icon

Je bezpečné jesť údený tempeh bez varenia?

4. máj 2025

Ahojte, kúpila som si údený tempeh a zjedla som ho. Teraz čítam, že to bolo treba uvariť. Čo sa mi môže stať ? Dosť sa bojím že čo teraz 🙁 ďakujem

salamistka
4. máj 2025

Ono sa to len zvykne upražiť na troške oleja, je to už spracovaný výrobok.

autor
4. máj 2025
@salamistka

Ono sa to len zvykne upražiť na troške oleja, je to už spracovaný výrobok.

@salamistka už viem 🙁 môže sa mi niečo stať keď som to zjedla bez varenia také studené?

veltraud
4. máj 2025

Udeny ti nic nespravi ani surovy. "Problem" je s bielym natural. Takze nemaj stres ;)

autor
4. máj 2025
@veltraud

Udeny ti nic nespravi ani surovy. "Problem" je s bielym natural. Takze nemaj stres ;)

@veltraud ďakujem som rada a prosím z bieleho čo vlastne reálne hrozí?

veltraud
4. máj 2025

Uplne podrobne neviem. Ide vsak to to, aby si zastavila/"usmrtila" tu plesen na prave tepelnym spracovanim, nech "nezije" v tebe pri telovej teplote. Udene, marinovane, ochutene tempehy ju uz nemaju. Ale vsetky su chutnejsie upravene ;)

autor
4. máj 2025
@veltraud

Uplne podrobne neviem. Ide vsak to to, aby si zastavila/"usmrtila" tu plesen na prave tepelnym spracovanim, nech "nezije" v tebe pri telovej teplote. Udene, marinovane, ochutene tempehy ju uz nemaju. Ale vsetky su chutnejsie upravene ;)

@veltraud okej nabudúce si ho uvarím radšej... Ale bol chutný aj studený prvý krát som ho mala pomýlila som si ho s tofu v obchode lebo som sa ponáhľala 😀

veltraud
4. máj 2025

Tempeh je super. Milion vege receptov je s nim. Ja som velmi lubim v kari. Da sa piect, varit, prazit...

modrahruska
4. máj 2025

Nikdy to nevarim ani nijak neupravujem, jem ho tak ako kupim a je super. Ani som nepocula ze by to bolo treba tepelne upravit.

pe_mi
4. máj 2025
@modrahruska

Nikdy to nevarim ani nijak neupravujem, jem ho tak ako kupim a je super. Ani som nepocula ze by to bolo treba tepelne upravit.

@modrahruska ja to isté , nevedela som že to môže spôsobiť niečo
Jem neupravene pravidelne

veltraud
5. máj 2025
@pe_mi

@modrahruska ja to isté , nevedela som že to môže spôsobiť niečo
Jem neupravene pravidelne

@modrahruska
@pe_mi iba to biele natural by sa nemalo jest neupravene. A to je pomerne tazko zohnat, zatial som ho videla len v bio obchodoch. V klasickych retazcoch som ho este nevidela

pe_mi
5. máj 2025
@veltraud

@modrahruska
@pe_mi iba to biele natural by sa nemalo jest neupravene. A to je pomerne tazko zohnat, zatial som ho videla len v bio obchodoch. V klasickych retazcoch som ho este nevidela

@veltraud ja ho kupujem v bio obchode tiež