icon

Matcha a jej účinky pri intolerancii kofeínu

30. júl 2025

Ahojte, chcem sa vás opýtať, ak pijete matchu, zvládate to v pohode? Ja som pila dlhé roky kofeín, dokonca naozaj 5 káv denne niekedy. Potom po dvoch ťažkých covidoch nastal zlom a moje telo reaguje prehnane na kofeín - príde mi zle, búši mi srdce, neskutočne ma chytí úzkosť, nervozita, celé zle. Chcela by som skúsiť matchu, avšak dať takmer 35 eur s poštovným, keď neviem, či to vôbec znesiem sa mi zdá byť dosť. Už som si takto kúpila Thrivo a tu mi stojí v skrinke.

Pije niekto matchu, kto netoleruje kofeín v káve?
Ste s tým v pohode?
Ďakujem.

biba_18
30. júl 2025

neviem kde si pozerala matchu za 35, ja za toľko nekupujem - je to čaj
thrivo nie je náhrada za kávu ani za matchu - je to doplnok stravy, obsahuje síce zelený čaj, ale aj kopec iných vecí ...
ja osobne pijem kávu, ale jeden čas som pila matchu - a mala som občas rovnaké príznaky ako máš ty teraz po káve - citujem "príde mi zle, búši mi srdce, neskutočne ma chytí úzkosť, nervozita, celé zle." ... je to rovnaké silné ako káva ...

autor
30. júl 2025

Thrivo som spomenula len na okraj, ze tiez som si ho kupila na skusku, vyhodila 68 eur a zle mi bolo. Matchu ceremonialnu, naozaj pravu japonsku kupis od 25 eur vyssie. Ja som si nasla dva druhy, ktore su fajn, jedna stoji po zlave s postovnym 32 eur a druha po zlave s postovnym 33,16 = tu by som chcela viac. Ale pride mi, ze zase vyhodim peniaze a nebudem ju tolerovat...

shee11
30. júl 2025
@anonym_autor

Thrivo som spomenula len na okraj, ze tiez som si ho kupila na skusku, vyhodila 68 eur a zle mi bolo. Matchu ceremonialnu, naozaj pravu japonsku kupis od 25 eur vyssie. Ja som si nasla dva druhy, ktore su fajn, jedna stoji po zlave s postovnym 32 eur a druha po zlave s postovnym 33,16 = tu by som chcela viac. Ale pride mi, ze zase vyhodim peniaze a nebudem ju tolerovat...

@anonym_autor aj v DM sa dá kúpiť lacnejšie - na skúšku, ale tá japonská je oveľa lepšia. Vydrží asi mesiac jedno to balenie.

biba_18
30. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor šak a chceš s tým robiť čajový ceremoniál? alebo si kúp iný zelený čaj jemne mletý, napr. hannasaki, ten je tiež výborný...

autor
30. júl 2025
@biba_18

@anonym_autor šak a chceš s tým robiť čajový ceremoniál? alebo si kúp iný zelený čaj jemne mletý, napr. hannasaki, ten je tiež výborný...

@biba_18 áno, mám všetko ku príprave matchy 🙂

biba_18
30. júl 2025
@anonym_autor

@biba_18 áno, mám všetko ku príprave matchy 🙂

@anonym_autor ale šak ceremoniál je o dačom inom 🙂 ale v pohode, daj si za 35, len sa čudujem, no ...

autor
30. júl 2025
@biba_18

@anonym_autor ale šak ceremoniál je o dačom inom 🙂 ale v pohode, daj si za 35, len sa čudujem, no ...

@biba_18 tak ceremoniál budem robiť, ale iba sama, neplánujem pozývať na čajové dýchanky ostatných.

biba_18
30. júl 2025
@anonym_autor

@biba_18 tak ceremoniál budem robiť, ale iba sama, neplánujem pozývať na čajové dýchanky ostatných.

@anonym_autor ale keď ceremoniál - teda kimono, vonná sviečka, zákusoček, čaj, meditácia, cca 45 minút? alebo dokonca veľký ceremoniál 4 hodiny? 😲

autor
30. júl 2025
@biba_18

@anonym_autor ale keď ceremoniál - teda kimono, vonná sviečka, zákusoček, čaj, meditácia, cca 45 minút? alebo dokonca veľký ceremoniál 4 hodiny? 😲

@biba_18 vonná sviečka, meditačný vankúš, matcha čaj, meditácia. Tam to ostane.

biba_18
30. júl 2025
@anonym_autor

@biba_18 vonná sviečka, meditačný vankúš, matcha čaj, meditácia. Tam to ostane.

@anonym_autor namiesto kávy? dobre

autor
30. júl 2025
@biba_18

@anonym_autor namiesto kávy? dobre

@biba_18 kávu nepijem.

biba_18
30. júl 2025
@anonym_autor

@biba_18 kávu nepijem.

@anonym_autor fakt? citujem: "Ja som pila dlhé roky kofeín, dokonca naozaj 5 káv denne niekedy. "

autor
30. júl 2025
@biba_18

@anonym_autor fakt? citujem: "Ja som pila dlhé roky kofeín, dokonca naozaj 5 káv denne niekedy. "

@biba_18 áno, ale už od covidu rok 2022 ho nepijem, ved pisem, ze ho netolerujem.