Aké ochranné okuliare zvoliť k infralampe Beurer IL 50?
Ahojte, prosim tie co mate infralampu doma...vedeli by ste pozrieť ako vidíte cez ochranné okuliare to cervene svetlo z infralampy? Nam dodali v krabici spolu s infralampou okuliare cez ktoré to vidno na cerveno. Mali sme požičanu inú značku infralampy spolu s okuliarmi cez ktoré sme však videli to cervene svetlo infralampy na zeleno. Možno tie naše nové sú ok, len chcem mať istotu, že nedodali smejd. Ďakujem
ja som kupila okuliare na horske slnko a vidno cez ne na zeleno. Hovorili mi v zdravotnych potrebach, ze ich mozem pouzit k tomuto ziaricu, mam tento isty. Ale ak boli pribalene, neriesila by som. V mojom baleni neboli prilozene.
ja nemám žiadne okuliare na ir lampu, zatváram oči…
@hradnapani môže byť, že je to ok, len ma to mätie, že vidím pri nich na cerveno. Nenašla som nikde info, ako je to správne...
@biba_18 pri infralampe je potrebne chranit oci pre ir ziarenim. Praveze oci su hadam na ir najcitlivejsi. Viecka nestacia. Hrozi tepelne poskodenie oci prehriatim. Daj si obycajne okuliare obalene alobalom, alebo vatovy tampon na oci, v principe hocico, co ich zatieni. Ako zalezi samozrejme od casu a vykonu, ale oci by sa nemali nechat prehrievat (bez lekarskeho dohladu).
@pataja dolezite je, aby redukovali ir ziarenie, takze teoreticky mozu byt aj "cervene", ale ano, vacsinou byvaju "zelene".
IR nie je cervene svetlo, ir je "tepelne" a je pre oci neviditelne. To je to co citis, ked ti slniecko zasvieti na pokozku, alebo das ruku pred krb, proste salave teplo.
@biba_18 teplo sa siri rozlicnymi sposobmi:
Vedenim - to je klasika, ak ohrejes jednu cast predmetu, tak po case sa to teplo prevedia aj na jeho studensiu cast - samozrejme zalezi aky dobry vodic tepla je.
Prudenim - ked napr. teply vzduch stupa
A konecne ziarenim alebo salanim, kedy infracervene fotony vyziarene nejakym zdrojom (tu infralampa) su absorbovane nejakym telesom tu ludskym tkanivom. Ziarenie klesa so stvorcom vzdialenosti, takze pri napr 1m dostanes nejaku davku tepelneho ziarenia, pri dvoch uz iba 1/4. Tepelne ziarenie prenika hlbsie do tkaniva, pokozka ho nezachyti vsetok, takze priamo ohrieva tkanivo aj hlbsie pod pokozkou - kam az prenikne. Cize infralampa neohrieva vedenim - ze ohreje iba pokozku a odtial sa dalej ohrieva aj tkanivo pod nou ako napr. termoforom, ale priamo ziarenim ohrieva aj tkanivo pod nou, kam az prenikaju infra fotony.
Ano, ak dodrzis cas a vzdialenost (v principe "vykon"), tak sa nic nestane. Problem je ak nedodrzis. Sval to zvladne, ako nemusi.
Koniec fyzikalneho okienka.
ja osobne okuliare preferujem, nakolko ir lampu pouzivaju aj deti a tie mi nevydrzia sediet 12 minut so zatvorenymi ocami. Cize asi je to jedno, ci mas zelene alebo cervene, podstatne, ze nepozeras otvorenymi ocami priamo do toho zdroja.
Unizdrav (zdr. pomocky) sa k teme vyjadruje takto:
Unizdrav.sk
11. apríla 2016 - Oficiálny zástupca obchodu Unizdrav.sk
Dobrý deň, pri používaní infračervenej lampy nie je potrebné používať ochranné okuliare. V návode na použitie je uvedené, že pri ožarovaní tváre je potrebné vždy zavrieť oči. Ak nepovažujete takúto ochranu za dostatočnú, v našej ponuke máme aj ochranné okuliare, ale tie sa skôr používajú pri horskom slnku http://unizdrav.sk... .
Funkcia s vyobrazením slnka znamená trvalé zapnutie, čiže ak si nastavíte túto funkciu, lampa Vám bude ísť nepretržite, až pokiaľ ju nevypnete.
S pozdravom UNIZDRAV - Zdravotnícke pomôcky
www.unizdrav.sk

@pataja toto je ta infralampa