Ako zvládnuť stres, ktorý ničí chuť do jedla?
dobrý večer ľudia teraz skoro o piatej rano ma tak napadlo že sa niekomu vyrozpávam a podelím o to čo zažívám posledné obdobie
mám stres sama neviem či ho zvládam alebo nie nastúpila som do práce robím kuriérku vždy keď idem do práce ma zavalí stress keď uz som v pohybe a tam tak odíjde mala som 50 kg za mesiac som schudla na 45 mám 165cm čiže som tenká až príliž viete mi poradiť niečo ako sa dostať späť mám stašne nechuť do jedla a aj keď prídem s práce domov tak proste nechutí mi jesť za celý deň zjem jednu bagetu alebo polievku žiadne hlavnné jedlo viem že si to robím sama ale stress mi tak cvikol žalúdok že nemám potrebu jesť a bojím sa aby sa zo mňa nahodne nestal anorektik nikdy som nejedla alebo sa nestravovala pravidelne a nejak extra zdravo no boli dni keď som zjedla aspoň obed celý večer niečo a k telke zas niečo ale teraz vôbec nejem pretože nepociťujem hlad
Z čoho presne máš stres?Tvoj žalúdok reaguje na niečo, čo vlastne Tebe a Tvojmu ja bytostne vadí a takto Ti to dáva najavo, aby si niečo zmenila. Treba vyriešiť podstatu, ktorá to vyvoláva. Ak budú problémy pretrvávať dlhšie, treba o tom určite porozprávať s lekárom.
Ja mám zas opačny problém,zo stresu priberám,proste pri dvoch deťoch som v strese skoro furt a kompenzujem.to jedlom. Ale snažím sa iné veci robiť,a pomáha mi meditácia doma s hlbokým dýchaním, cez voľno byť v prírode a spomaliť. A cez deň keď je stres sa snažiť jest tak ako normálne treba,skús jesť menšie jedla ale kalorickejsie, orechy napr ,sušené ovocie a pod
Nenapisala si z coho mas stres v novej praci? Co ta stresuje kontakt s ludmi, soferovanie... V prvom rade treba prist na pricinu stresu, potom sa naucit s nim pracovat a nakoniec odide aj nechut do jedla. Ak to sa ti nepodari pracovat so stresom najidealnejsie bude zmenit pracu. Ja by som este mozno skusila aj Bkomplex on zvykne dat chut do jedla aspon teda u mna to fungovalo a aby si tolko tak rychlo nechudla tak docasne mozu pomoct nejake nutridrinky v praci, po praci vypit tie su vyvazene a dostanes do seba aj nejake kalorie ja si raz za cas kupim MANA (maju aj v dm) a jeden napoj ma tusim 330kcal.
@foxy123 zmeniť pracu
no prácu zmeniť nechcem ale stressujem zo všetkého sama neviem prečo riešila som to aj s lekárom nič konkretné mi k tomu ochotný nebol povedať iba že mám rátať do 10 ked na mna príde stress ale fakt neviem mam stress s ľudí moja hlava si oredstavuje len tie najhoršie veci poviem príklad ako mám ist na výťahu a strach stoho že sa v ňom zaseknem čo budem robiť skolabujě tam bal bla moj mozon si radšej vyberie schody a budem šliapať aj 100 poschodí lenbo sa stressujem z blbostí ja viem som si vedomá ale fakt neviem čo dalej chodila som stým na psychiatriu a ani tam mi nedokazali pomôcť 🙃

Ahoj,
úplne rozumiem tomu, čo opisuješ.
Stres často zasiahne práve žalúdok, takže to, že nemáš chuť do jedla, nie je len v tvojej hlave – je to reálna telesná reakcia.
Ale strata 5 kg za mesiac a nechuť k jedlu už ukazujú, že telo sa trápi.
Je dôležité skúsiť vrátiť aspoň základný režim – aj keď to nebude ideálne.
Skús malé porcie, aj keď nemáš hlad – napr. výživu, smoothie, polievku, kašu, niečo tekuté a kalorické.
A ak by si sa snažila jesť a váha ďalej klesala, alebo by sa pridali iné príznaky (únava, potenie, bolesti, hnačka…), určite to preber aj s lekárom – nech sa neprehliadne niečo vážnejšie.
Držím palce – tvoje telo nie je tvoj nepriateľ. Chce len trošku času a podpory.