icon

Od zajtra končím s fajčením

12. mar 2025

Ahojte tak normalne neverim ze to sem pisem ale som pevne rozhodnuta ze od zajtra prestavam fajcit. Rozhodla som sa dnes uz toho bolo dost a nevyhovuje mi to v ziadnom ohlade ci uz zdravotne/financne/casovo. Chcela by som sa opytat co vam pomohlo? Ako preckat tie najhorsie chvile? V minulosti som uz jeden pokus prestat mala a zial nevydrzala som to ten abstak bol tak silny ze ma to premohlo a vzdala som to. Bojim sa ze by sa to mohlo stat opat.

Strana
z4
matusa_153
25. aug 2025

Ja som mala zo 3-4 pokusov prestať fajčiť za posledný rok, písala som aj v tejto téme. Moje pokusy prestať fajčiť vždy po pár dňoch zlyhali.. Ale teraz už vyše 5 týždňov som nemala ani jednu cigaretu! Ale dôvod bol na to veľký aby som prestala fajčiť, otehotnela som. Aj keď zo začiatku to bolo takze prestať fajčiť, po prvých pozitívnych testoch som nedokázala odhodiť cigarety úplne, ale znížila som počet cig asi na 5ks denne, možno že týždeň som toľko fajčila za deň. Potom som už nefajcila vôbec za cely týždeň ani jedna, prišiel skrat tak jedna cigareta za týždeň, to sa opäť opakovalo, týždeň nefajcenia, jednu som potom zapálila ale od tejto poslednej cigarety som už 5 týždňov nefajcila. Samozrejme zdravie bábätka mi je na prvom mieste a nechcem mu žiadnym spôsobom škodiť. Na moje prekvapenie cely čas ako nefajcim, žiadne abstaky, žiadne nervy, celkovo som v takom klude. Aj keď nieje deň kedy by som si nepovedala že aspoň jednu by som si zapálila. Ale to možno že skôr zo zvyku, predsa som fajčila snáď aj 15 rokov. Akurát že partner má najviac provokuje lebo fajčí a vadi mi smrad z cigariet že to z neho cítiť.

anonym_58f13d
27. aug 2025
@11janina

Dnes mám 4. mesiace, čo nefajčíííííííííím

@11janina Ahoj, a ja to mam momentalne 3 mesiace. Pride mi to ako nekonecno...ak sa mozem opytat, ako si na tom? Este ta to taha k cigarete? Lebo ja mavam teraz castejsie krizu ako na zaciatku. Len odolavam, kedze som si vedoma vsetkych benefitov 😀

11janina
11. sep 2025
@anonym_58f13d

@11janina Ahoj, a ja to mam momentalne 3 mesiace. Pride mi to ako nekonecno...ak sa mozem opytat, ako si na tom? Este ta to taha k cigarete? Lebo ja mavam teraz castejsie krizu ako na zaciatku. Len odolavam, kedze som si vedoma vsetkych benefitov 😀

@anonym_58f13d Ahoj, ja práve že, vôbec nemám chuť na cigu....je mi to celkom divné, lebo predtým ma presne, čím dlhšie som nefajčila, tým viac ma ťahalo za cigou

Strana
z4