icon

Môžem nosiť kompresné pančuchy v lete?

9. jún 2025

Ahojte. Dnes mi cievny chirurg predpísal kompresné stehenné pančuchy. Nepoznám to, je to pre mňa nové. Ale ak to má pomôcť idem samozrejme na to. Pozerám ich na nete a neviem si teda predstaviť ako to vyriešiť teraz v lete, aby teda to nebolo extra viditeľné. Zvykla som nosiť šaty ale skôr v lete krátke nohavice a obávam sa, že teda to bude pôsobiť divne, mať v lete pančuchy. Prosím Vás ako ich používate Vy? Čítam, že ideálne je ich mať celý deň a na večer dolu. Doktor vravel, že ak bude veľmi teplo, nemusím si ich dať. To mi príde také, že aj nosiť, aj nenosiť.
Bude to mať potom aj nejaký účinok? Na jar a jeseň,tam už si to viem predstaviť, že k sukni, k šatám, pod nohavice, nejako zamaskovať. Len teraz neviem, keď ja som skôr zvykla kraťasy, že ako to zosúladiť. A ešte otázka, pomáhajú Vám tie pančuchy? Ďakujem.

karolinakr_ba
9. jún 2025

Boze, ja som akurat vcera chcela zakladat temu o tomto 🙂 Nosim kompresne podkolienky a teda mne nejde o maskovanie (to podla mna ani nezamaskujes, je to dost hruby material a je to proste vidno - normalne nosim aj saty, neriesim, je to zdravotnicka pomocka), ale skor o to, ze som tehotna, uz pri 25* mi je extremne teplo, takze ked je vonku nad 30, odpadavam a este do toho tie podkolienky.. No musit ich nosit, lebo v tych horucavach mi opuchaju este viac nohy (nakoniec kvoli tomuto som nezakladala temu, lebo ved moj “problem” ine riesenie nema 🙂 - ak nechcem mat opuchnute nohy, musim vydrzat to teplo a tych podkolienkach..)

zero1
9. jún 2025

Až tie pančuchy budeš mať, sama uvidíš či a ako ti pomáhajú, a sama zvážiš či tie benefity prevažujú aj nad tým že je ich vidieť a že ti je teplo.

ivangeline
9. jún 2025

Ja nenosím. Nestojí to za to. Ako píšu, nos pár dni a skús deň bez. Zistíš, aký veľký je to rozdiel..