Ako sa zvládnuť otvoriť terapeutovi?
Ahojte tie co chodite na terapiu ci uz osobnu alebo online zaujimalo by ma ako ste to zvladli sa otvorit cudziemu cloveku, porozpravat osobne veci atd.
Som ze jeden maly krok od toho aby som sa prihlasila na online terapiu a zrazu mam v sebe tolko pochybnosti.
Mate niekto skusenost ze ste si povedali ze vam to viac uskodilo ako pomohlo? Ze ste otvorili stare rany, uvedomili si ze su to veci ktore sa nikdy nezmenia a nikto vam s tym nepomoze?
Bojim sa ze sa vo vela veciach akoby viac utvrdim a ze ma ta realita bude boliet este viac ked bude vyslovena nahlas.
Desi sa predstava ze mi ten clovek povie ze no je to blba situacia a neexistuje ziadne riesenie (aj to tak naozaj je, ale je to ine ked to mam v svojej hlave ako ked mi to niekto povie).
nemá to prečo ublížiť. budeš konečne sama k sebe úprimná. je to o tebe nie o tom cudzom človeku.
ja som chodila osobne na terapie a tiez som mala obavy. ale nakoniec to bolo skvele. velmi ma to posunulo, aj sa co to poriesilo v zivote….. ja iba odporucam. A to ze je to cudzi clovek je iba lepsie. Je nazaujaty, v podstate je mu uplne jedno co mu povies, je tam pre teba aby ta vypocul popripaade uviedol veci na pravi mieru. Ak mas moznost, chod!
ja som chodila osobne na terapie a tiez som mala obavy. ale nakoniec to bolo skvele. velmi ma to posunulo, aj sa co to poriesilo v zivote….. ja iba odporucam. A to ze je to cudzi clovek je iba lepsie. Je nazaujaty, v podstate je mu uplne jedno co mu povies, je tam pre teba aby ta vypocul popripaade uviedol veci na pravi mieru. Ak mas moznost, chod!
@anonym_514fdb kde? Nebolo to nahodou v ba?
Ja som mávala online a tiež som pred prvým sedením nevedela čo čakať a mala nejaké obavy, to je prirodzené, no sadli sme si a išlo to úplne prirodzene a jednoducho… bola som rada, že som sa na to dala a táto online forma mi obzvlášť vyhovovala, lebo som mohla zostať ešte ležať v posteli, doplakať, spracovať všetko… držím prsty!!
prosím kde ste našli online terapiu , konkrétne s ktorou spokojné ste
Ja tiež chodím online už vyše roka a som veľmi spokojná. Môžem len odporučiť.
Áno , je to práca so sebou, aj mimo tých sedení a môžu prísť aj ťažké pocity... Co sa stalo už nezmeníš, ale psycholog ťa naučí ako zvládať ťažké pocity ak prídu, a tiež pomôže prijať minulosť, pozerať sa na to možno aj z iného uhla, bez usudkov ťa vypočuje, podporí a pomôže aj súčasnost/budúcnosť zvladat lepšie (lebo však tvoja minulosť má na to vplyv).
Určite aspoň vyskúšaj.
Ja tiež odporúčam stránky ksebe a mojra.
baby, ked ja ani neviem čo by som im povedala :( neviem ako to vyjadriť čo mi je
baby, ked ja ani neviem čo by som im povedala :( neviem ako to vyjadriť čo mi je
@ivaa_ psychológ vie čo a ako sa spýtať, spolu sa to prídete… tiež som sa bála, že ani neviem ako začať a zrazu to zo mňa išlo samé… samozrejme každý sme iný, niekomu to môže trvať dlhšie a tiež nie každému sadne hneď prvý psychológ, ktorého si vyberie, ale za mňa tomu treba dať šancu a nevzdať hneď, ak človeka trápi niečo, s čím si nevie pomôcť sám
@ivaa_ no, konkrétne na tých stránkach sa aj píše, že nie je problém, keď nevieš pomenovať, uchopiť svoj problém, psycholog ti s tým pomôže, stretávajú sa s tým bežne. Tak len smelo do toho.
Dakujem baby trosku ma to znovu nakoplo🙂 zatial som bola rozhodnuta pre hedepy ale pozriem aj tie ktore ste tu spominali.
Absolvovala som online na hedepy a bolo to super, práveže mne pomohlo, že to bol úplne cudzí človek, čo nebol nijak zainteresovaný v mojich problémoch. Ja som tam išla s jedným konkrétnym problémom, takže na začiatku som sa primárne chcela venovať tomu a potom časom som prešla aj na tie ostatné veci čo ma trápili. Online je výhoda, že môžeš vyskúšať viac terapeutov v krátkej dobe, ak by ti prvý nesadol napr.
Absolvovala som online na hedepy a bolo to super, práveže mne pomohlo, že to bol úplne cudzí človek, čo nebol nijak zainteresovaný v mojich problémoch. Ja som tam išla s jedným konkrétnym problémom, takže na začiatku som sa primárne chcela venovať tomu a potom časom som prešla aj na tie ostatné veci čo ma trápili. Online je výhoda, že môžeš vyskúšať viac terapeutov v krátkej dobe, ak by ti prvý nesadol napr.
@anonym_257ab1 a výborne šetrí čas 🙂
Ďakujem vám krásne, ešte možno otazka ? Kamera musi byt zapnuta?
Ďakujem vám krásne, ešte možno otazka ? Kamera musi byt zapnuta?

@anonym_autor pripnem sa