icon

Čo s dieťaťom, keď chcem ísť pracovať v jeho dvoch rokoch?

15. apr 2023

Dobry den. Prosim o radu. Som doma na reťazovej materskej (2 deti). Mladsia ma 1,5roka. Od noveho roka 2024 (dcera bude mat vtedy 2 roky a 2 mesiace) sa mi rysuje skvelá práca (dovolim si to nazvať životnou možnostou) takze to planujem vziat a vyuzit tuto sancu.
Avsak musim preto "obetovať" +-9 mesiacov do ukončenia rodicaku s dcerkou(nejde o rodicak, ide o cas snou kym by isla az v 3 rokoch do skolky). A tu nastava "problem"-co s dcerkou? Ake su moznosti? Napadli ma jasle (to by bolo vsak treba ju vozit 20 km- 1 cesta (40km denne)kedze jasle mame az tak daleko. Dalsia moznost je otec na matersku? Je realne ze to dovtedy "nezatrhnu"?zamestnavatel ho musi uvolnit?
ake su prosim ine moznosti?
Starý rodicia neprichadzaju do uvahy lebo su trvale pracujuci. Nic iné ma nenapadá. Poriadite.prosim?
Dakujen

Strana
z2
autor
16. apr 2023

@ibrunova jasneee..velmi rad..uz chcel aj pri prvom ale sme to nechali vtedy tak....len som chcela vediet ci ho "musia" vpraci uvolnit a ci nehrozi ze by to dovtedy nejak nezatrhli

som_realistka
16. apr 2023

U nás v práci bol kolega 2x na MD, všetko v pohode, ohlásil na HR ako mal ohlásiť a šiel, počas MD ale nepracoval, na to si tiež u nás dávajú pozor. A ako píšeš, ani vozenie do jasli nie je problém, len neviete ako to bude s chorobami. Napr moje baby boli v škôlke choré možno 4x za celú jaslickovu a skolkovu dochadzku.

autor
16. apr 2023

@natalienka12 presne to bol dovod preco nesiel uz s prvym...rysovalo sa mu lepsie miesto v tej istej firme, tak nespekuloval aby si to zamestnávateľ pochopitelne nerozmyslel...uz je na tom lepsom mieste vyse roka, tak si myslím, ze uz by mu nemuseli nijak poskodit keby ich "nechal v štychu" pol roka...

natalienka12
16. apr 2023

U chlapa treba nastup na rodicovsku dobre zvazit. Narok ma, nemusi ziadat o nic, iba to oznami. Ale ked sa vrati, zamestnavatel nie je blby. Ked bude vyhadzovat, vzdy su na rade prvi ti, ktori peenkuju a oceerkuju. Takeho zamestnanca nikto nechce a moze sa bit do prs kolko chce, ze on ma narok ist na PN, OcR alebo RD. No narok ma, to ano, ale zamestnavatel je PAN a on rozhodne, co s nim po navrate urobi.

natalienka12
16. apr 2023

@mircalla Ine je, ak odide na RD chlap, obycajny robotnik, ktory nic specialne nevie a lahko ho zastupia. Ine je, ak odide spickovy vedecky pracovnik, tam moze mat zamestnavatel problem s jeho zastupenim. Preto to vzdy treba zvazit, ako velmi ho zamestnavatel potrebuje.

mircalla
16. apr 2023

@natalienka12 Robotnici na RD neodchadzaju

natalienka12
16. apr 2023

@mircalla A preco nie? Ony nemaju deti? 😂😂😂

mircalla
16. apr 2023

@natalienka12 Vascinou v tych pripadoch logicky zaraba lepsie manzel a zena je doma. Pochybujem, ze robotnici si beru intelektualky. Poznam x chlapov na RD, vsetko praca, ktora vyzaduje vzdelanie a kvalifikaciu. Nik kvoli tomu nemal ziadny problem. Zijem v Bratislave, uplne ine a pokrokovejsie zmyslanie zamestnavatelov

ibrunova
16. apr 2023

Ja by som volila jasle, s tým, že otec by v prípade potreby zaskočil na OČR.

Strana
z2