icon

Je televízor škodlivý ako mobil?

7. mar 2023

Pre 2 rocne dieta. Dakujem

katkaseiner
7. mar 2023

Ono vsetko je skodlive, hlavne nech pred nim nesedi 5 hodin denne. Ved ani zmrzlina nie je zdrava, ani vyprazane... ale ked si das 1 rezen za mesiac, v podstate sa ti nic nestane... Zaklad je vsetko s mierou

tyrkysova_kobyla
7. mar 2023

Vsetko s mierou a pouzivat s rozumom. Aj noz je nebezpecny, ale treba ho vediet pouzit.

athom
Odpoveď bola odstránená
autor
7. mar 2023

@katkaseiner
@tyrkysova_kobyla Dakujem, takze 1-2 hodinky su v poriadku (iba rozpravky v jeho jazyku)? Mobil mu nedavam vobec.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
7. mar 2023

@elizabet173 Dakujem, preto sa pytam, co je este v norme. U nas je mimochodom ticho, co sa tyka elektroniky, cely den sa rozpravame my. Citame, spievame, ma krasnu vyslovnost. 🙏🏼 Je pozorny, necha si vsetko vysvetlit. 🙏🏼 Jedine rano, kedy by som si este pospala aspon hodinu, vtedy som zvykla pustat na hodku. 😏

autor
7. mar 2023

@elizabet173 a zabudla som, aj ked telku rano pozera, tak stale do toho keca, komentuje.

komplikovana
7. mar 2023

mila autorka, kym sa da, tak tuto aktivitu oddaluj co najdalej. Deti do 3 rokov sa vyvijaju a pasivne sledovanie obrazovky ( jedno ci TV ci mobil) tomu velmi neprospieva. Pohladaj si na nete informacie o tom.

annm81
7. mar 2023

1-2 hodiny za akú dobu? Týždeň? Mesiac? Dvojročné dieťa to rozhodne nepotrebuje, ale prežije bez ujmy, ak má dostatok iných vhodných podnetov. Ak sa bavíme o 1-2 hodiny denne, je to veľmi škodlivé.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
7. mar 2023

@komplikovana
@annm81
@elizabet173 tak ju vypneme uplne... Dakujem kocky!

magdalenal
7. mar 2023

My mame prvacku a pozera max 2 rozpravky do tyzdna 🙂 asi sme z ineho sveta. Ked bola mensia max 20min kratku, aj to len obcas a nikdy nie preto, ze ja som chcela spat/upratat/umyt sa/... ked pozerala vzdy sme sedeli bud ja alebo manzel pri nej, tak aj teraz, pozera a ja si pri nej v obyvacke citam alebo len tak pijem kavu a sem tam mrknem ockom 🙂 my samy nepozerame cez den TV, tak to ani dceru netaha a pod. aj telefon, mame ho v ruke ked volame/piseme/citame co nove vo svete - obcas nechame nech si dcera zahra picknik /to ma rada/, ale inak vela citame a rozpravky radsej pocuvame audio od mala - co sa pekne teraz vracia v skole, ze ma dobru pamat, cita s porozumenim a je sustredena.
Ale kazdy ma doma inu situaciu a zvyklosti, docitas sa rozne odpovede, ale ako pisu vyssie, vsetko s mierou

zuzulka558
7. mar 2023

No u nas ma staršia dovolené cca 1,5 hodinu za celý deň a to ma 10 rokov ďalšia ma 2 a to 30 minút dokopy ak niečo robí nech tancuje inak nie

petamich
7. mar 2023

@athom a to je co za komentar, aj ja aktualne "sedim za internetom" to ale neznamena, ze moje dieta tu sedi vedla mna a pozera sa mi do mobilu 🙂

vulka
7. mar 2023

2 hodiny pre tak malé dieťa??? Fúúha. Ja by som to nedovolila. Ale ani sme na to nemali čas popri iných domácich aktivitách.

petamich
7. mar 2023

ono zaklad podla mna je nemat telku ako podmaz - je velmi vela domacnosti, kde telka ide a nikto ju nepozera, toto je nad moje pochopenie priznam sa 🤷‍♀️ moj manzel napr. je zasadne proti tomu, aby sme malemu pustali telku, davali mobil atd. takze u nas je to velmi ojedinele (maly bude mat o chvilu dva roky), nerobime to ani, ked napr. v aute nechce byt, zabavame ho inak alebo mu len pustime hudbu, to mu aktualne uplne staci 🙂 je to obcas na palicu zabavit ho alebo si nieco urobit pri nom, kedze mame dieta s vlastnym neutichatelnym zdrojom energie a veci typu, ved bude pri mne v uciacej vezi sme vzdali, kedze vrchom vylieza na sporak a pod. - cize obcas mu tu telku pustim, nech aspon v klude na wc idem ale teda bavime sa o minutach tyzdenne, ziadne hodiny denne

viestta
7. mar 2023

Moderné obrazovky už neškodí očiam ako staré anodove, ale aj tak čas pred televízorom treba regulovať. To isté je aj mobil, ten sam o sebe zdravie nepoškodzuje v nejakej významnej miere, ale ten čas zabitý mobilom na dieťa vplýva nepriaznivo

athom
Odpoveď bola odstránená
autor
7. mar 2023

@magdalenal
@zuzulka558
@vulka
@petamich
@viestta Dakujem! Ja ho vobec neutisujem mobilom, to je uz podla mna znak zavislosti. Chvala Bohu je rozumny. Hej, rano som mu pustala, kym lezi v postielke a ja som este mimo o 6-pol7, ale skusim nieco ine vymysliet.

A opytam sa este... AKO TO JE S POCUVANIM hudby? Tiez je skodlive? Tiez je tam nejaka hranica?

viestta
7. mar 2023

Pri hudbe ide o decibely, hudba ako taká neškodí aj keby to mal byť rap alebo dychovka

magdalenal
7. mar 2023

naša mala rada knihy, tak keď vstala skôr, dala som jej do postieľky 2-3 knihy, sedela, listovala si, "čítala" po svojom, ja som si ešte trochu zdriemla a keď mi na hlave pristál plyšák pochopila som, že vstávame :D ale zas, spala vždy v postieľke, ktorá nebola prisunutá k našej posteli, tak som vedela, že sa jej nemá čo stať a neprelezie

katkaseiner
7. mar 2023

Ja som nepovedala že 1-2 hodinky sú ok...nie je tabuľkovo dane koľko je ok a koľko je už veľa.

mullerova46
8. mar 2023

Psychológovia tvrdia že pozeranie v takom skorom veku môže spôsobiť neskoršie problém so sústredením.

angel993
8. mar 2023

Syna som začala zoznamovať s obrazovkou keď mal 3,5 roka. Spolu sme si pozreli 1 rozprávku Krtka týždenne. Také malé dieťa ešte potrebuje vysvetliť súvislosti, veľa sa pýta. Samozrejme ak nemá nikoho pri sebe tak sa nepýta.