Ako zvládnuť horšie časy pred návštevou psychológa?
Ak máte niekto rady budem šťastná, termín u psychológa mám za pár týždňov až no ja si teraz od smútku a hnevu idem už vytrhať vlasy. Každý deň je to len horsie a horsie. Čo robiť do prvej návštevy aby som sa nezblaznila? Motivačne reči na mna nemajú účinok…
No tu fakt zalezi na tom, aky problem konkretne mas. Co ta trapi? Kazdopadne, mne velmi pomaha na smutok ci stres cvicenie, beh, prechadzky. Neviem, ci ti to ako rada nejako pomoze, ale lepsie riesenie asi nemam.
@bublinka1426 prepadla som depresiám a úzkostným stavom nikdy som nebola úplne psychicky v pohode no pripisovala som to stále hormónom, teraz posledný mesiac a pól sa to naozaj zhoršilo a neviem to už sama krotit, keď sa dožijem konca dna som rada
pozri poviem ti, nejde o zivot , nejde o nic. pokial neriesis zivot ohrozujuci stav, a si zdrava ( fyzicky) prosim ta neutapaj sa. mne pomaha prechadzka, v prirode, piect a varit. tie terminy su vsade hrozne je malo psychiatrov a psychologov. ak mas naozaj zly stav, treba ist na pohotovost. ale ak mas stav, ze sa prejdes a je ti lepsie, pockaj. priroda je liek a pohyb.
a viem co pisem. kludne mi napis spravu mamm s tymto skusenost.
este som zabudla, pomaha mi zdrava strava ziadne sladke a smazene.
jedlo je blahodarne, plus plac a spanok. dostatocne spat aj ked chapem ze pri depresiach je naruseny...
Skús sa zamestnať hociakou činnosťou, len aby si príliš veľa nerozmýšlala.
@yanka2828 chodím na vysokú školu, roboty mám naozaj dosť len často nič nedokážem vykonávať a zaostávam lebo práve celé dni “prerevem” aj keď kopa povinnosti na mna caka za rohom
mozno si len neveris zjavne, kde mas rodicov daku podporu z ich strany...
nevedela som aky mas vek a co riesis...vacsinou tu ludia pisu naozaj tazke zivotne situacie a su starsi s detmi...
a co prosim riesis na VS? ze mas depresie. .....kludne mi napis.
chapem ze aj v mladom veku moze byt problem len ono ked sa to neopise, clovek nevie
Aj ja som to mala na VS a nic nez psychiater a lieky na 6 mesiacov mi nepomohlo...
Odvtedy mam 17 rokov pokoj.
Je to nerovnovaha v mozgu, normalna choroba, na to motivacne hluposti, cvicenia, sport, ukludnujuce terapie a ani navstevy psychologa mne nepomohli. To moze sluzit ako doplnok.
Psychológ ti nepomoze, ked mas záchvaty a depresiu tak smer psychiater.
Rovno si hľadaj psychiatra. Myslím že niečo na upokojenie ti môže predpísať aj obvoďák. Neurol, Lexaurin... Panika úzkosti nie sú sranda a ak si na začiatku, ešte to nebudeš vedieť zvládnuť bez vedenia. Anxiolitiká sú návykové, ale v prvej fáze urobia službu. Upokojíš sa a začneš s psychoterapiou. Ak bude treba na nejaký čas dostaneš antidepresíva. Lieky samozrejme nie sú riesenia. Ale je to dobrá barlička kým sa naučíš zvládnuť situácie. Zatiaľ si nasaď Magne B6, a poctivo dopĺňaj tekutiny. V lekárni si kúp rehydratačné tablety, alebo iontový nápoj. Dopĺňaj magnéziovú minerálku. Snaž sa dobre jesť, spať...

a preco? mas daky problem? mas na mysli psycholog ci psychiater
ak mas velku urgenciu chod na pohotovost