icon

Aké potraviny jesť pri cukrovke, cholesterole a pečeni?

lukasko12
1. jan 2020

Ake potraviny by som mala konzumovat na toto vsetko aby som to mala v poriadku dakujem za odpoved

ciernysokol
1. jan 2020

Na zvyseny cukor a cukrovku pomaha zmena stravy.na veceru jedlo rozhodne bez sacharidov,mensia porcia,nie prilis neskoro.podla moznosti aj obedbez sacahridov,ale je to tazke,je uplne v poriadku si dat mensie mnozstvo napr.hnedej ryze,pohanky,prosa atd k jedlu.ide o to,aby telo od rana do vecera nebolo nutene vylucovat inzulin,lebo potom vznika inzulinova rezistencia.na cholesterol neviem co,lebo ten sa pridruzuje k vysokemu tlaku atd.na pecen ostropestrec,malo alkoholu,horke potraviny a schudnut.pecen pracuje dobre,ked ma telo dobru hmotnost.za mna jedna rada,znizit mnozstvo sacharidov v strave,najma od obeda a vela sa hybat.konkretnejsich rad na organy je plno,ale bez tohto to dalej nepojde.a este,na cukrovku sa neodporuca psenicna muka.cim menej,tym lepsie.

janka54321
1. jan 2020

@lukasko12 na pečeň pozri diétu č. 4 s obmedzením tuku a na cukrovku diétu č. 9 diebeticku... najdes na nete

lukasko12
autor
1. jan 2020

@ciernysokol dakujem vam velmi pekne za rady zoberiem si ich k srdcu ale ja som uz schudla s 80kg na 71kg.inzulin nemam a cukrovku mam dakedy 6,1 no raz som mala 7,4.Ale i ak mavam 5,4

janaff
2. jan 2020

@lukasko12 pozri paleo dietu, alebo raw stravu.

janaff
2. jan 2020

to paleo radsej len zalozene na rybach, max chude maso kvoli peceni, ale je aj verzia vegan paleo, surova rastlinna strava takisto velmi dobre lieci cukrovku, cisti pecen.

lukasko12
autor
2. jan 2020

@janaff dakujem ale ryby nemusim a ak by som chcela nieco smazene tak asi len na olivovom oleji