šteňa a budeš mať toľko práce, že nebudeš mať čas cítiť sa zle 🤣
@luccija Chvalabohu, tetániu nemám. Všetky tie strachy súviseli fakt len s tým čítaním, pretože ma to rýchlo prešlo a tiež to bolo skôr v hlave, teda bez fyzických príznakov. Proste to mi aj všetci hovorili, ešte aj ten psychiater, že to mám z toho. Len čo sa týka tej úzkosti, tak ja som to brala tak, že však úzkosť je zle nastavenie myslenie a teda tiež nie z partnera. Neviem, som hrozne zložitá, nerozumiem si a chcem proste len normálne byť, nie ako teľa zo všetkého pokakané.
@beata_k Neviem, či by ma tam pustili a asi by som ani nešla, ale aj tak nechápem celkom, lebo to sú deti, ktoré bojujú o život...nie so stresom. Skôr možno ich rodičia by mi vedeli čo to povedať o tom, čo to je zažívať skutočný stres a nakopať rozmaznanému človeku ako som ja zadok.
Nemyslím si. Potrebuješ len nejaké príjemné chvíle a strávený čas. Nejaký cieľ. Je to blbé sa hádať s partnerom a ešte ho mať za šéfa v práci... to je velmi zlá kombinácia.
Keď máš takéto stavy... bez nálady. Určite vieš povedať, keď sa zamyslíš, že čo by si chcela. Čo spôsobuje, že máš takú náladu. Lebo to nepríde z ničoho nič, to si v hlave povieš... napr. nie je tu a nemazlíme sa a nehovoríme si pekné slová / nechcel ísť zase do tej roboty, zase toto hento ... chcem si nájsť niečo iné / ... ja si myslím, že to robí samota. Nič iné.
Poznám to.
@trisha72knr v akej zime, veď je neskutočne teplo na koniec októbra, nemusíš ísť do fitka, dá sa cvičiť aj doma, len sa treba nakopnúť.

@trisha72knr a máš nejaké koníčky? Veľmi tiež odporúčam pohyb, tanec, šport... To rieši veľa. Nejaké plány do budúcnosti. Šetrenie na niečo speci... Proste nejaká dlhodobá motivácia. Je ťažká doba, kedy sme dosť izolovani a ustrachani a okolie nás k tomu tlači ešte viac, takže si myslím, že tieto stavy sú čoraz častejšie.
Mňa vždy ukludni kreslenie, spievanie... Co by teba bavilo? Niečo nové sa naučiť? Niečo vytvorit?