Môže teplá terapia zhoršiť bolesti krížov?
Dobrý den mam diagnozu m51.1 vraj medzistavce pravdepodobne nebola som na Ct ani magnetickej. Tahaju nq bruchu ked ležím nemozem lebo ma tie kríze vtedy pichajú akoby....také ťahavé bodanice ide mi to do bedra boku trocha... dvihala som tažké (prenásala) aj som sa natahovala do výsky vyssej ako ja.
Lenze dali ma na teplo - terapiu a masaz a velmi ma to ešte viac bolí. Stalo sa vám niečo podobné? Mám nadalej chodiť na to teplo a masáze?
Nazov temy asi zas zmenili admini, ale ak by som mala reagovat na to, tak vo vseobecnosti teplo na krize zle nerobi a len velmi malo pacientov na to reaguje negativne
Áno, ak by som sa mala vyjadriť k tomu nadpisu, tak rozhodne nie, suché teplo môže jedine pomôcť, istotne nie stav ešte viac zhoršiť.
Áno, ak by som sa mala vyjadriť k tomu nadpisu, tak rozhodne nie, suché teplo môže jedine pomôcť, istotne nie stav ešte viac zhoršiť.
@petranelkova no nemozem s tebou uplne suhlasit. Aj teplo moze stav zhorsit, ak je tam zapal. Ale ako som pisala vyssie, len malo pacientov reaguje na to takto. Avsak neda sa napisat vo vseobecnosti, ze teplo istotne nemoze stav zhorsit, kedze nepozname jej stav 🤷
@petranelkova no nemozem s tebou uplne suhlasit. Aj teplo moze stav zhorsit, ak je tam zapal. Ale ako som pisala vyssie, len malo pacientov reaguje na to takto. Avsak neda sa napisat vo vseobecnosti, ze teplo istotne nemoze stav zhorsit, kedze nepozname jej stav 🤷
@lindusss2016 bola som dva krat. ale aj doma ked som sa fenovala mi je hnusne ztoho ..... pomoze mi skor chlad. teraz som v byte je to lepsie. aj v aute som skoro umrela pred polhodinou od tepla a strasne bolesti zas do krízov nemozem byt v teple, a mne to aj tak pichá to pichanie moze byt zápal? :/ lebo hovorili z emam diaznozu iba zatial bud medzistav.platnicky alebo predtym dr ze Ischias.. ale ischais je len platnickou asi že poskodenou spravený? vsak........alebo mohla som si aj natrhnut sval alebo nieco podobne?
a aka je to tepla terapia? lebo taketo nieco nepoznam. ak ti davaju teple obklady, popr. bahno moze ti uvolnit svalstvo a nespravnym drzanim tela sa moze stav zhorsit
Skôr máš niečo zablokované, natiahnuté lčo ti napísali.Urcite máš aj lieky na uvoľnenie?obstrek?
Najprv sa skúša čo zaberie a, keď nie tak mri atď...hlavne si dávaj pozor na každý pohyb
a aka je to tepla terapia? lebo taketo nieco nepoznam. ak ti davaju teple obklady, popr. bahno moze ti uvolnit svalstvo a nespravnym drzanim tela sa moze stav zhorsit
@kacena4 termo terapia tusim len taky vankus s utierkou akoby natom velmi teple..no je mi nanic... ano ze aj blok mozem mat. Nevedeli presne lebo ma nefotili este ani na magnetickej som nebola
Lieky mi nedali ziadne narocky ani obstreky.
@kacena4 ten nazov tepla terapia zmenili zas admini 🤷 je to termoterapia a pouzivaju sa na to termonosice bud parafinove alebo raselinove zohriate na teplotu cca.60°C
pri akútnej bolesti masáže??????????
@rozculena ano akoze to mi nic neurobilo ale to teplo a potom masaz hned jemna.. nepostavila som sa skoro odtial. A uz som volala ani tam nepojdem. Idem rovno za dr.
@rozculena ano, mnohe problemy sa daju vyriesit prave masazou. Nevravim, ze vsetky, ale mnohe. Ale jej dg M51.1 je tak vseobecna, ze nikto jej z tohto nepovie, co jej vlastne je.
@rozculena ano, mnohe problemy sa daju vyriesit prave masazou. Nevravim, ze vsetky, ale mnohe. Ale jej dg M51.1 je tak vseobecna, ze nikto jej z tohto nepovie, co jej vlastne je.
@lindusss2016 chodim na take prisaté gumové prisavky a tie masiruju alebo co robia a sú mi dobré. Teplo mi uz zakazali. Dakujem vam
Mozno neurodyn, alebo nejaka podobna elektroterapia. Treba vsetko konzultovat s dr. On ti predpisal, co sa bezne predpisuje, ale naozaj nir kazdemu to musi vyhovovat, ale treba sa tam ozvat, ak by nieco, urcite ti pomozu a vyhoveju. Skore uzdravenie zrlam
to je "elektrika"

Toto treba riesit s rehabilitacnym lekarom, ktory ti tie procedury vypisal. Kolkokrat si uz bola? Ano, moze byt, ze najskor to boli este viac, ak si bola velmi stuhnuta a po masazi sa to uvolnilo. Ale z tohto opisu ti nevie nikto povedať, ci to je tym, alebo je tam aj nrjaky iny problem.