icon

Ako sa naučiť vedome oddychovať bez stresu?

7. júl 2025

Ako sa naučiť vedome oddychovať a nemať plnu hlavu myšlienok?Mám jedno dieťa už teenegera, 45 r a dlhodobo si všímam, že som stále v strese.Neviem si len tak ľahnúť na terasu, čítať knižku a oddychovať.Aj, keď mám na to čas a občas to spravím idú mi hlavou myšlienky čo budeme mať na večeru, musím pohnojit kvety, pozrieť kupón na dentálnu hygieny hlava mi stále srotuje, čo budeme robiť na dovolenke....neviem len tak hodinu ležať, opaľovať sa, zdriemnuť si.Stale cítim, že je moje telo v strese mám tetaniu pravdepodobne si to robím mojim zivotnym štýlom.Ked niečo robím dokážem sa tak vyhecovať, že pokym to nie je hotové neskončím ....príklad vytrhať burinu.Autogenny tréning poznám občas ho praktizujem.Magnezium si dávam mám pocit, ze som ešte nabudenejsia.Ako relaxujte vy?
Joga ma nebaví sama inštruktorka mi povedala, že som aktívny typ a hľadala by iný druh cvicenia.Aj, keď čítam knihu myšlienky mi utekajú a mám dojem, že čítam len automaticky a nepremýšľam nad textom.Vekom som čoraz nervóznejšia, ale menzes ešte mám👍