icon

Domáce vajíčka alebo z obchodu

16. feb 2023

Ahojte zienky, chcela by som sa spýtať, kupujete radšej domáce kvalitné vajíčka od niekoho koho poznáte alebo kupujete klasika v obchodnom reťazci pre to lebo sú lacnejšie oproti tým domácim?
Alebo keby tí , ktorí nemáte tu možnosť kupovať domáce 🥚 , keby ste takú možnosť mali, kúpili by ste radšej také?

Strana
z2
mamelka
16. feb 2023

Vždy keď máme možnosť tak domáce, ako sme na SK a vieme kedy ideme naspat do DE tak berieme aj 50ks domáce, ale už aj problém kúpiť domáce,napríklad mame 4 susedov a z nich ani jeden necháva sliepky, toto mame šťastie,že jeden kamarát predava

mima1608
16. feb 2023

@jaroe no to neviem ako môže u nich fungovať rozvoz. Ja chodím osobne. Ale majú na stránke mail/číslo, skús sa informovať, za to človek nič nedá.

beate1
16. feb 2023

Našťastie nekupujeme.. máme svoje..ak niekto chce a je z KE a okolia, píšte prosím správu.

jonnie
16. feb 2023

V obchode, ale vždy len z voľného výbehu. Véd ktovie, čím ich kŕmia i tam...ale už aspoň farebné po rozbití sú iné.

zorkahorka
16. feb 2023

Aj, aj. Domace cielene nevyhladavam, ale vzdy sa k nam dako dostanu 😀

autor
16. feb 2023

Ďakujem Vám zienky všetkým za príspevky 🙂
Zaujímalo ma to práve pre to ze mame doma sliepockyn sliepocky na vajíčka, chováme ich už dlho , avšak manžel dostal nápad a ma takú možnosť rozšíriť to par desiatok sliepok naviac s tým ze po spocitani všetkého aspoň na začiatok by sme časom mali znasku cca 30 vajíčok denne ... tzn ze by sme to predávali.... chce to vyskúšať a mne sa to nezdá až taky zlý nápad keď je ta možnosť lebo viem ze v našom okolí je dopyt po domácich 🥚 ale zaujímal ma všeobecne názor aj iných ludi .. ďakujem. 🙂

simca06022011
16. feb 2023

ak najdete v okoli ludi, urcite predate. My sme mali hydinara a ten ma "vybookovane" vajcia dopredu a proste nema ani tolko kolko ludia chcu :D my sme si preto zohnali svoje sliepky. Len ratajte ze ich bude treba obmienat, vtedy vlastne viete predat aj sliepku... 🙂

oli18
16. feb 2023

Ja som kupovala od znamej. Ked povedala, ze ich krmi granulami, uz nekupujem. Rovnake kupim aj v obchode.

lugie
16. feb 2023

My kupujeme domáce od známych čo chovajú… neviem prečo ale z tých z obchodu ma vždy boli brucho 😂
Ale inak 30 vajec kupujeme za 7,50€, tá cena je podľa mňa aj fajn…

zafir01
16. feb 2023

@callisia ja som okres Považská Bystrica, tak nič

tara42
16. feb 2023

Najlepšie boli domáce od mojej babky lebo viem ako sliepky žili. Ale momentálne kupujem v obchode a vždy len voľný chov. Ine ani nekupujem. A je mi jedno, ze su drahšie.

kajka559
Odpoveď bola odstránená
renat04
17. feb 2023

myslim si, ze nebude mat prosblem s tym, vajicka popredat. v okoli sa isto niekto najde, ako povedzme si tak tie domace vajicka, tak to je predsa len o niecom inm. ked mam moznost, tak si tiez take kupim radsej ako tie z obchodu

elenka.k
17. feb 2023

@tehulka2011 aha, ďakujem za vysvetlenie

rorino
8. jún 2023

Keď je možnosť určite domace

kukimuri
Odpoveď bola odstránená
opica_skorica
5. nov 2024
oli18
5. nov 2024

Ja z retazcov, pretoze sa sliepky aj v domacich podmienkach krmia granulami. Uz to nie je kvalita, ako pred 30 rokmi. Zvlast, ak je to na biznis. Nechcem sa nikoho dotknut, su to moje vlastne skusenosti.

opica_skorica
10. dec 2024

@mamelka a ze na Slovensku je slovenské plemeno oravka čierna, ktore dobre znáša aj v zime.

Strana
z2