icon

Je bezpečné jesť syrokrem po dátume záruky?

30. apr 2025

Ahojte, možno blbá otázka. Ale syrokremu končila záruka 5.4.25 no a dnes je 30.4. myslíte, že ho môžem ešte zjesť? Nesmrdi, vonala som ho. Ten modrý syrokrem, čo býva aj v akcii to väčšie balenie.

kitycat
30. apr 2025

Ochutnam, ak je dobry hned zjem, ak nie vyhodim

koniarova
30. apr 2025

Samozrejme. Nič mu nebude ešte dobrý mesiac.

sisska96
30. apr 2025

Minule som jedla aj starší, v pohode

martinatom1
30. apr 2025

Tam je tolko chemie, ze ani plesen sa toho nedotkne 😁

hiro
30. apr 2025
@martinatom1

Tam je tolko chemie, ze ani plesen sa toho nedotkne 😁

@martinatom1 Ani nie. Akej?

evcagabi
30. apr 2025

Obdivujem ludi, co maju zaludok zjest nieco po zaruke

nelca84
30. apr 2025

Popri tych taviacich soliach je kusok plesne skor pridana hodnota 🙈

hiro
30. apr 2025
@evcagabi

Obdivujem ludi, co maju zaludok zjest nieco po zaruke

@evcagabi Dátum záruky je len orientačná moderná záležitosť. Tisíce rokov produkty v obchode nemali žiadny vytlačený dátum spotreby. Preto máme vrodenú schopnosť identifikovať pokazené potraviny.

evcagabi
30. apr 2025
@hiro

@evcagabi Dátum záruky je len orientačná moderná záležitosť. Tisíce rokov produkty v obchode nemali žiadny vytlačený dátum spotreby. Preto máme vrodenú schopnosť identifikovať pokazené potraviny.

@hiro mne je to jasne ale ja.. proste ani jogurt nezjem ak by tam bol zajtrajsi datum 😅 ja som to myslela uplne vazne ze obdivujem, nie ironicky 😅

patka06
30. apr 2025

Dátumy väčšinou neskúmam, riadim sa chuťou, vôňou a vzhľadom.
Pokazené môže byť aj pred dátumom spotreby.
Ak nesmrdí a nevyzerá inak ako zvyčajne, pokojne ho môžeš jesť

hiro
30. apr 2025
@evcagabi

@hiro mne je to jasne ale ja.. proste ani jogurt nezjem ak by tam bol zajtrajsi datum 😅 ja som to myslela uplne vazne ze obdivujem, nie ironicky 😅

@evcagabi No jo, pre mňa je divné že moderný človek viac verí vytlačenému dátumu voči tomu že má čuch a jazyk čo sa mu cibrli milióny rokov a naopak neverí vedcom ktorí prinášajú moderné veci na ktoré nemá vedomosti a schopnosti porozumieť.

gov
Odpoveď bola odstránená
patka06
30. apr 2025

Vyhadzovať len preto, že je po dátume považujem za plytvanie potravinami a teda aj peniazmi

wolf_
30. apr 2025

Minimálna trvanlivosť = ok, kľudne jesť aj po tom dátume
Spotrebujte do = nie, po tomto dátume nejesť

autor
30. apr 2025

Viem, že minimálna trvanlivosť sa da jesť aj po, ale toto mi už celkom dlha doba prišla 😅 ďakujem všetkým

roja01
30. apr 2025

Ja, ak sa dá (chuť a vôňa je ok), používam mliečne výrobky po záruke do varených jedál. Napr. bryndzu prevarím v bryndzovej polievke, syr v črievku by som použila do varenej syrovej omáčky na cestoviny, tvaroh do pečeného koláča a tak podobne. A vtedy sa nebojím ani deťom takéto jedlo ponúknuť.

kat_y
22. máj 2025
@hiro

@evcagabi No jo, pre mňa je divné že moderný človek viac verí vytlačenému dátumu voči tomu že má čuch a jazyk čo sa mu cibrli milióny rokov a naopak neverí vedcom ktorí prinášajú moderné veci na ktoré nemá vedomosti a schopnosti porozumieť.

@hiro môj bývalý frajer vyhadzoval aj vajcia po záruke bez toho aby ich skúsil rozbiť 😀 ja som dovtedy ani nevedela, že na nich nejaká zaruka je. A na obale od mlieka je ze po otvorení ho treba do 24 hodín spotrebovať , on ani nevedel, ze sa môže ešte piť a automaticky to vylieval, lebo to je na obale napísané.