icon

Môžu deti kofolu?

24. sep 2023

Čo sa týka zloženia? Nevidím nič hrozné a preto neviem argumentovať svokre, prečo nie. A ak áno tak od akého veku?

hortenziaj
24. sep 2023

A načo? Však zbytočný cukor, ktorý sa rýchlo vstrebe do krvi, zvýši hladinu glukózy, môže sa časom vytvoriť inzulínova rezistencia a cukrovka, vytvára v nich zlý navyk, čiže za mňa žiadne sladké vody džúsy, sirupy by som nedávala detom. Max takým väčším keď ta na oslave alebo výnimočne si dat trosku, lvne vodu a nesladene čaje piť

deti95060810
24. sep 2023

a aké množstvo...😉
v 2-3 r. 2 hlty....samozrejme ak sa dieťa uspokojí...😉

martinka13
24. sep 2023

Naše deti si vynimocne dajú. Na oslave, na Vianoce.... Inak voda, nesladeny čaj a občas 100% ovocná šťava. Zbytočne obrovské množstvo cukru. Aj teda na zuby nič moc.... Decka majú 8 a 14.

marcellka32
24. sep 2023

Zloženie : Voda, Sirup KOFO® (ovocný sirup, cukor, glukózo-fruktózový sirup, voda, karamel - pálený cukor, farbivo E150d, kyselina citrónová, chlorid sodný, esencia pre KOFO® - prírodná aróma a aróma, bylinný extrakt - prírodná aróma, extrakt zo sladkého drievka - prírodná aróma, chemická konzervačná látka E211, kofeín), Oxid uhličitý, Obsahuje kofeín max. 15 mg/100 ml

Cukor, kofeín...

bluka2
24. sep 2023

Moji to ešte nemali - ani ja to nepijem. Možno Coca-Cola na žalúdočné problémy výnimočne, je to taký hnus, že zničí všetko 😀pre deti akoby to neexistovalo u nás…

h2
24. sep 2023

Bol tu spomínaný cukor, ale Kofola okrem neho obsahuje aj kofeín (tuším dokonca viac, než iné kolové nápoje, ale nie som si istá a nechce sa mi googliť). Ten pre malé deti určite nie je vhodný. A ani ten už spomínaný cukor, samozrejme.

beata_k
24. sep 2023

Obsahuje kofein. Viac dovodov nepotrebujes.

stannkal
24. sep 2023

Ma kofeín ktorý nie je vhodný pre deti. Aká dávka a od akého veku je ok to ti nikto presne nepovie takže najlepšie kofeín vôbec. A samozrejme o cukre ani nehovorím, sladké nápoje sú úplne najnezdravsia forma cukru takže nieže to je nevhodné pre deti ale aj pre dospelých 😀

janulik2008
24. sep 2023

Mala má osem a nemala ešte ale jej ani cola nechutí a to sme jej raz na ochutnanie dali 😁 ona nič s bublinkami nechce 😁
Inak k tomu kofeínu ... tuším cola ho nemá ale napr mňa z kofoly ťahá spať a z coly nie ... 🤔🤔🤔
Samozrejme pre deti to nie je aj keď som videla už aj ročné deti a veľká Kofola v kočíku 😁

zuzanka.zuzu
24. sep 2023

ako staré deti? kým pôjdu do školy tak vieš regulovať, potom už veľmi nie 😀

rebrambora
24. sep 2023

Kofein.

heleninamama
24. sep 2023

Vždy dám deťom radšej Kofolu, ako Coca-colu, Pepsi, (sú príšerné sladké), Fantu, Jupíky, fejkové džúsiky a podobné sladké ovocné vody. Lepšie chutí ako ostatné spomenuté a dobre z nej trávi. Samozrejme, že im dávam s mierou, ale tragédiu z pohára Kofoly u babky nerobím. A deti nerobia scény ani nekupujú poza môj chrbát horšie veci.

vkatush
24. sep 2023

Spolužiačka o tom robila prácu, ktorý zo sladených nápojov obsahuje najmenej cukru.
Ak si dobre pamätám, Kofola a na druhom mieste sprite (tým si nie som istá) mali najmenej, boli "najzdravšie" zo všetkých variant.

K práci mala aj pár pokusov, jeden, čo mi ostal v hlave, bol pokus so zubami. Od známeho zubára zohnala zopár kúskov a namočila ich do Coca-Coly alebo Pepsi. Po niekoľkých týždňoch zuby zmizli, rozpadli/rozpustili sa. 😁

lucia851
24. sep 2023

Môj syn pije Kofolu aj sirupy aj malinovky

deedol
24. sep 2023

v akom veku? je tam kofein + kopa cukru, takze zdrava urcite nie je. moj syn vseobecne sytene napoje nepije, ale tak ma 5,5r. tipujem, ze neskor to pride, ale radsej by som dala aspon nieco bezkofeinove.

minenkak
24. sep 2023

Stačí si prečítať na internete aká je škodlivá cola

ivangeline
24. sep 2023

Zatial mam male deti ale tak nepijeme.
A tiez ma hned napadlo kofein a cukor!

autor
24. sep 2023

@marcellka32 na fľaši som si ten kofeín nevšimla

miriam11
24. sep 2023

Výnimočne raz za cas im 2 dc kofoly neublíži. Ovela menšie svinstvo to je ako tie prevonane aviváže, prášky plne chémie na oblečení, ktoré nosia....a čudujú za mamicky, že každé druhé dieťa trpí intoleranciou, či alergiami.

majka176
24. sep 2023

Moja dcéra má 8 rokov, syn 3, ale kolu (akúkoľvek) im nedávam hlavne kvôli kofeínu, ktorý im absolútne netreba. Aj džúsy pijú veľmi výnimočne, väčšinou čistú vodu,alebo čaj.

autor
24. sep 2023

Ďakujem pekne za názory. Ja tiež nedávam. Tie články sú veľmi dobré. Prepošlem

stanislavicenka
24. sep 2023

A na co je to dobre? Deti maju 5 a 7, a nevidim dovod, preco by to mali co i len ochutnat. Rovnako to nepijem, ako dalsie sladene napoje

slavomira236
24. sep 2023

Maju 6 a 9 rokov a v lete ked sme pri vode im deco kofoly kupim. Ale nie vzdy. Co som si vsimla vsetky deti ked sme pri vode kofolu piju..mojim kupim malokedy ale kupim

laurikalalinka
24. sep 2023

Vieš si predstaviť keď po dlhšom čase si dáš kofolu? Ta chuť....My si dáme Coca-Colu alebo Pepsi raz za čas,majú veľa oxidu uhličitého,ale v lete sme si dali kofolu,nie každý deň ani nie litre,3 dcl- slamka a spokojnosť na svete, neodriekaj deťom,no s mierou.

sofia1979
25. sep 2023

Nestačí čistá voda než toľko cukru

jana_eyre_2
25. sep 2023

Kvôli kofeínu som to deťom nikdy nedovoľovala.. až v tom vyššom veku si deti veľmi výnimočne daju, na výlete keď sa zastavíme v nejakej reštike.. zväčša pijú vodu, ale takto v restikach im niekedy kúpim vineu a výnimočne Kofolu.. citia sa potom výnimočne.. ale určite by som nechcela aby to pili často, poznám aj deti ktoré majú dovolené odmalička.. nemyslím, že to je správne, ale nie je to moja vec..

jesenzima
25. sep 2023

Dcére občas kúpim čapovanu Kofolu, keď ideme z niekoľkohodinovej turistiky a majú ju niekde po ceste v bufete 🙂.. inak to nepije, má rada ovocné šťavy a vodu ..