Ako zlepšiť pamäť a sústredenie po 45?
Ahojte ako si cvicite mozog po 45? Ja mam pocit, ze som uplne mimo, neviem sa sustredit, ucit nove veci, zabudam. Co s tym? Ako sa nakopnut?
Ja dito, kúpila som si doplnok a hrám hru kde treba používať mozog 🙈
Mozgová hmla. Začína v perimenopauze.
@anonym_autor sudoku, wordle, pamatove hry. kazdy den nabiflit kratky text novej pesnicky.
zensen, ginko, ine doplnky co pomahaju,vlasske orechy, brokolica, zelene salaty...
pamatova hra s inymi ludmi napr ide sa dokola a:
1. volam sa janko a prinesiem zajtra jablka.
2. volam sa zuzka, prinesiem zajtra zeleninu, a janko jablka.
3. volam sa barbora, prinesiem zajtra borovicku, zuzka zeleninu, janko jablka...
zakaz zapisovat si!!!😎 a posledny, 20ty clovek musi vsetkych 20 zopakovat
@anonym_autor sudoku, wordle, pamatove hry. kazdy den nabiflit kratky text novej pesnicky.
zensen, ginko, ine doplnky co pomahaju,vlasske orechy, brokolica, zelene salaty...
pamatova hra s inymi ludmi napr ide sa dokola a:
1. volam sa janko a prinesiem zajtra jablka.
2. volam sa zuzka, prinesiem zajtra zeleninu, a janko jablka.
3. volam sa barbora, prinesiem zajtra borovicku, zuzka zeleninu, janko jablka...
zakaz zapisovat si!!!😎 a posledny, 20ty clovek musi vsetkych 20 zopakovat
@anonym_cd51b4 ginkgo je slabé
Každý rok absolvujem niekoľko vzdelávaní z môjho odboru, aj keď nemusím. Rada sa učím nové moderné veci a áno, ide mi to niekedy už aj ťažšie, posedim si nad distancnymi úlohami dlhšie, než som si myslela.
Uč sa cudzí jazyk na mobilnej app a rob si vzdelávacie kurzy vo svojej profesii.
a nepomáha nič… 🤷♀️
ale čo odporúčam - rozprávať s ľuďmi - veľa - ale nie v zmysle sliepkovského kvakania - vážne témy - aby si nezabudla formulovať myšlienky…
@anonym_autor pozri tento podcast 👌👌👌
Uč sa cudzí jazyk na mobilnej app a rob si vzdelávacie kurzy vo svojej profesii.
@aurelia2000 súhlasím 👍
Som niekoľko rokov po 45 a hlva funguje skvelo. Ale prípravky nepomôžu. Mozog je potrebné neustále trénovať. Učím sa dlhé roky jazyky, každý deň tomu venujem nejaký čas, čítam okrem beletrie ja veľa encyklopédií a náučných kníh, nepozerám bežnú TV, aktívne niekoľkokrát do týždňa cvičím. A naučila som sa nepoužívať výhovorky, že dnes nemám čas, dnes som unavená a pod. To je podľa mňa jediná cesta, ako si po 45 aj neskôr udržať zdravé fit telo aj myseľ.
Čítam cudzojazyčne knihy, psychológiu, maľujem, som veľa v lese ...mne je dobre takto
Čítam cudzojazyčne knihy, psychológiu, maľujem, som veľa v lese ...mne je dobre takto
@anonym_e84ce3 do lesa chodim i ka, minule leto som zacala behavat. Knihy som pri detoch iba rozpravkove, tv bepozeram vobec, no na mobile som. Vratim sa k anglictine.

@anonym_autor skús tu www.kogneo.org majú super ebook aj kurzy