Ako prekonať depresiu a nájsť motiváciu?
Ahojte , mám 22 veľmi zle obdobie ktoré už trvá dlho do toho som ešte momentálne 3 mesiace nezamestnaná čo mi spôsobuje ešte horšie myšlienky . Trápi ma strašne veľa veci a neviem ako sa pohnúť ďalej nemám žiadnu motiváciu . Mám priateľa s ktorým som 4 roky a bývame spolu a mám pocit že sme ako spolubývajúci a nie ako partneri do toho zisťujem že mám veľmi zlých ľudí okolo seba. Mám nejaké sny ale neverím si hneď si poviem v hlave že nato nemám . Neviem ako ďalej …
si vo vztahu stastna?
mozno mas depresiu preto lebo mas pocit ze sa nikam neposuvas, aj vztah po istej dobe zvykne stagnovat, mozno ta budi uz denny stereotyp.
mas 22 r, to mas problem si najst pracu? ved si mlada.bezdetna.
ty mas zivot pred sebou, aby si takto depkovala. zacni sportovat,m prechadzky, zaluby, var ci pec. a hlavne sa zamestnaj a prides na ine myslienky.
Nepoznám ťa, o svojej situácii si napísala veľmi málo a preto ti nemám ako poradiť.. Jediné čo poviem je, že držím palce a posielam veľa síl 🙂 Pravdepodobne je to len obdobie, ktoré treba zvládnuť a za ktorým sa jedného dňa obzrieš a možno zaň budeš ešte aj vďačná (znie to možno príliš "ezo", ale práve takéto situácie zvyknú byť dôležité/prelomové, nesú so sebou veľa zmien - aj keď to ešte nevidíš ružovo)
Asi by som si stanovila nejaké ciele, na ktorých chcem pracovať, proste si urobila nejaký plán. Napr. s hľadaním práce, že si zlepšíš životopis, kde-všade rozpošleš (neskúsiš, neuvidíš, či sa niečo nemôže podariť), možno by som si urobila nejaký plán B, že keď nenájdeš prácu tam kde si, kde sa dá cestovať a tak.. motiváciou ti môže byť práve to, že sa potrebuješ posunúť z daného miesta, ktoré nie je dobré niekam, kde to bude viac fungovať. ľudia okolo sa dajú vymeniť, nakoľko si dospelá a nie sú to teda vyslovene kolegovia. S priateľom no.. riešim čosi podobné, tiež mám vzťah, ktorý nefunguje a nechcem sa ho vzdať. My skúšame párovú terapiu. Uvidíme, kam to pôjde. Každopádne to treba tiež nejak začať riešiť, zhovárať sa, niekam sa posunúť, možno aj vyhľadať pomoc tretej osoby, zveriť sa..

🍏 Kvetinka, nebude to také zlé, ako sa to momentálne javí. Zimný mesiac február je pre depku ako stvorený. Máme veľmi málo slnka a je nám zima - na tele aj na duši. Áno viem, máš to teraz všetko zlé. Moja skúsenosť ti radí - začni pomaly riešiť postupnými krokmi všetko, čo riešiť môžeš. Nikto to za teba neurobí, nikto ti slniečko do duše neprinesie, ak sa nepričiníš aktívne sama. Ideme na to, oki ?
Partner - keď sa ti pokazí spotrebič, čo urobíš? Hmm, ja vyhodím - nemá zmysel opravovať pokazené, nefunkčné. Nefunguje už ten krám - vyhoď. Kúpiš si nový, lepší, kvalitnejší. 🤒.
Práca - pozri, sú to ešte len 3 mesiace, si mladá, určite šikovná. Hľadaj - možno to chvíľu potrvá, ale VER, že nájdeš ... a nájdeš. Bola by blbosť byť od 22 rokov nezamestnaná, ta ne ? 😉 A ak si sa nenahlásila na úrad práce, urob tak, nech máš z čoho žiť.
Zlí ľudia okolo teba - zvykneš si, aj keď zloba a nespravodlivosť bolí. Pozri sa na to tak, že aj ten najhorší pako ťa niečomu naučí... Odstrihni ak sa dá ľudí, ktorí ti ubližujú, ak sa nedá - môžeš ich ignorovať . Energia tečie tam kam ju smeruješ - v preklade - ak niečo stále v hlave riešiť dávaš tomu energiu a ono to stále žije, keď sa pokúsiš ignorovať to, nemyslieť na to, zlo vykape samo. Vieš chce to čas, kým sa rany zahoja, kým ťa prejde hnev a smútok nad ľudskou zlobou, kým sa odstrihneš od prašivcov, parazitov, kým odpustíš ... všetko prebolí, raz si na to ani nespomenieš.
Fyzické telo - cvič, choď, behaj - toto všetko ti pomôže sa zbaviť ťaživého smútku na duši a depka pominie, vyrobíš si sama energiu, ktorá ťa bude chrániť pred slabosťou-smútkom-klesaním na duši...
Psychika - čítaj, rob veci ktoré máš rada, pozri si filmy ktoré ťa bavia, choď sa zabaviť, ... či čo ja viem čo ťa baví. Nelež, nefňukaj, neľutuj sa - vstaň, choď, niečo rob. Aj keď ťa to ťahá k zemi, bojuj, dáš to, si mladá a určite šikovná. Budeš sa diviť koľko sily v sebe nájdeš práve v chvíli, keď sa ti zdá, že už neurobíš ani krok.
Motivácia - keď urobíš prvé kroky, určite sa niečo podarí, a to ťa bude motivovať postupnými krôčikmi vyriešiť všetko čo ťa ťaží.
No tak, hlavu hore, nič nie je také tragické ako sa nám v depke zdá. vyhrň si rukávy a do práce. 💃
Drž sa dievča. 👧