icon

Je ohrievanie jedla v mikrovlnke nezdravé?

rencaregina
Včera o 10:18

Myslíte, že je to nezdravé? alebo máte dáky iné tipy na ohrievanie? https://plenum.sk/je-bezpecne-ohrievanie-jedla-...

Strana
z3
anonym_a0e7cd
Včera o 10:22

@rencaregina co konkretne by na tom malo byt nezdrave? Ked je jedlo uz hotove, len studene?

hopatko
Včera o 10:25

Nezohrievam v mikrovlnke vobec nic, pouzijem panvicu, hrniec, sporak, ruru.

belllinka
Včera o 10:26
@anonym_a0e7cd

@rencaregina co konkretne by na tom malo byt nezdrave? Ked je jedlo uz hotove, len studene?

@anonym_a0e7cd lebo sa to jedlo neohrieva teplom, ako v rúre alebo na sporáku, ale iným spôsobom

pralinka25
Včera o 10:27

uz tu tato tema bola a boli tam odpovede na zaklade vedeckych poznatkov. velmi rozsiahlo to tam vysvetloval aj slovakboy. skus pohladat.
okolo mikrovlnky je vely mytov, popletenych faktov a nevedomosti.

belllinka
Včera o 10:27

@rencaregina nemám rada jedlo z mikrovlnky, proste chutí ináč, zohrievam iba na sporáku alebo v rúre. O škodlivosti som čítala rôzne protichodné názory

mullerova46
Včera o 10:29

Nie. Len sa rozmkytaju molekuly vody 🤷 nič škodlivé tam nie je.

done
Včera o 10:30

ako okrem mikrovlnky sa dá zohriať ryža ?

simca06022011
Včera o 10:32
@done

@done v hrnci? :D

mondolina
Včera o 10:33
@done

@done
na šporáku. pridám do ohrievanej ryže trochu vody, premiešam a zohrievam.

belllinka
Včera o 10:34
@done

@done žeby na panvici?

michaela329

Je absolútne bezpečné, k tomuto sa už vyjadrilo xy vedcov.

simca06022011

Popravde, nezaujima ma to uz, mytov bolo az az popisanych o kadecom, xdiskusii a xdokazov.. ano ked sa nieco da, ohrejeme si to v hrnci, v rure.. a najma ak ideme jest viaceri. Ale jednu davku niecoho supnem do mikrovlnky a mam pokoj, okrem jednoduchosti sa mi nepaci predstava minat zbytocne energiu a platit za nu = rozohriat ruru, sporak, hrnce umyvat.. atd atd

anonym_2f1238
Včera o 10:35

@rencaregina skodlive je aj ziarenie z tvojho mobila ci pocitaca.

zavana
Včera o 10:36

Ja som mala raz kolegynu, ktora bola vyslovene proti mikrovlnke. Ale teda ona nemala doma ani televizor, telefon vzdy v noci v kuchyni, nikdy nie pri hlave 😀 Tvrdila, ze tie vlny, co toto vsetko vyzaruje, su velmi zle a skodlive a ona s tym nechce mat nic spolocne 😀 Celkovo vsak bola dost prepnuta, tak neviem, ci sa da tomu uplne verit 😂

krasneleto
Včera o 10:44

pokial sa da ohriat inak, ohrejem inak... ale mikrovlnku pouzivam takisto

anonym_103570
Včera o 10:44
@anonym_2f1238

@rencaregina skodlive je aj ziarenie z tvojho mobila ci pocitaca.

@anonym_2f1238 este horsie podla mna 😅

anonym_6ef1dc
Včera o 10:45

môžem sa spýtať tie čo nepoužívate mikrovlnku ako si ohrievate jedlo napríklad v práci? Či chodíte len na "čerstvé" jedlo do reštiky, kde sa používa mikrovlnka snáď ešte častejšie? 😂

anonym_103570
Včera o 10:45
@zavana

Ja som mala raz kolegynu, ktora bola vyslovene proti mikrovlnke. Ale teda ona nemala doma ani televizor, telefon vzdy v noci v kuchyni, nikdy nie pri hlave 😀 Tvrdila, ze tie vlny, co toto vsetko vyzaruje, su velmi zle a skodlive a ona s tym nechce mat nic spolocne 😀 Celkovo vsak bola dost prepnuta, tak neviem, ci sa da tomu uplne verit 😂

