icon

Môžu byť zdravotné problémy spôsobené zmenou počasia?

bibimatusova
9. júl 2025

Dobrý deň chcela by som sa spýtať pred rokom mi robili veľmi veľa vyšetreni ako napríklad srdce (echo,holter 24h,48h) sóno brucha (všetky orgány) brali mi tento rok vzorku zo stolice vzorku moču. Brali mi vzorky z krvi. Rongen hlavy hrudníka. Vždy všetko negatívne… ano viem možno to pre niekoho je smiešne Ale trpela som obdobím kedy som myslela že mám každú chorobu.. no chcem sa spýtať na úprimnosť či si myslite že len tak z roku na rok sa mi mohlo niečo poškodiť. Posledné dva dni ako sa rapídne zmenilo počasie mám pocit ako keby odpadnem, nálada je u mňa mínusová… plus ma boli hruď až prsníky nieje to niaka extra bolesť ale cítim že sa niekedy moc namaham aj pri tom ako vypravam. Niekedy mi srdce začne z ničoho nič biť veľmi rýchlo ja zabudnem ako keby dychat… a už mám pocit na omdletie a pocut ako keby musím nahmatať dych. prosím povedzte mi úprimný nazor… myslite že mám ísť znovu na kardiológiu? Aj keď mi kompletne vyšetrenie robili pred rokom? Alebo myslite že to je len rapídnou zmenou počasia ? Všetkým vopred dakujem za odpoved❤️😔

domkakvet
9. júl 2025

@bibimatusova od zajtra ma byt lepsie pocasie, tak by sa to malo zlepsit, lebo to vyzera tak, ze to budes mat skor z pocasia, nez z nieco ineho.

bibimatusova
autor
9. júl 2025
@domkakvet

@bibimatusova od zajtra ma byt lepsie pocasie, tak by sa to malo zlepsit, lebo to vyzera tak, ze to budes mat skor z pocasia, nez z nieco ineho.

@domkakvet dakujem veľmi pekne :( prepáčte že sa pytam mám síce už 20 rokov a je mi dosť nepríjemne a trápne sa takto pýtať… myslite že sa len ta za rok nedokáže niečo v mojom tele zmeniť ? Keď som mala také vyšetrenia ? Hneď si nahovaram že mi zlyháva srdce alebo tak…

martul
9. júl 2025

@bibimatusova išla by som psychológovi

domkakvet
9. júl 2025
@bibimatusova

@domkakvet dakujem veľmi pekne :( prepáčte že sa pytam mám síce už 20 rokov a je mi dosť nepríjemne a trápne sa takto pýtať… myslite že sa len ta za rok nedokáže niečo v mojom tele zmeniť ? Keď som mala také vyšetrenia ? Hneď si nahovaram že mi zlyháva srdce alebo tak…

@bibimatusova nie nic ti nezlyhava a neviem ake myslienky budes mat ked budes mat 40, 50, 60.

maca1984
9. júl 2025

Myslím si, že tvoje problémy sú psychického charakteru.

bibimatusova
autor
9. júl 2025
@maca1984

Myslím si, že tvoje problémy sú psychického charakteru.

@maca1984 ano mala som psychické problémy ale nie vo veľkej verzii… pravidelne som navštevovala psychológa starala sa o seba šport prechádzky a veľmi mi to pomohlo psychológ ma potom ešte pár mesiacov pozoroval keď mi vysadil lieky… bez liekov som už takmer rok. Cítila som sa super žiadne výkyvy ani nič podobne no ako rapídne sa zmenilo počasie sa cítim na houby…

mirokub
Odpoveď bola odstránená
maca1984
9. júl 2025
@bibimatusova

@maca1984 ano mala som psychické problémy ale nie vo veľkej verzii… pravidelne som navštevovala psychológa starala sa o seba šport prechádzky a veľmi mi to pomohlo psychológ ma potom ešte pár mesiacov pozoroval keď mi vysadil lieky… bez liekov som už takmer rok. Cítila som sa super žiadne výkyvy ani nič podobne no ako rapídne sa zmenilo počasie sa cítim na houby…

@bibimatusova takto..
Za rok sa v tele človeka dokáže kadečo zmeniť, zas netreba si klamať.
Ale i tak si myslím, že toto máš psychiku.
A tá dokáže narobiť divy.
Sledovala si sa predtým, nič ti nezistili a sleduješ sa zasa.
Ale inak aj ja sa od zmeny počasia cítim na houby.
Ja som ako fotovoltika, fungujem na slnko 😄
Ale nesledujem si srdce, dych atď.

januska12323
9. júl 2025

@bibimatusova vtedy to bola psychika a bude to psychika aj teraz.

deedol
9. júl 2025

tiez sa priklanam k psychologovi, mozno dokonca psychiater. mozno tetania. pozri si nieco o psychosomatike.

unicornlady
9. júl 2025

Mne včera aj predvčerom bolo na odpadnutie, ale mne sa to stáva z počasia.

Rýchlejšie búšenie srdca, môže byť, že si sa v tej chvíli niečoho zľakla- mohol to byť zvuk, alebo nejaká vôňa napr. ti niečo pripomenula.
Mne niekedy akoby tak stisne srdce, ale ja to mám asi zo štítnej žľazy (ktorú už nemám a užívam teda lieky).

billy_jean
9. júl 2025

Mala si takéto stavy aj keď si brala AD? Prečo ti ich vysadil?

bibimatusova
autor
10. júl 2025
@unicornlady

Mne včera aj predvčerom bolo na odpadnutie, ale mne sa to stáva z počasia.

Rýchlejšie búšenie srdca, môže byť, že si sa v tej chvíli niečoho zľakla- mohol to byť zvuk, alebo nejaká vôňa napr. ti niečo pripomenula.
Mne niekedy akoby tak stisne srdce, ale ja to mám asi zo štítnej žľazy (ktorú už nemám a užívam teda lieky).

@unicornlady presne toto aj mne

bibimatusova
autor
10. júl 2025
@billy_jean

Mala si takéto stavy aj keď si brala AD? Prečo ti ich vysadil?

@billy_jean mala som stavy ale vyliečila som sa určil za vhodne vysadiť lieky. Dokázala som to aj s liekmi aj bez ale odkedy je takato zmena počasia je to zle ale už cítim že to je lepšie keď sa to ustálilo trochu

billy_jean
10. júl 2025
@bibimatusova

@billy_jean mala som stavy ale vyliečila som sa určil za vhodne vysadiť lieky. Dokázala som to aj s liekmi aj bez ale odkedy je takato zmena počasia je to zle ale už cítim že to je lepšie keď sa to ustálilo trochu

@bibimatusova ono tá liečba by mala určitý čas trvať. Neviem ako dlho si brala AD, ale teda jeden rok je málo. Každopádne tieto stavy sa zvyknú vracať. Tak len sa s tým naučiť pracovať.