Od zajtra končím s fajčením
Ahojte tak normalne neverim ze to sem pisem ale som pevne rozhodnuta ze od zajtra prestavam fajcit. Rozhodla som sa dnes uz toho bolo dost a nevyhovuje mi to v ziadnom ohlade ci uz zdravotne/financne/casovo. Chcela by som sa opytat co vam pomohlo? Ako preckat tie najhorsie chvile? V minulosti som uz jeden pokus prestat mala a zial nevydrzala som to ten abstak bol tak silny ze ma to premohlo a vzdala som to. Bojim sa ze by sa to mohlo stat opat.
Ja by som s tým nesekla zo dňa na deň. Tiež som prestala fajčiť pred cca 12timi rokmi. Nemala som robotu a cigarety boli pre mňa drahé. Nebola som silná fajčiarka. Cca 5-6 cigariet za deň, možno ani toľko nie. Ale postupne som znižovala počet až som nakoniec prestala. Absťák som mala, hlavne večer lebo som bola naučená ísť si pred spaním zapáliť.
@mimikarol no u mna to zas bolo tak ze som postupne znizovala a uz dlhy cas som mala zly pocit z toho dna D kedy budem mat prestat a preto som to nakoniec aj nedala lebo kym som znizovala davku moje odhodlanie prestat fajcit odislo
V pohode to môže dať od zajtra,keď je naozaj rozhodnutá. Tiež som tak prestala. Povedala som si zajtra si už nezapalim a ochvilku budú dva roky čo nefajcim.
Držím palce.. môjmu mužovi pomohla bio rezonancia (zrejme placebo) a vždy keď mal chuť na cigaretu, napil sa vody.. 😀 (dodnes ma vyšší príjem vody )
Fajčil 15r 2krabicky denne.. a dnes už nefajčí 14rokov.. považuje to za najlepšie rozhodnutie v živote.. a ja som dodnes za to na neho hrdá..
Mužov kolega vždy musí vyhrať stávku, takže sa stavil, že prestane a zo dňa na deń prestal. Bol to dlhoročný fajčiar. Nie , že dnes fajčím, lebo musím a zajtra už nie. Aj zajtra budeš mať pociť, že musíš si zapáliť , dobrý dôvod sa vždy nájde. Pre ukľudnenie, preto, aby si dobre spala, preto, aby si niekoho nezabila, preto, lebo ku káve sa ti ciga hodí. Ale držím palce. je to určite v hlave ,ak nemáš pevnú vôľu, je to ako novoročné predsavzatie, že od zajtra budeš cvičiť a zdravo žiť a vo februári príde sklamanie, lebo nič z toho sa ti nepodarilo. Ale niekomu sa to podarí, tak veľa šťastia, nech si úspešná.
Ja som tiež s tým sekla zo dňa na deň. Moje rady: prvé týždne vynechať alkohol, kávu, netretavat sa s fajčiari a keď dostaneš chuť na cigu, hneď začni nejakú činnosť aby si odviedla myšlienky inam. Ja som to.tiez zvládla bez absťaku, a to som fajčila krabicku denne
Ja som prestala zo dna na den, nefajcila som vela cigariet. Skor len tak spolocensky s niekym, samej mi nechutilo. V robote sme boli super parta, vzdy sranda pri cige, az mi bolo luto nefajciarov. Fajcila som cca 10rokov.
Kamoska prestala kvoli chorobe, mala anginu a nemohla si zapalit. Ked ju choroba presla, tak si uz nezapalila, ze ked vydrzala tyzden, tak vydrzi a drzi sa dodnes.
Ešte by som dodala že ľudia ktorí fajčia dlhé roky tak to vidieť na pokožke. Oveľa staršia pokožka, suchá. Toto bol pre mňa silný dôvod skončiť, síce som fajčila krátko ale nechcem ešte vyzerať ako šarpej
Aku mas motivaciu? Co sa stane, ak nebudes fajcit tyzden, mesiac, rok? Ake budes mat pocity pri to.? Ako to bude, ked budes mat okolo seba ludi, ktori fajcia a budu ta lamat? Kedy zistis, ze si splnila ciel?
