icon

Konzumácia mäsa bez tepelnej úpravy

8. okt 2025

Mäso z lidlu
Čaute, mam otázočku. Môže sa tento výrobok z lidlu konzumovať priamo z obalu /mala som ti v mrazničke/, alebo musí prejsť tepelnou úpravou, ako píše v návode? Dik

Konzumácia mäsa bez tepelnej úpravy
autor
8. okt 2025

@anonym_autor *mala som to v mrazničke

avatar
ibrunova
8. okt 2025

Píše, že je to tepelne spracované.

anonym_6b025f
8. okt 2025

"pecte cca 40-50 minut pri teplote cca 110", mas to na obale

autor
8. okt 2025
@anonym_6b025f

"pecte cca 40-50 minut pri teplote cca 110", mas to na obale

@anonym_6b025f videla som to. Len je tam uvedené aj tepelné spracovaný výrobok, tak či je to potrebné

anonym_6b025f
8. okt 2025

Ministerstva pôdohospodárstva SR nam hovori ze

(23) Tepelné opracovanie je využitie suchého
tepla alebo vlhkého tepla zabezpečujúce denaturáciu bielkovín, usmrtenie a inaktiváciu mikroorganizmov a inaktiváciu enzýmov.
(24) Tepelne opracovaný mäsový výrobok je
mäsový výrobok, v ktorom bol vo všetkých jeho
častiach dosiahnutý tepelný účinok zodpovedajúci
pôsobeniu teploty najmenej 70 °C v trvaní najmenej 10 minút.

asi by som neriskovala jesť 10 minút opracovane bravčové z obalu ak ho odporúčajú variť ešte hodinu, predpokladám, že to bolo len minimálne upečené.