Je ohrievanie jedla v mikrovlnke nezdravé?
Myslíte, že je to nezdravé? alebo máte dáky iné tipy na ohrievanie? https://plenum.sk/je-bezpecne-ohrievanie-jedla-...
Nezohrievam v mikrovlnke vobec nic, pouzijem panvicu, hrniec, sporak, ruru.
@rencaregina co konkretne by na tom malo byt nezdrave? Ked je jedlo uz hotove, len studene?
@anonym_a0e7cd lebo sa to jedlo neohrieva teplom, ako v rúre alebo na sporáku, ale iným spôsobom
uz tu tato tema bola a boli tam odpovede na zaklade vedeckych poznatkov. velmi rozsiahlo to tam vysvetloval aj slovakboy. skus pohladat.
okolo mikrovlnky je vely mytov, popletenych faktov a nevedomosti.
@rencaregina nemám rada jedlo z mikrovlnky, proste chutí ináč, zohrievam iba na sporáku alebo v rúre. O škodlivosti som čítala rôzne protichodné názory
Nie. Len sa rozmkytaju molekuly vody 🤷 nič škodlivé tam nie je.
ako okrem mikrovlnky sa dá zohriať ryža ?
Je absolútne bezpečné, k tomuto sa už vyjadrilo xy vedcov.
Popravde, nezaujima ma to uz, mytov bolo az az popisanych o kadecom, xdiskusii a xdokazov.. ano ked sa nieco da, ohrejeme si to v hrnci, v rure.. a najma ak ideme jest viaceri. Ale jednu davku niecoho supnem do mikrovlnky a mam pokoj, okrem jednoduchosti sa mi nepaci predstava minat zbytocne energiu a platit za nu = rozohriat ruru, sporak, hrnce umyvat.. atd atd
@rencaregina skodlive je aj ziarenie z tvojho mobila ci pocitaca.
Ja som mala raz kolegynu, ktora bola vyslovene proti mikrovlnke. Ale teda ona nemala doma ani televizor, telefon vzdy v noci v kuchyni, nikdy nie pri hlave 😀 Tvrdila, ze tie vlny, co toto vsetko vyzaruje, su velmi zle a skodlive a ona s tym nechce mat nic spolocne 😀 Celkovo vsak bola dost prepnuta, tak neviem, ci sa da tomu uplne verit 😂
pokial sa da ohriat inak, ohrejem inak... ale mikrovlnku pouzivam takisto
@rencaregina skodlive je aj ziarenie z tvojho mobila ci pocitaca.
@anonym_2f1238 este horsie podla mna 😅
môžem sa spýtať tie čo nepoužívate mikrovlnku ako si ohrievate jedlo napríklad v práci? Či chodíte len na "čerstvé" jedlo do reštiky, kde sa používa mikrovlnka snáď ešte častejšie? 😂
Ja som mala raz kolegynu, ktora bola vyslovene proti mikrovlnke. Ale teda ona nemala doma ani televizor, telefon vzdy v noci v kuchyni, nikdy nie pri hlave 😀 Tvrdila, ze tie vlny, co toto vsetko vyzaruje, su velmi zle a skodlive a ona s tym nechce mat nic spolocne 😀 Celkovo vsak bola dost prepnuta, tak neviem, ci sa da tomu uplne verit 😂
@zavana hej, lebo wifi siete Ti nejdu okolo hlavy krizom krazom, hlavne v takom panelaku sa tomu uplne da vyhnut, vsakze. To su take uvahy, ze mi rozum stoji.
Nepytaj sa na MK ale pozri si stanoviska VEDCOV
Normalny clovek s priemernym IQ nema za potreby demonizovat mikrovlnky. Mam taku kolegynu a predstav si-fajci, a to ze je to karcinogen cislo jedna jej nevadi, ale o mikrovlnke ma bude poucat lebo si precitala nejaky dezinfo blud
Keby ludia pouzivali kriticke myslenie zilo by sa im oovela lahsie
@zavana poznám seniora čo má na stene pri posteli vedľa hlavy uzemnený plech na pečenie, odkedy namontovali GSM vysielač na kostolnú vežu oproti, že mu to nerobí dobre
@anonym_2f1238 este horsie podla mna 😅
@anonym_103570 anom este horsie lebo je pernamentne
Hej mikrovlnka je škodlivá, ale mobil pri uchu a rukách dennodenne 😉😂
@rencaregina stačí sa zamyslieť ako funguje tá technológia a odpoveď máš sama. V živote nechcem doma mikrovlnku.
@rencaregina stačí sa zamyslieť ako funguje tá technológia a odpoveď máš sama. V živote nechcem doma mikrovlnku.
@sisamisaaa
Preco telefonujes mobilom a mas doma Wifi, okamzite vsetko vypni
@sisamisaaa
Preco telefonujes mobilom a mas doma Wifi, okamzite vsetko vypni
@anonym_02ecbd ok. Ja sa bavím o jedle ktoré dávam do žalúdka. Mobil je ďalšia kapitola wifi siete atd žiaľ na Mars sa odsťahovať neviem. Ale sú veci ktoré eliminovať viem.
@anonym_02ecbd ok. Ja sa bavím o jedle ktoré dávam do žalúdka. Mobil je ďalšia kapitola wifi siete atd žiaľ na Mars sa odsťahovať neviem. Ale sú veci ktoré eliminovať viem.
@sisamisaaa
a čo je teda škodlivé na tej mikrovlnke? 😵💫
Ževraj ano, ale mám na háku, je to rýchle a jednoduché, sú aj oveľa menej zdravé veci
@sisamisaaa
a čo je teda škodlivé na tej mikrovlnke? 😵💫
@mondolina Veď si predstav, ako vznikne v jedle teplo pôsobením mikrovĺn a nie tepla? Čo sa deje s časticami?
Čo sa stane s vajíčkom keď ho dáš do mikrovlnky?
Čo sa stane s živým tvorom keď ho dáš do mikrovlnky (okamžite, nie že by sa tam 10 minút piekol)
A toto dávaš do seba.
Tekute veci ako gulas privarok polievka ohrievam radsej v kastroliku.na sporaku mne to viac chuti.Rezen so zemiakmi na tanieri si ohrejem v pohode aj v mikrovlnke..ale piznam ludi co mikrovlnku nemaju a potom aj takych co v nej robia aj parky..
Zvacsa ohrievam na sporaku, ale nevidim nic strasne na pouzivani mirkovlnky.

@rencaregina co konkretne by na tom malo byt nezdrave? Ked je jedlo uz hotove, len studene?