Stav sa s niekym - odovzdaj niekomu vacsiu sumu penazi a povedz mu, ze akonahle zacnes fajcit, tak aby ju dal niekomu (nadacia, charita). Alebo nieco, co budes strasne lutovat a bude ta drzat v stave nezapalit si - cistit svokre zachod a kupelnu pol roka... alebo nieco ine si vymysli. A najdi niekoho, kto dotoho pojde s tebou. Ale hlavne to musis mat v hlave upratane a zdovodnene
@rozkvet1 šarpej pobavil 😂
V septembri minulého roka som zahodila skoro celú krabičku a viac som si nezapalila.
Všetko je v hlave, a tak aj chuť na sladké 🙂
@rozkvet1 dik za podporu ale dam to!
@petronellla87 kavu nebudem moct pit vobec lebo to by ma lakalo este viac
@caar_oliine mala si pravdu. Ako som vcera spominala v telefonate kamoske ze koncim tak ona mi priniesla tie zuvky ze vraj jej to nepomohlo a ostali jej ale nech skusim. No tak ked prisla dnes zla chvila dala som si a pomohlo to uplne sa ta chut zmiernila
Noo treba sa co najviac prekonať, ale ak to nejde, tak radšej žuvku ako cigu 🙂 drzim palce a pevnu volu, bude to treba 🙂
No som zvedavy, drzim palce. Ja sa uz chystam tiez pekne dlho seknut s tym len nie a nie sa donutit. Tie abstaky su brut, poznam to. Fajcim 18rokov 🙂
@martin8891 mne trvalo tiez dlho kym som prisla do tohto stadia ze teraz proste skoncim a hotovo. Dam ti vediet ci tie zuvky pomozu ak hej tak to skus aj ty s nimi mozno by ti to slo lahsie
Ja som prestala zo sekundy na sekundu, hned ako som zbadala na teste 2 ciarky. A to obcas padli aj 2 krabicky denne... Chapem, ze tehotenstvo je celkom nakladna nikotinova naplast. Ale ked si v hlave pripustim ze fajcenie skodi ako dietatu tak aj mne a seba si zasluzim milovat rovnako ako svoje deti....tak v tom hladam motivaciu. Ze je nelogicke prestat kvoli babatku ale sebe ublizovat dalej.
Velmi ti drzim palce,aby si to dokazala.
@marca12 Dakujem zatial drzim a myslim ze ked prejdu tieto najhorsie prve dni uz to bude len lahsie
Prestala som po cca 12 rokoch , len tak zo dňa na deň. Lebo, veď načo fajčiť? A v pohode, bez abstakov. V práci veľa ľudí fajčí, nemám potrebu si zapáliť s nimi. Držím palce
@tetapetra viacere ste napisali ze bez abstakov a uprimne vam zavidim ja mam chute poriadne a nervozna som hehe
Autorka, na RTG si bola? Choď. A tak sa vystrasiš, že hneď prestaneš.
@koniarova ja som bola team iqos a nie normalne cigarety cize neviem ci by ten röntgen bol daky zly ale kazdopadne uz som prestala tak to ani nepotrebujem vidiet aby ma to nakoplo
Ver tomu, že keď ti RTG ukáže zmeny na pľúcach, tak ťa to riadne nakopne. 😂 Vlastná skúsenosť.
A týka sa to aj elektronických.
Ach, keby som ja mala takú pevnú vôľu.... Ale nemám 😕
@bielasovicka tiez som si myslela ze nemam volu ale zatial to ide aj ked chute su a hlavne pri aktivitach s ktorymi sa mi to spaja... zaujimalo by ma dokedy budu trvat tieto nutkania
Ahoj tak ako sa darí s nefajcenim? Ja by som sa pridala k tebe vtedy keď si písala ale mala som pár dni do narodenín a to by som určite vtedy fajčila.. dneska som si povedala že už si nezapalim.. síce je toto môj tretí pokus prestať fajčiť a vždy mi to zlyhalo po 3 dni 😆 najmä stresy v práci a tak.. takze dúfam že tento krát vydržím a vôľa bude pevnejšia a odolam cigarete. Zatiaľ ani jedna a dúfam že to tak ostane.

Ano urcite mu to realne pomohlo, bez toho by to nedal 😀 keď mal najhorší absťák, dal si 1-2 žuvačky a prešlo to. Také najhoršie obdobie trvalo zhruba 2 mesiace. Ale netreba veľký balík kupovať, nám polka zostala lebo ja som to nepotrebovala. Tak sme to porozdávali ďalším čo s nami bojovali 😀
Ja som fajčila 11 rokov, z toho posledne 3 roky iqos 20-30ks denne a muž obyčajné cigarety fajčil 9 rokov tiež 20-30 denne.