Čo vám večer pomáha, keď ste vyčerpané?
Keď ste večer totálne vyčerpané a už nemáte kapacitu rozmýšľať – čo vám reálne pomáha?
Premýšľam nad krátkym návodom s presnými krokmi, aby človek nemusel vyberať ani vymýšľať (vaňa / nohy v teplej vode / úplné minimum).
Pomohlo by vám niečo také?
je to rozne, po rozchode mi pomahalo sediet doma po praci v uplnom tichu, potom citanie knih, s odstupom casu skupinova joga...Ak ma nieco trapi tak niekedy mi pomoze prejst sa po meste s hudbou v usiach napr ja si davam 10 000krokov....nieedy aj vana, meditacia z youtube....niekedy malovanie podla cisel, diamantove malovanie...je to rozne podla toho co ma trapi a na co mam a nemam naladu, mne sa napr vobec neda spat ked ma nieco trapi az pokial to nespracujem cize bezne 2 tyzdne spim max 3h v noci a od tretej rana uz som hore
strikovanie, vypnem hlavu pocitam ocka do vzorky
@nikol308 daj si nurofen alebo paralen, aj spať budeš dobre.
Horuco- ľadová sprcha, sex, dám si Ashwagandu a idem spať
@nikol308 sadnúť si pohodlne do kresla, vyložiť nohy, dať si slabšiu kávu, počúvať dobrú hudbu, driemať pri tom, v polospánku sa presunúť do postele a spať aspoň 7 hodín, Ráno som ako znovuzrodená. Niekto tvrdí, že by po vypití kávy neskôr ako o 16,00 nezaspal, ale mne kombinácia kávy, hudby a driemania dopĺňa energiu. Aj keď som o takej 21-22 už umavená a ešte potrebuje niečo dokončiť, tak si na polhodinu sadnem, natiahnem budík a zase káva, hudba, vúčšinou na pár minút zaspím a po polhodine pokračujem ďalej
@nikol308 sadnúť si pohodlne do kresla, vyložiť nohy, dať si slabšiu kávu, počúvať dobrú hudbu, driemať pri tom, v polospánku sa presunúť do postele a spať aspoň 7 hodín, Ráno som ako znovuzrodená. Niekto tvrdí, že by po vypití kávy neskôr ako o 16,00 nezaspal, ale mne kombinácia kávy, hudby a driemania dopĺňa energiu. Aj keď som o takej 21-22 už umavená a ešte potrebuje niečo dokončiť, tak si na polhodinu sadnem, natiahnem budík a zase káva, hudba, vúčšinou na pár minút zaspím a po polhodine pokračujem ďalej
@anonym_a755ee kava kofein no neviem
Keď deti zaspia tak niečo sladké a veľa .Mám 50 kg pre info
pri veľkej únave magnézium, posteľ a oddych.
@nikol308 dam si magnezium a guajacuran a idem spat
Večer, ked som unavená a nevladzem premyslat, idem spat. Ty nemozes?
je to rozne, po rozchode mi pomahalo sediet doma po praci v uplnom tichu, potom citanie knih, s odstupom casu skupinova joga...Ak ma nieco trapi tak niekedy mi pomoze prejst sa po meste s hudbou v usiach napr ja si davam 10 000krokov....nieedy aj vana, meditacia z youtube....niekedy malovanie podla cisel, diamantove malovanie...je to rozne podla toho co ma trapi a na co mam a nemam naladu, mne sa napr vobec neda spat ked ma nieco trapi az pokial to nespracujem cize bezne 2 tyzdne spim max 3h v noci a od tretej rana uz som hore
@anonym_9219f0 takto presne to mam aj ja, pokial ma nieco trapi, vaznejsie veci, nejem nespim, padam od unavy, ale zaspat neviem
Pomaha mi caj,audiokniha,vzdy mi pomoze meditacia alebo vedene dychanie,po meditacii ked som pokojna urcite vizualizacia zelaneho stavu.Uz som.sa naucila s tymto pracovat a ked sa tomu podvolis vie to uzasne pomahat na psychiku.
Ďakujem veľmi pekne za všetky tipy, čítam ich a je vidno, že každému pomáha niečo iné.
Práve preto ma zaujíma ešte jedna vec –
keby existoval veľmi krátky, jasný návod (1–2 strany), ktorý presne povie, čo urobiť večer, keď ste vyčerpané a nechcete rozmýšľať,
bez zoznamov a filozofie, len hotové kroky –
dávalo by vám zmysel zaplatiť za to pár eur (napr. 5–7 €)?
