icon

Koľko káv denne vypijete a aké preferujete?

6. mar 2024

Otazka pre kavickarov - kolko kav denne vypijete a akej?

Len zo zvedavosti 🙂 ja som kavickar, vypijem tak 2 espressa a 2 latte denne, kavu si robim na pakovom kavovari. Ako ste na tom vy?

lubka73
6. mar 2024

ristretto 5x denne bez mlieka cukru len ciste

simca06022011
6. mar 2024

@la_dolce_vita nie nie je, cca 500eur ma stal komplet kávovar a mlynček. Ale napr tchibo mal taky tiež... neviem ako funguje ale okolo 100eur stal s vážením. S takým obyčajným by ma nebavilo pracovat, to už radšej potom mletú kávu 🙂

domak2
6. mar 2024

Robím v kaviarni, v práci aj 5, doma sa mi nechce ani kanvicu zapnúť, nie to kávovar, čiže väčšinou ziadnu 😅

radkasswe
6. mar 2024

Ja dám 4 lebo o 5:30 ráno v práci ,2. O cca o 10 ,po obede cca o 12 30 a potom keď prídem domov s mužom o 16

moonlight1210
6. mar 2024

Zalezi od toho, aky mam den. Takze 0 az 10.

mamamasama
6. mar 2024

1-3

patulik0706
6. mar 2024

Ja pijem espresso 2-3x za deň. Bez mlieka, bez cukru. Robím si ho doma na pákovom kávovare, mlynček na kávu máme zvlášť, druhy káv striedame, občas kúpim priamo kde pražia kávu a občas máme zrnká z obchodu. Už som skúšala aj výberovú kávu s príchuťou a vôňou rumu tá bola super, prevoňala celý byt 🙂

hederamonstera
6. mar 2024

A ja ze uz pijem vela kav, ked si dam 2 espressa denne😅
Tie co pijete viac, nemate uzkosti? V noci spite dobre? Preco tolko?

hederamonstera
6. mar 2024

@patulik0706 prosim ta, nepamatas si nazov tej rumovej kavy? 🙂 manzel je kavickar a zberatel rumov

guiseppinka
6. mar 2024

Ako kedy. Mam rada silnu s mliekom a latte, capuccina... v robote mi kava nechuti, takze pijem cez tyzden 1 s mliekom a 1 latte, cez vikend vypijem aj 5 6 s mliekom...
@hederamonstera mne kava nerobi nic...

laura164
6. mar 2024

Ako kedy, niekedy žiadnu a niekedy Max 2

alenka58
6. mar 2024

1-2 capuccino

lakebabe
6. mar 2024

@hederamonstera lebo bez nich neprežijem 😄🙈 mam nízky tlak ráno prvá vec zapnem kavovar a exnem dve ristreta bez cukru 😄 cez deň ďalšie a o deviatej som ko spim v pohode zatiaľ . Včera som mala strašne veľa prace a večer som pri compe narazila pat kav to už ma trochu triaslo😃

wolf_
Autor odpoveď zmazal
majlo1234
6. mar 2024

2-4 siedmy mesiac tehotenstva😂 total zavislost v tomto tehotenstve. Normalne pijem jedno capuccino rano a jedno espresso s mliekom poobede. Teraz vylozene bud espresso, ristretto alebo lungo BEZ mlieka, neviem ci mi sibe ci co😂 a spim normalne, jak v tehotenstve

patulik0706
6. mar 2024

@hederamonstera
Jasné je to táto 🙂 kupovala som ju v Prievidzi v jednej kaviarni.

autor
6. mar 2024

@patulik0706 fiha, to vyzera dobre🤩

autor
6. mar 2024

@majlo1234 fakt si mala taku chut?😆ha ha. Ja kavu milujem a v tehotenstve mi z nej bolo tak nagrc,ze som nepila ani 1.

autor
6. mar 2024

@simca06022011 ja mam tiez kavovar, kde si namelien zrna, je to super🤩

oblecenie99
6. mar 2024

@la_dolce_vita ja mám tento vyhliadnuty https://www.tchibo.sk/products/402101304/mlynce...
Ale doma nepijeme až toľko kávy, tak sa mi do toho veľmi nechce a preto kupujeme namletu 🙈 majú ešte s váhou za 79 eur, čo mi príde ako fajn cena

katka708
6. mar 2024

Donedávna 4-5x lungo extra silné bez mlieka. Štipka cukru. Poslednú dobu už len 2x denne.
Z automatického kavovaru

la_dolce_vita
6. mar 2024

@oblecenie99 dakujem, to je v pohode cena, len mam obavu, ci to dobre pomeliem. Vraj ked sa to prezenie, tak to uz nie je ono..

simca06022011
6. mar 2024

@la_dolce_vita nemas co tam prehnat, len si parkrat skusis na tu kavu co kupujes, ktore mletie je naj. AK das velmi jemnu, tazsie pretlaci kavovar vodu cez to, ak velmi na hrubo, tak zase je ta kava ako voda. A univerzalna hrubost podla mna nie je, ja kupujem viac druhov kavy a je tam rozdiel, cize vzdy uz viem, na ktoru musim prekliknut hrubost mletia trochu. Ale aj ked sa potrapi napr tym ze mi ju tazsie pretlaci, tak aj tak je dobra ta kava :D len kvapká pomaly :D a zase popravde, jedna vyliata kava nie je taka skoda, ze by sa strielalo za to. A zase, napr. ja mam rada kremovu hustu kavu, niekto ju ma rad riedku.. takze aj tak si kazdy najde mletie pre seba.
Ale ak ti kava pomleta nestoji doma mesiac, tak zase zlu kavu z toho neurobis. Ja som par rokov fungovala na ESE podoch :DDD predtym na automate (a to myslim bola asi najhorsia kava u nas robena) a predtym klasika, mleta kava a pakovy kavovar lacny a aj tak robil super kavu :D akurat nam ho svokra v zime doniesla ze sa pokazil po milion rokoch a uz sa opravuje, neviem sice na co.. ale bude sa vraj vonku pouzivat v zahrade

dominikamacakova
6. mar 2024

0 až 2

lucijalucy
6. mar 2024

3-4 americana

rutyruth
6. mar 2024

@simca06022011
@la_dolce_vita
Ja teda kávu nepijem. Ale manžel sa počas korony nudil a začal si študovať ohľadom prípravy kávy. Tak dospel k tomuto neznicitelnemu mlynčeku. Skoro ma porazilo že za tu cenu mohol mať komplet kávovar 🙈 a nie RUCNY mlyncek 😤 Ale tak trvá na svojom že je to na celý život 😆

simca06022011
6. mar 2024

@rutyruth tak kazdy ma svoj ritual 🙂 moze to byt na cely zivot, ved moja babka mala cely zivot taky ten rucny dreveny s tou zasuvockou.. tam sa nema co pokazit 🙂)

la_dolce_vita
6. mar 2024

@simca06022011 dakujem za vysvetlenie... raz som kupila taku drahsiu kavu v Turecku a vobec z nej neurobilo kavu, proste voda nepretiekla cez tu paku. Tak mam trosku obavy. Inak ten rucny dreveny s suflickom mam ako dekoraciu, ale vraj je funkcny 🙂

rutyruth
6. mar 2024

@simca06022011 áno kedysi sa vyrabalo poctivo. Som teda zvedavá co toto vydrzi 😁

ivangeline
6. mar 2024

0 az 2