icon

Náhrada za Vigantol/Kanavit

ferihegy
16. feb 2019

Ahojte maminky. Nechcem davat Vigantol ani Kanavit. Viete mi poradit nahradu za ne ? Decko sa javi dobre Devit avsak za Kanavit nahradu akosi neviem najst :(
Dakujem

Strana
z2
ferihegy
autor
17. feb 2019

@evittam absolutne suhlasim. Kyveme hlavami berieme kazdy recept ktory pediater rutinne MUSi predpisovat. Vigantol i Kanavit je SAJRAJT. Rovnako Trifed ktory vacsinou kazde dieta vzdy dostaneme na kasel. Hnus.

evittam
17. feb 2019

@renatka100 Ale vedela. Nemozem za to,ze ty nie.

evittam
17. feb 2019

@renatka100 Odborny pokyn si mozes vieš co😉. Ale ako pise
@ferihegy . Len prikyvujte. Toto tento štát potrebuje. Nic viac.

ferihegy
autor
17. feb 2019

@evittam Prosim Vas co ste vy kvapkala novorodeniatku ? Dakujem pekne 🍀

lula313
17. feb 2019

@lubik87 neviem, si ako pripecena😀 hovorím ti, že som rodila v Rakusku. Ako dieťa porodis, si s ním nonstop, nikam ti ho ani na 10sekund nevezmú, takze som pri oboch podávaniach K bola a Rakuska lekárka mi povedala, že už nič nemam dávať, na D vitamín mám dávať len Oleovit. Pediatrička skontrolovala papiere, že bol podaný a povedala, že ziaden K vitamín už nebudem dávať, takze podľa teba dvaja lekari sa mýlia, len ty máš pravdu, hej?

lula313
17. feb 2019

@monika2012 ja by som si dala pozor na xylitol. Je to syntetické sladidlo, ktoré je napr. pre psov toxické. Mám otca profesora a vedca potravinara a ten mi odporúčal sa mu vyhýbať, že podľa neho nie je zdravý, ako sa prezentuje.

evittam
17. feb 2019

@ferihegy Ja? Nic. Vit.D raz za cas a v zimných mesiacoch ale nie Vigantol.

evittam
17. feb 2019

@lula313 Ako inak.😁😉 Ona musela tak musíme vsetky. Btw.rodila som na SVK a to iste ako u teba.😉

ferihegy
autor
17. feb 2019

@evittam Vigantol bol prvotriedny bordel. Lekari aj vedia ze nie je ok ale predpisuju dalej. V niektorych krajinach je aj zakazany. A co sa toho kacka tyka. Vsade bububu ked sa davat nebude :( Dojcene babatko ho vraj potrebuje. Mamicka je potom len opravnene zmatena :(

evittam
17. feb 2019

@ferihegy Lebo iny ani na predpis nie je. Ci tvoje dieta vit.K potrebuje treba riešiť s pediatrom a nie na MK.😉

lubik87
Autor odpoveď zmazal
lubik87
17. feb 2019

Mazem svoje odpovede...nemá zmysel sem prispievať..

evittam
17. feb 2019

@lubik87 Také jednoduché ako potom cela diskusia vyzera smiesne alebo akoby niekto trpel samomluvou. Lebo iný vymaže ked mu ďalší oponuju. Také typické pre iste typy zien na MK.

lubik87
17. feb 2019

@evittam nie neoponuje mi nikto, ja som písala že.dojcrne bábätko dostávať ma.tiez.ze som nevedela o jednorazovom dávkovaní..reagujem.na to.ze som pripecena..nepáči sa.mi toto vyjadrovanie...a tým pádom ani moje príspevky nemajú žiadnu vahu

evittam
17. feb 2019

@lubik87 Tak ale prepac vymazat to bolo k comu?! Vacsina sme normalne diskutovali. Teraz to vyzera uzasne. Ale co uz. Typicke na MK. Aspon ze to tebe urobilo dobre. Ty si nevedela o jednom a si sa dozvedela ako aj ty sme riesili s pediatrom....Bodka. Proste si tu pretlacala len a len svoju skúsenosť a ostatné sme boli podla teba nevzdelane lebo nedávame K aj ked netreba....To bolo o com?

renatka100
17. feb 2019

@lubik87 je to tu fakt hrozne, ked ma niekto iny nazor ako vacsina, tak sa tu do teba pustia najmudrejsie zeny na svete

ajka0207
18. feb 2019

@evittam my sme to v sprave vobec nemali, je porodnica povinna to mat v nejakych svojich zaznamoch?

renatka100
18. feb 2019

@ajka0207 predpokladam ze je to nariadenie a davaju to pausalne vsetkym detom ihned po narodeni a preto o tom malokto vie

trendymamaz
11. sep 2019

@ferihegy Ako ste to prosim Vas vyriesili? Mam rovnaku dilemu...

Strana
z2