Je bezpečné jesť syrokrem po dátume záruky?
Ahojte, možno blbá otázka. Ale syrokremu končila záruka 5.4.25 no a dnes je 30.4. myslíte, že ho môžem ešte zjesť? Nesmrdi, vonala som ho. Ten modrý syrokrem, čo býva aj v akcii to väčšie balenie.
Samozrejme. Nič mu nebude ešte dobrý mesiac.
Minule som jedla aj starší, v pohode
Tam je tolko chemie, ze ani plesen sa toho nedotkne 😁
Tam je tolko chemie, ze ani plesen sa toho nedotkne 😁
@martinatom1 Ani nie. Akej?
Obdivujem ludi, co maju zaludok zjest nieco po zaruke
Popri tych taviacich soliach je kusok plesne skor pridana hodnota 🙈
@evcagabi Dátum záruky je len orientačná moderná záležitosť. Tisíce rokov produkty v obchode nemali žiadny vytlačený dátum spotreby. Preto máme vrodenú schopnosť identifikovať pokazené potraviny.
@hiro mne je to jasne ale ja.. proste ani jogurt nezjem ak by tam bol zajtrajsi datum 😅 ja som to myslela uplne vazne ze obdivujem, nie ironicky 😅
Dátumy väčšinou neskúmam, riadim sa chuťou, vôňou a vzhľadom.
Pokazené môže byť aj pred dátumom spotreby.
Ak nesmrdí a nevyzerá inak ako zvyčajne, pokojne ho môžeš jesť
@hiro mne je to jasne ale ja.. proste ani jogurt nezjem ak by tam bol zajtrajsi datum 😅 ja som to myslela uplne vazne ze obdivujem, nie ironicky 😅
@evcagabi No jo, pre mňa je divné že moderný človek viac verí vytlačenému dátumu voči tomu že má čuch a jazyk čo sa mu cibrli milióny rokov a naopak neverí vedcom ktorí prinášajú moderné veci na ktoré nemá vedomosti a schopnosti porozumieť.
Vyhadzovať len preto, že je po dátume považujem za plytvanie potravinami a teda aj peniazmi
Minimálna trvanlivosť = ok, kľudne jesť aj po tom dátume
Spotrebujte do = nie, po tomto dátume nejesť
Viem, že minimálna trvanlivosť sa da jesť aj po, ale toto mi už celkom dlha doba prišla 😅 ďakujem všetkým
Ja, ak sa dá (chuť a vôňa je ok), používam mliečne výrobky po záruke do varených jedál. Napr. bryndzu prevarím v bryndzovej polievke, syr v črievku by som použila do varenej syrovej omáčky na cestoviny, tvaroh do pečeného koláča a tak podobne. A vtedy sa nebojím ani deťom takéto jedlo ponúknuť.
@evcagabi No jo, pre mňa je divné že moderný človek viac verí vytlačenému dátumu voči tomu že má čuch a jazyk čo sa mu cibrli milióny rokov a naopak neverí vedcom ktorí prinášajú moderné veci na ktoré nemá vedomosti a schopnosti porozumieť.
@hiro môj bývalý frajer vyhadzoval aj vajcia po záruke bez toho aby ich skúsil rozbiť 😀 ja som dovtedy ani nevedela, že na nich nejaká zaruka je. A na obale od mlieka je ze po otvorení ho treba do 24 hodín spotrebovať , on ani nevedel, ze sa môže ešte piť a automaticky to vylieval, lebo to je na obale napísané.

Ochutnam, ak je dobry hned zjem, ak nie vyhodim