Ako sa zbaviť závislosti na marihuane?
Poradte mi, co mam robit, ja bez travy neviem fungovat, pomaha mi byt cielavedoma, aktivna, spolocenska, nemam uzkost ani sa nehnevam. Opat sa pokusam prestat, nemam priznaky zavislosti, taketo problemy som mala uz pred travou, ale vdaka nej viem, ze viem zit normalne a uz znova prichadza ta hnusna uzkost a nic sa mi nechce, je mi smutno. Lenze nechcem to stale fajcit. Co by mi v takomto style pomohlo? Mam ist k psychologovi alebo ide to aj bez neho?
smer adiktologická poradňa... a neboj sa, nie je to žiadna hanba ani nič podobné. Hanba je nepriznať si, že má človek problém👍
Zavisla si od nej, nevieš bez toho fungovať, psychológ a on odporučí ďalej, sú rozne odvykačky aj od cigariet
@tiezjedna a tam mi nepredpisu ine lieky? Nebude to z kaluze do blata?
@pribinak
@dadka1997 Lenze ja som taketo stavy mala aj predtym nez som zacala fajcit, som to skusila a proste konecne som sa citila normalne, nie ziadny ulet do nebies a smiechy, ale proste konecne sa vtedy citim neutralne a viem byt funkcna.
Psychiater, ktorý je odborníkom na závislosti. Psychológ ako doplnok.
Si závislá. Začni to rieist čím skôr
Možno ani nie si závislá len sú tam nejaké psychické problémy a marihuana pomáha. Navštíviť psychiatra, predpíše lieky a snáď nebude treba brať už marihuanu.
@1andrea111 tak radsej by som ostala pri trave ako brat lieky, najlepsie ani jedno.
Ja som poznala jedného študenta a on tiež s tým chcel prestať , ale nedá sa naraz prestať - postupne treba znižovať.
Treba ísť na liečenie. Doma sa nevyliecis
Lieky sú ok, tráva Ťa stiahne na dno, budeš musieť brať pravidelne a stále viac a viac a bude časom zaberať menej a menej až sa budeš cítiť zle aj pri nej a nebude už pomáhať s zároveň nebudeš už schopná prestať. To sú drogy, tak fungujú.
Ja keby som taká aktívna ako ty po tráve tak asi v živote huliť neprestanem 😂😂 ale nie teraz vážne. Neboj sa vyhľadať psychiatra. Pomôže ti so závislosťou a aj s nápravou tvojho triezveho ja, pripadne nastaví liečbu. Ja som po rokoch každodenného hulenia prestala zo dňa na deň úplne automaticky, lebo som potrebovala používať auto. Ani som si nepovedala vyslovene že idem prestať.
Za mna tisickrat radsej priroda ako lieky. Jasne, si zavisla. Skus to nejako dostat pod kontrolu. Poznam celkom dost ludi, co si zahulia. Mnohi namiesto alkoholu, mnohi vravia podobne ako ty, ze im to pomaha od uzkosti. A poznam mnoho takych, co jedneho dna prisli na to, ze im to uz nerobi dobre, prave kvoli tym uzkostiam a prestali. Ist sa s niekym porozpravat je fajn napad.
No to je ako ked alkoholik povie, mal som problemy aj pred tym, ked to zapijem alkohom to prejde... aj fajciar cigariet, mal problemy aj pred tym, zacal fajčiť, sice nic to na probleme nezmenilo, ale pre jeho dobry pocit si zapali... too iste je aj kazda ostatna závislosť ... cize si zavisla a musis sa lieciť, ale dôležité je chcieť
Chcem to skoncit, na zajtra som si uz zaplatila online psychologa, uvidim kam ma nasmeruje.
@gov No ale to by som musela nahulena soferovat nie?
@lavender94 no vsak to, mne ten stav pre fungovanie v zivote maximalne vyhovuje, chcela by som byt taka aj za “triezva”:( ja som tiez nemala nikdy problem prestat, mam 2 deti, takze pred pocatim+ tehotenstvo+ nejake to obdobie po porode a potom som sa k tomu vzdy vratila, lebo teda ani tie deti nie su vzdy sranda🙂
@gov ale ja nesoferujem nahulena. Uz som ho zaplatila, potrebujem sa nejako od niecoho odrazit. Zoci voci psycholog ma terminy daleko daleko
@gov to ano, ale to mi snad len tak nebudu robit nie;)
@gov a z čoho to zisťujú? A na čo všetko majú testy? Stretol si sa s tým?
Si závislá. Máš abstak.
Nijak. Kľudne ďalej hul a buď Happy. Vymeniť to za lieky nemá zmysel

Si závislá …psychicky, nie fyzicky a áno, bez psychológa si spat v kruhu