Ako sa zbaviť závislosti na nosnom spreji?
Ahojte
mam taky problem. Asi asi určite som zavisla na nosnom spreji. Ani neviem ci ešte citim ulavu, alebo je to zavislost. Jedenoducho ako cvok to nosim vsade a len šprc sem a šprc tam. Ako prestať, coine si dat
A mas realne zapchaty nos? Ci si to striekas "z nudy"?
Moj otec je tiez zavisly ale on ma realne zapchate a musi si na noc striekat inac nemoze spat..
Skusila som mu kupit ayurvedsky olej do nosa. Samozrejme na ten stav mu nrpomaha uz ale ak nemas upchatetebe mozno pomoze si odvyknut...a ak necitis ulavu tak len pevna vola a proste si to tam nestriekat...🤷♀️
No je to ťažká cesta, ale iba sa zaťať, vyhodiť všetky spreje/kvapky do nosa a prečkať týždeň -dva -tri s upchatým nosom. Malo by sa to potom same uvoľniť. Máme ústa, takže v čase upchatia nosa dýchať nimi. Kúp si mentolové Hap-či prípadne. Ak nepomôže,tak smer ORL lekár,aby vylúčil alebo potvrdil prípadnú "mechanickú závadu", napríklad problém s nosnou mušlou. Píšem z vlastnej skúsenosti,som bývalá dlhoročná zavisláčka na sprejoch do nosa.
Kúp si tyčinku hapči v lekárni....
Ja som bola vyše roka. Išla som na ORL a už si presne nepamätám ale dali mi tam nejaké kvapky/sprej. To som chvíľu používala a postupne som prestala úplne. A teraz keď som chorá, používam jedine detský nasivin pre bábätká.
Striekaj len do jednej dierky, keď prvá odpuchne skonči aj s tou a všetky spreje vyhoď.
Aj ja som závislá ale iba v lete. Neviem prečo ale stále mám upchatý nos. Potom keď príde normálne počasie už viem dýchať aj bez spreji a aj zabudnem na to.
Nisita, krém do nosa, ako tehotná som hsi ho dávala, keďže spreje som nemohla.. A postupne sa zbaviš upchatia nosa
Odbornici odporucaju zacat s jednou dierkou- v pripade nudze pouzit morsku vodu. Potom neskor aj druhu.
Nestriekat.Tyzden budes mat v hlave pocitnze ho mas upchaty,budes dychat ustamu,potom.to prejde.
Odbornici odporucaju zacat s jednou dierkou- v pripade nudze pouzit morsku vodu. Potom neskor aj druhu.
@zuzinka888 to clovek nevydrzi... sprej dymista.. jedina mozna zachrana

Kup si morsku vodu do nosa