Jedávate králičie mäso?
Nedávno som to spomenula kamaratke. Ze kupujeme od jedneho deduska kralikov na vyvar, tak bola uplne zhrozena. Vraj kraliky nie su na jedenie. Takmer sme sa pochytili. Pritom nie je vegetarianka. Normalne kupuje sliepky, bravcove, ale kralik je podla nej nieco ako pes
@heni79 ja verim tomu, ze keby videli toho ozajstneho kralika, tak by sa potentovali, a ziadne mojkanie by sa nekonalo :DD my sme mali takych velkych, ze som utekala ako dieta prec, nie to este aby som si to mylila s kralickami z chovoproduktu:D z toho by sa veru velmi nenapapali...
Samozrejme sa jedáva a u nás raz za mesiac musí byt- vyvar, peceny v slaninke obaleny, "paprikas/perkelt" . Hlavne je to mäso ktore sa odporuca alergikom
Jedavali sme, aj holuby 😀
Ani králika, ani kačku som v živote nejedla.😃 Ani neviem prečo. Asi mi ich je ľúto. Kurčaťa ani prasiatka mi ľúto nie je. Ale aj ich jem len párkrát v roku.
Odkedy som ako malé decko na prázdninách u babky a a dedka musela za nohy držať zajaca, ktorý mal odo mňa aj svoje meno :( , keď ho dedko dral z kože, vybral mu čreva a potom ležal na pekáči ako bábätko, tak vtedy som sa zaprisahala, že v živote nezjem zajačie/kralicie mäso
Jedného mám v dome, klietku má non-stop otvorenú chodí si kade-tade, počúva na meno a je to maznák a hocikedy druhého od chovateľa pečiem v rúre 😄 najlepšie je namarinadovať, nechať cez noc odležať a na druhý deň upiecť ale aj špikovaný slaninou je chutný 😉 treba to vedieť odlíšiť čo je domáci miláčik a čo je jedlo 🙃
My kupujeme od chovateľa a jeme každý mesiac prešpikovaného slaninkou - pečeného..
Ja som odchovana viac na kralikoch ...vyborne maso...raz za cas robim perkelt z kralika a vobec nie je suche...
Sko dieta som ho jedavala casto. Dadko nebohy choval. Mal ich teda vela niekedy aj 100ku. Potom prisla nejaka pliaga tak chov zrusil. Babka pripravovala kralika v remoske zvycajne napeiklad na kapuste na smotane
Vývar s pečeňovými haluškami, na smotane s haluškami , pečený so slaninkou a cesnakom, vyprážané stehienka a lopatky ,
top jedlá
Ja nie, je mi ich ľúto. Zároveň rešpektujem každého voľbu, čo sa rozhodne jesť a čo nie. No očakávam, že tento rešpekt bude vzájomný a nebude nikto do mňa tlačiť a ma nútiť.
Nie, ved to je ako macka 🙈
@persephina 🫣 si chutnala mačku ?
@euka210 my sme postavili dom ,máme 2500m2 ..a vždy som chcela niečo chovať .takže mám tiež 4 samice a aj samca . Minulý mesiac sme porazali 27 králikov 🙂 .moje deti ich majú radi ..aj rizoto robím .alebo šunku domácu ,
Minulý víkend som obrala mäsko z králika ,najkrajšia na také rezančeky ,namarinovala do lyžičkyedu ,korenie ,soľ. A urobila na panvici ako minútku s paradajkovou omáčkou a bulgurom a balkánskym syrom . Proste milión spôsobov

Peceny kralik je jedno z najoblubenejsich jedal mojich deti. Aby nebol suchy, prespikujem ho slaninkou, dam maslo a vacsinu casu peciem pod alobalom, na zaver odokryjem a dopeciem doruzova. A veela cesnaku znesie. Mnamka.