Ďakujem veľmi pekne za všetky tipy, čítam ich a je vidno, že každému pomáha niečo iné.
keby existoval veľmi krátky, jasný návod (1–2 strany), ktorý presne povie, čo urobiť večer, keď ste vyčerpané a nechcete rozmýšľať,
@nikol308 nie, kedze kazdemu funguje nieco ine a casto aj kazdy den nieco ine. K cloveku neurobis navod ako k obsulhe pracky.
@nikol308 nie, unavený človek má ísť spať. Neviem kto by ti za taký prevratný plán zaplatil.
@nikol308 nie ani jedno euro by som nezaplatila za takú kravinu, keď som unavená idem spať, na to nepotrebujem žiadny návod 🙈
@nikol308 ani náhodou
@anonym_a755ee kava kofein no neviem
@katarinaschober tiež som sa spočiatku tomu divila, ale aj som to kdesi čítala, že káva v spojení s pol hodinkou spánku osvieži. U mňa to funguje, mám ale väčšinou nižší tlak, možno u niekoho s vysokým to nie je pravé orechové. Každý si asi musí nájsť to, čo funguje jemu. Ja som sa kedysi snažila zaspať, bez kávy, hudby, ale väčšinou to nešlo, bola som natoľko unavená, že sa mi alebo zaspať nedalo, alebo čo bolo ešte horšie, tak som zaspala na hodinu a potom som bola tri hore. Toto mi funguje
@nikol308 určite by som neplatila nič, lebo ako vidíš, je to silne individuálne. Môj muž nepotrebuje kávu, hudbu, šlahne sa do postele a kľudne spí od 19,00 do rána do 8,00. A na druhý deň má more energie, u mňa toto nefunguje, ja by som po toľkých hodinách spánku bola ako mechom tresknutá. Takže je úplne zbytočné ponúkať niekomu konkrétne kroky, lebo môžu ale aj nemusia fungovať. Nájdi si iný zdroj privyrobenia, toto nie je dobrý nápad
@nikol308 každý večer si dám 1dc červeného vína a nie som alki
@nikol308 nezaplatila by som za taký návrh od hocikoho 5 eur. Ten niekto komu by som zaplatila za takyto návrh by musel by klasicky vzdelany človek s dlhodobými a relevantnými skúsenosťami napríklad v psychiatrii, psychológii, menežmente… Rýchlokvasených mudrlantov zarábajúcich hlúposti nepodporujem finančne ani inak. Tým nemyslim teba autor/ka.
@nikol308 presne, teplá voda, nohy namočené, vymastenej,a potom ľahnúť na zem a vystrieť boľavé kĺby
@nikol308 ahaaa, takže o toto ide?
Nie, nezaplatila by som vobec nic.
Nie, nezaplatila by som za také niečo. Ani 1 euro 😀 A už vôbec nie v dnešnej dobe kedy zadáš umelej inteligencii vstupné údaje a za pol sekundy ti vypľuje návod aj na viac ako 1-2 strany a zadarmo. Alebo si si chcela spraviť biznis, že tebe to povie AI zadarmo (alebo dobre, v platenej verzii) a ty to predáš za 5-6€ Haha, dobrááá podnikateľka
@nikol308 prepáč, ale nie, nedavalo by mi zmysel za niečo takéto zaplatiť… neviem si ani len predstaviť, že by som išla podľa nejakého 1-2 stranového návodu v tejto situácii… ja sa buď iba pritúlim k manželovi a som alebo si pustím oddychový seriál, pri ktorom nemusím rozmýšľať, ideálne kombinujem oboje 😄 … keď mám chuť na čaj, dám si čaj, keď na pohár vina, dám si pohár vina… neviem čo by mi takýto návod ponúkol… ak ide o dlhodobý stav, riešila by som s odborníkom
@nikol308
Vyvetrať si izbu. Ľahnúť si do postele, nastaviť budík na 30 minút. Zapnúť relaxačnú hudbu. Ležať, snažiť sa nerozmýšľat... Relaxovať.
Alebo je dobre napustiť si vanu a v nej lezat. Vypnúť svetlo a byť v tme. Do toho počúvať relaxačnú hudbu.
Alebo si urobiť prestávku nejakou činnosťou. Ako jedna pani spomínala strikovanie. Môže byť aj aktívny oddych.
@nikol308 Poskúšaj, čo ti tu radia, áno, každému vyhovuje niečo iné, možno niečo z toho bude vyhovovať aj tebe, no ja by som v žiadnom prípade neplatila za nejaký návod, veď tu máš návodov až až... Ja osobne, keď som unavená tak si dám magnézium a idem spať, ale už sa mi stalo aj to, že som síce unavená bola, ale zaspať sa mi nedalo (rôzne myšlienky atď.), tak si dám ešte aj melatonín.

Ľahnúť a spať