icon

Ako dlho je bezpečné uchovávať otvorené mlieko?

10. jan 2026

Ahojte ako dlho mávate otvorené mlieko? Ja sa vždy bojím, že už nebude dobre ( aj keď nesmrdi) tak ho radšej vylejem 🫣
Máme aj dcéru 5r a bojím sa aby jej nebolo zle ak by mlieko nebolo ok.

stellarstar
10. jan 2026

Myslíš normálne mlieko? Veď predtým než vyhodíš ochutnaj, na čo zbytočne vyhadzuješ?

anonym_4f234f
10. jan 2026

Podľa toho či ,,čerstvé" alebo trvanlivé. Trvanlivé som na internáte mávala aj týždeň otvorené, dokonca raz som ho tam cez skúškové zabudla a nesmrdelo ani nebolo zdrcnute ani po 3 týždňoch. Ale to som teda neskúšala. Koniec koncov - vtedy som videla, že to je len čistá chémia to Trvanlivé. Odvtedy kupujem radšej ,,čerstvé" a to mávam tak 3 dni.

januska12323
10. jan 2026

Kým nesmrdí nič mu nie je a zbytočne vylievaš peniaze do odpadu.

osky
10. jan 2026

No....mozno ma tu niektori zlincuju,ale...
Ja som 3.12.kupila toto mlieko....trvanlivost do 4.1.2026.
ale kedze sme este mali nedopite ine v chladnicke,toto sme otvorili az niekedy v pondelo-5.1.
Este stale v nom trochu je,davali sme si ho do kavy,vcera som salku vypila len tak k maslovemu chlebu....absolutne nic mu nie je.nema ziadnu pachut ani znamku staroby....
Takze v pohode.
A to je cerstve mlieko,ziadne trvanlive alebo dlhsie trvajuce....
Esre foto zo zadu-ABHOLDATUM-Kedy bolo privezene z farmy,od krav...je 26.12.2025
Je to normalne mlieko z rakuskej Billy...

Dcerke ho asi nedavaj,max.ho prevar.
Ale dospelemu by nemalo nic byt.
Zalezi akymas datumspotreby a ak bolo v chladnicke,nemalo by mu byt nic.

Pokial by bolo skysnute/bez plesne☝️☝️☝️,nevyhadzuj-urob palacinky alebo daky kolac,babovku,ci chlieb,pagace...

thereisabear
10. jan 2026

Kupujeme netrvanlivé a kým sa nespotrebuje. To je tak za 2-3 dni, ale býva určite aj 5. Alebo kým neuplynie dátum spotreby. Za tie roky sme pokazené mlieko mali asi 2-3x a vždy to bolo v ten deň otvorené a pred uplynutím spotreby.

maranta_leuconeura
10. jan 2026

Ved na mlieku to mas napisane. Na trvanlivom je ,,po otvoreni skladujte pri teplote do 8°C a spotrebujte do 3 dni".
Inak trvanlive som novo otvorila aj mesiac po zaruke a nic mu nebolo. Uz otvorene spotrebujem do dna.

tenerifka
10. jan 2026
@osky

No....mozno ma tu niektori zlincuju,ale...
Ja som 3.12.kupila toto mlieko....trvanlivost do 4.1.2026.
ale kedze sme este mali nedopite ine v chladnicke,toto sme otvorili az niekedy v pondelo-5.1.
Este stale v nom trochu je,davali sme si ho do kavy,vcera som salku vypila len tak k maslovemu chlebu....absolutne nic mu nie je.nema ziadnu pachut ani znamku staroby....
Takze v pohode.
A to je cerstve mlieko,ziadne trvanlive alebo dlhsie trvajuce....
Esre foto zo zadu-ABHOLDATUM-Kedy bolo privezene z farmy,od krav...je 26.12.2025
Je to normalne mlieko z rakuskej Billy...

Dcerke ho asi nedavaj,max.ho prevar.
Ale dospelemu by nemalo nic byt.
Zalezi akymas datumspotreby a ak bolo v chladnicke,nemalo by mu byt nic.

Pokial by bolo skysnute/bez plesne☝️☝️☝️,nevyhadzuj-urob palacinky alebo daky kolac,babovku,ci chlieb,pagace...

@osky ak bolo 26.12. privezene z farmy, nemohla si ho kupit 3.12.

osky
10. jan 2026
@tenerifka

@osky ak bolo 26.12. privezene z farmy, nemohla si ho kupit 3.12.

@tenerifka pomylila som sa
3.1.samozrejme 😀

osky
10. jan 2026

@anonym_autor opravujem-v prispevku pisem,ze som möieko kupila 3.12.
To je preklep.
Kupila som to 3.1.samozrejme

dorizzz
10. jan 2026

Čerstvé do troch dní spotrebovať, alebo ak aj vydrží dlhšie tak dieťaťu by som ho už po trich dňoh nedávala. Trvanlivé myslím, že má tiež uvedené na obale, že po otvorení spotrebovať do 3 dní, dokonca teraz pozerám na mlieku v chladničke, že po otvorení spotrebujte do 48 hodín. Ale reálne je to mlieko dobré aj týždeň a viac. Keď nechceš nič zanedbať, riaď sa podľa toho, čo je uvedené na obale.

princezna_bosorka
10. jan 2026

@anonym_autor obyc netrvanlive vydrzi tyzden. A po skysnuti sa da este v pohode vypit a nic vam z neho nebude. Trvanlive minimalne 2 tyzdne.

Zboznujem tieto tapy, ktore si nie su iste, tak radsej vyleju/ vyhodia. Ked tvoja dcera bude v dospelosti zat dosledky tvojho plytvania, urcite sa ti podakuje.

anonym_dc739f
10. jan 2026
@osky

@anonym_autor opravujem-v prispevku pisem,ze som möieko kupila 3.12.
To je preklep.
Kupila som to 3.1.samozrejme

viestta
10. jan 2026
@anonym_dc739f

@anonym_dc739f co potrebujes?

anonym_dc739f
10. jan 2026
@viestta

@anonym_dc739f co potrebujes?

@viestta Odpoved k tejto teme.

anonym_dd138c
10. jan 2026

Ved hadam na mlieku je hned poznat, ci je skazene alebo nie (vona, chut, konzistencia)... tak "pozriem a vidim"...

zuzanka.zuzu
10. jan 2026

obyčajné trvanlivé rajo otvorené niekedy v polovici decembra som pila minulý týždeň 😀 žijem ja aj dieťa 😀 veď v tej mliečnej vode mlieko ani nie je 😂

ika02
Včera o 03:10

Ahoj, ja vždy, keď mám mlieko dlhšie otvorené, dám do tmavej šálky cca pol deci a nechám ho prevrieť v mikrovlnke. Ak je pokazené, zgrcne sa, urobia sa hrudky ako tvaroh.

andreatytler
Včera o 04:59

@anonym_autor Coho sa bojis? Ved mlieko iba skyslie a to je stale jedle. A to hned poznas ked ochutnas. Skutocne nemas preco dopredu vyhadzovat. U nas sa mlieko pouziva velmi malo, ale kludne ho mam v chladnicke aj tyzden. Ak nie je kysle, pouzijem.

xckaretxxx
Včera o 05:13

@anonym_autor preco ho neprevaris

viestta
Včera o 07:56
@anonym_dc739f

@viestta Odpoved k tejto teme.

@anonym_dc739f keby som chcela, tak uz napisem. Ale nechcem