Ako zvládať stres a zlepšiť stravovacie návyky?
Neviem uz co mam so sebou robit. Som casto v strese a vtedy jem len jedno jedlo za den a somariny. Chipsy, sladkosti. Stale si hovorim ze mam dieta a takto sa znicim ale ked pride zase na stres neviem do seba dostat skoro nic. Na vysku 175cm mam len 50kg.
zober si dva dni volna, navar kotol segedinu a zamkni sa v izbe kym ho nezjes, opakovat
Zbaviť sa stresu a normálne jesť. Aspoň sa donúť pravidelne malé kúsky.
Neporadím, ale závidím Ti ideálne modelkovské miery. To sa ako a čím dá tak vystresovať, že človek zabúda jesť a nechutí mu?
@heleninamama
no ty si šťastný človek!! Ak svoju otázku myslíš vážne, mas pohodovy život, gratulujem. A z celého srdca ti prajem, aby si to nikdy ani nepochopila 🙂.
@heleninamama Noo pravdepodobne má vychudnutú postavu a vôbec nie ideálnu. A keď takto pokračuje aj chorá bude.... Prestante idealizovať takéto bludy. K 175 potrebuje 60-65 kg
A aku radu chces? 🤷🏼♀️ vies sama kde je problem . Treba zmenit priority.
Ja mám chuť na takéto somariny, iba keď nemám dosť živín z normálnej pestrej stravy. A tu treba jesť pravidelne, nie keď na mňa dôjde žravka, to je už neskoro
@svetlonos napriklad ja pri strese priberam. Mam aj dlhodobo problem s kortizolom, stresovym hormonom, vtedy chudnutie ide fakt neskutocne tazko aj pri najvacsej snahe. Normalne som musela zmenit pracu a schudla som 4(!) Konfekcne velkosti. Tiez by som chcela, aby som radsej zo stresu bola vychudnuta... ma to menej okamzitych zdravotnych ucinkov nez ta obezita...
Musíš zistiť pôvod stresu. Prečo si stále v strese? Práca-zmeň ju, takto dlho nevydrzis a skončíš v nemocnici. Rodina? Alebo z čoho? Nemôžeš celý život takto existovať.
@heleninamama sú dva typy ľudí, jedni zo stresu jedia viacej..akoby taký únik k pôžitku. Druhí vtedy nevefia do seba dostať nič lebo guča v hrdle nepustí.
@missviolet
tak áno, hodnoty v tele neobabres. Ja napriklad počas kojenia priberiem a schudnúť ani za svet. Ostatnim idú kila dole a mne nič. Prestala som kojit a sup 5 kg za mesiac bez veškerej snahy!
Tal dúfam, že teraz ti je už fajn a budeš naďalej v pohode. Lebo 4 kv je fakt masaker. Ja priberiem z bežného stresu obcas. No pokial som ho mala z prace, ci v súkromí, vtedy chudnem. Je to v nezameniteľný situaciach, kedy je riešením len môj odchod.

Skús v strese aspoň nejaké nutritrinky, proteínový drink vypiť ak jeelo do seba nedostaneš a do bežného jedálnička keď nemáš stres pridať proteín, väčšie porcie... Ja s výškou 168 nie som na tom oveľa lepšie mám vždy medzi 53-55kg ale mne tá postava vyhovuje a nechcela by som pribrať 🤷🏻♀️