Konzumácia mäsa bez tepelnej úpravy
Mäso z lidlu
Čaute, mam otázočku. Môže sa tento výrobok z lidlu konzumovať priamo z obalu /mala som ti v mrazničke/, alebo musí prejsť tepelnou úpravou, ako píše v návode? Dik

Píše, že je to tepelne spracované.
"pecte cca 40-50 minut pri teplote cca 110", mas to na obale
"pecte cca 40-50 minut pri teplote cca 110", mas to na obale
@anonym_6b025f videla som to. Len je tam uvedené aj tepelné spracovaný výrobok, tak či je to potrebné
Ministerstva pôdohospodárstva SR nam hovori ze
(23) Tepelné opracovanie je využitie suchého
tepla alebo vlhkého tepla zabezpečujúce denaturáciu bielkovín, usmrtenie a inaktiváciu mikroorganizmov a inaktiváciu enzýmov.
(24) Tepelne opracovaný mäsový výrobok je
mäsový výrobok, v ktorom bol vo všetkých jeho
častiach dosiahnutý tepelný účinok zodpovedajúci
pôsobeniu teploty najmenej 70 °C v trvaní najmenej 10 minút.
asi by som neriskovala jesť 10 minút opracovane bravčové z obalu ak ho odporúčajú variť ešte hodinu, predpokladám, že to bolo len minimálne upečené.

@anonym_autor *mala som to v mrazničke