Môžu mliečne produkty spôsobiť zápchu?
Ahojte, myslíte, že môžu mliečne produkty zapekať? Včera som toho dosť mliečneho pojedla, aj sladkého a dnes od rána bolesti podbruška, čriev, nedalo sa mi ani prdnúť, ani ísť na veľkú.. aj hlava sa mi z toho točila, bola som celá natlakovaná. Až teraz večer sa to pohlo a vyprázdnila som sa. Mohlo ma zapiecť mliečne? Dakujem..
vseobecne kravske mleiko nie je pre ludske telo uplne idealne. hoci ludia jedia a piju vselico, cize az tak tragicky by som nebrala fakt, ze pijeme materske mlieko ineho tvora, rpipadne z neho vyrabame ine produkty, ale teda fakt je, ze nam casto zhorsuje travenie. cize toto hovori za vsetko. mliecne vyrobky pre nas nie su uplne idealne a hlavne nie vo velkych mnozstvach.
Mozu ja som cele detsvo kvoli nediagnostikovanej intolerancii na laktozu trpela na hrozne zapchy. Odkedy som mliecne vyrobky vyradila tak s tym nemam najmensi problem ale stale po pridani mliecnych produktov sa to cele opakuje.
Dakujem. Tak tieto dni obmedzim. Ale aj dnes zase boli podbrusko. Wrrr😖
skus obmedzit pridaj vlakninu a probiotika. ked jes, rob medzi jednotlivymi jedlami prestavky.
ja som total zapchata aj ked mam fazu, ze natlacim viac potravin kratko po sebe. na travenie je lepsie, ked predchadzajuce jedlo dokaze trosku stravit.
udajne zaludok ma samocistiacu schopnost, ale musi byt aj v pribehu dna sem tam prazdny. tusim aj hodinu.
@majamat probiotika jem celorocne.15.den pijem zeleny jacmen, mohol aj ten nieco sposobit?
och to neviem. nic take som nikdy nepila. no travenie ovplyvnuje kde co.
Samozrejme, hlavne tucne jogurty- pribinacky ci syry, parenice korbace....
@zuzinka888 jedla som tvarohovy jogurt, korbaciky a grilovaci syr. Potom pomaly cele tofife🙉🙉🙉
Viem, pozerala som sa🤣🤣🤫🤫
Pridaj vlákninu a bude dobre😁
@zuzinka888 🙉😃
@lucialucy43 vlaknina ma este viac nafukne. Treba pri nej viac pit? Celkovo malo pijem😔
Jooj ano treba piť a mne aj fenikel keď naduva pomaha

moze. je viacero dovodov.
dovody:
- privela bielkovin vseobecne
- problem s neznasanlivostou bielkoviny kravskeho mieka, ci s laktozou ci uz sa jedna o alergiu,a lebo intoleranciu
- nedostatok traviacich stiav, travenie bielkovin je narocne, potrebues na to pepsin, ktory sa aktivizuje dostatocnym mnozstvoma dostatocnou kyslostou ykseliny v zaludku.
- aj pri dostatlku traviacich stiav, mlieko a mnohe mliecne vyrobky rozrieduju a neutralizuju kysleinu.
pri vsetkych tychto problemoch jednoducho travenie neprebehne ako ma a ak je taky problem dochadza bud k hnackam, ale u niekoho naopak k zapcham.