@zavana hej, lebo wifi siete Ti nejdu okolo hlavy krizom krazom, hlavne v takom panelaku sa tomu uplne da vyhnut, vsakze. To su take uvahy, ze mi rozum stoji.

anonym_8ed4f4
Včera o 10:47

Nepytaj sa na MK ale pozri si stanoviska VEDCOV
Normalny clovek s priemernym IQ nema za potreby demonizovat mikrovlnky. Mam taku kolegynu a predstav si-fajci, a to ze je to karcinogen cislo jedna jej nevadi, ale o mikrovlnke ma bude poucat lebo si precitala nejaky dezinfo blud
Keby ludia pouzivali kriticke myslenie zilo by sa im oovela lahsie

anonym_de9284
Včera o 10:56
@zavana

@zavana poznám seniora čo má na stene pri posteli vedľa hlavy uzemnený plech na pečenie, odkedy namontovali GSM vysielač na kostolnú vežu oproti, že mu to nerobí dobre

anonym_2f1238
Včera o 10:59
@anonym_103570

@anonym_2f1238 este horsie podla mna 😅

@anonym_103570 anom este horsie lebo je pernamentne

katulienkax
Včera o 11:06

Hej mikrovlnka je škodlivá, ale mobil pri uchu a rukách dennodenne 😉😂

sisamisaaa
Včera o 11:20

@rencaregina stačí sa zamyslieť ako funguje tá technológia a odpoveď máš sama. V živote nechcem doma mikrovlnku.

anonym_02ecbd
Včera o 11:24
@sisamisaaa

@rencaregina stačí sa zamyslieť ako funguje tá technológia a odpoveď máš sama. V živote nechcem doma mikrovlnku.

@sisamisaaa
Preco telefonujes mobilom a mas doma Wifi, okamzite vsetko vypni

sisamisaaa
Včera o 11:35
@anonym_02ecbd

@sisamisaaa
Preco telefonujes mobilom a mas doma Wifi, okamzite vsetko vypni

@anonym_02ecbd ok. Ja sa bavím o jedle ktoré dávam do žalúdka. Mobil je ďalšia kapitola wifi siete atd žiaľ na Mars sa odsťahovať neviem. Ale sú veci ktoré eliminovať viem.

mondolina
Včera o 11:40
@sisamisaaa

@anonym_02ecbd ok. Ja sa bavím o jedle ktoré dávam do žalúdka. Mobil je ďalšia kapitola wifi siete atd žiaľ na Mars sa odsťahovať neviem. Ale sú veci ktoré eliminovať viem.

@sisamisaaa
a čo je teda škodlivé na tej mikrovlnke? 😵‍💫

sisska96
Včera o 11:42

Ževraj ano, ale mám na háku, je to rýchle a jednoduché, sú aj oveľa menej zdravé veci

sisamisaaa
Včera o 11:48
@mondolina

@sisamisaaa
a čo je teda škodlivé na tej mikrovlnke? 😵‍💫

@mondolina Veď si predstav, ako vznikne v jedle teplo pôsobením mikrovĺn a nie tepla? Čo sa deje s časticami?
Čo sa stane s vajíčkom keď ho dáš do mikrovlnky?
Čo sa stane s živým tvorom keď ho dáš do mikrovlnky (okamžite, nie že by sa tam 10 minút piekol)
A toto dávaš do seba.

saxana000
Včera o 11:56

Tekute veci ako gulas privarok polievka ohrievam radsej v kastroliku.na sporaku mne to viac chuti.Rezen so zemiakmi na tanieri si ohrejem v pohode aj v mikrovlnke..ale piznam ludi co mikrovlnku nemaju a potom aj takych co v nej robia aj parky..

katka13katka
Včera o 11:58

Zvacsa ohrievam na sporaku, ale nevidim nic strasne na pouzivani mirkovlnky.

Strana
z3