icon

Ako sa zbaviť závislosti na nosnom spreji?

12. jún 2025

Ahojte
mam taky problem. Asi asi určite som zavisla na nosnom spreji. Ani neviem ci ešte citim ulavu, alebo je to zavislost. Jedenoducho ako cvok to nosim vsade a len šprc sem a šprc tam. Ako prestať, coine si dat

sisa_s
12. jún 2025

Kup si morsku vodu do nosa

mimicka2013
12. jún 2025

A mas realne zapchaty nos? Ci si to striekas "z nudy"?
Moj otec je tiez zavisly ale on ma realne zapchate a musi si na noc striekat inac nemoze spat..
Skusila som mu kupit ayurvedsky olej do nosa. Samozrejme na ten stav mu nrpomaha uz ale ak nemas upchatetebe mozno pomoze si odvyknut...a ak necitis ulavu tak len pevna vola a proste si to tam nestriekat...🤷‍♀️

len0cka
12. jún 2025

No je to ťažká cesta, ale iba sa zaťať, vyhodiť všetky spreje/kvapky do nosa a prečkať týždeň -dva -tri s upchatým nosom. Malo by sa to potom same uvoľniť. Máme ústa, takže v čase upchatia nosa dýchať nimi. Kúp si mentolové Hap-či prípadne. Ak nepomôže,tak smer ORL lekár,aby vylúčil alebo potvrdil prípadnú "mechanickú závadu", napríklad problém s nosnou mušlou. Píšem z vlastnej skúsenosti,som bývalá dlhoročná zavisláčka na sprejoch do nosa.

glorikarebeka
12. jún 2025

Kúp si tyčinku hapči v lekárni....

frantisska
12. jún 2025

Ja som bola vyše roka. Išla som na ORL a už si presne nepamätám ale dali mi tam nejaké kvapky/sprej. To som chvíľu používala a postupne som prestala úplne. A teraz keď som chorá, používam jedine detský nasivin pre bábätká.

januska12323
12. jún 2025

Striekaj len do jednej dierky, keď prvá odpuchne skonči aj s tou a všetky spreje vyhoď.

sisska96
12. jún 2025

Aj ja som závislá ale iba v lete. Neviem prečo ale stále mám upchatý nos. Potom keď príde normálne počasie už viem dýchať aj bez spreji a aj zabudnem na to.

janamakva
13. jún 2025

Nisita, krém do nosa, ako tehotná som hsi ho dávala, keďže spreje som nemohla.. A postupne sa zbaviš upchatia nosa

zuzinka888
13. jún 2025

Odbornici odporucaju zacat s jednou dierkou- v pripade nudze pouzit morsku vodu. Potom neskor aj druhu.

maminkadeticiek
13. jún 2025

Nestriekat.Tyzden budes mat v hlave pocitnze ho mas upchaty,budes dychat ustamu,potom.to prejde.

ivusha123
28. okt 2025

@anonym_autor jedina mozna varianta,a to jsem jich vyzkousela mnoho,je tento sprej.. je to kortikoid, takze zaroven leci a da se s nim normalne dychat.. a zahoji sliznici... tento tyden jsem se teto zavislosti na nasivinu zbavila po 4 letech...

ivusha123
28. okt 2025
@zuzinka888

Odbornici odporucaju zacat s jednou dierkou- v pripade nudze pouzit morsku vodu. Potom neskor aj druhu.

@zuzinka888 to clovek nevydrzi... sprej dymista.. jedina mozna zachrana