icon

Odporúčania na lieky na spanie bez vedľajších účinkov

veronika_bb
10. nov 2025

Dobrý deň sestričky, lekarki, babenky moje.
Vedeli by ste mi prosím odporučiť dobré lieky na spanie, ktoré by nemali vedlajšie účinky, a ktoré by som vedela užívať aj viackrát za týždeň? Zároveň by bolo dobré keby nestáli veľa peniažkov. Ďakujem

rozculena
10. nov 2025

také lieky sú iba na recept.Každé majú vedľajšie účinky,minimálne to,že sú návykové

anonym_dbf9c0
10. nov 2025

@veronika_bb spánkový režim..nespavosť zakrýva iný problém psychiatrický?Aký je dôvod, že nevieš spat?Ľudia chvália melatonín, ale ja by som si dala liek na ukludnenie xanax, lexaurin.

deti95060810
10. nov 2025
@anonym_dbf9c0

@veronika_bb spánkový režim..nespavosť zakrýva iný problém psychiatrický?Aký je dôvod, že nevieš spat?Ľudia chvália melatonín, ale ja by som si dala liek na ukludnenie xanax, lexaurin.

@anonym_dbf9c0 xanax , lexaurin je poriadne návykový liek. to nech ani neskúša. a tiež potrebuje recept - nie je volnopredajný.

deti95060810
10. nov 2025

magnézium ti nepostačuje ? vyskúšaj. melatoním je tiež dobrý, len som čítala že robí problémy - pre mňa to boli odstrašujúce vedľ. účinky. ale vyskúšať tiež môžeš
lieky na spanie sú sanval. zopiclon, - potrebuješ recept od obvodnej. nemusíš si dávať ani celú tabl. , možno ti postačí 1/2 tabl, popr. 1/4. uvidíš.

anonym_86e461
10. nov 2025

Skús valeriánu z DM alebo čaj z ľubovníka.

martulka48
10. nov 2025

PERSEN forte, alebo dychové cvičenie 4-7-8 (Nádych na 4, zadržať na 7, pomalý výdych na 8)

oli18
Autor odpoveď zmazal
veronika_bb
autor
10. nov 2025
@deti95060810

magnézium ti nepostačuje ? vyskúšaj. melatoním je tiež dobrý, len som čítala že robí problémy - pre mňa to boli odstrašujúce vedľ. účinky. ale vyskúšať tiež môžeš
lieky na spanie sú sanval. zopiclon, - potrebuješ recept od obvodnej. nemusíš si dávať ani celú tabl. , možno ti postačí 1/2 tabl, popr. 1/4. uvidíš.

@deti95060810
môžem sa spýtať, že aké ste mali vedľajšie účinky počas užívania melatonínu. Tiež som nad tým rozmýšlala, keďže magnézko beriem dosť často kvôli športu a zatiaľ by ma to nijako neuspávalo.

veronika_bb
autor
10. nov 2025
@oli18
Odpoveď bola zmazaná

@oli18
Počas užívania tabletky Stilnox, ste si nevšimli, že ste počas dňa akoby v takom “tranze”, možno v takom polospánku?

deti95060810
10. nov 2025
@veronika_bb

@deti95060810
môžem sa spýtať, že aké ste mali vedľajšie účinky počas užívania melatonínu. Tiež som nad tým rozmýšlala, keďže magnézko beriem dosť často kvôli športu a zatiaľ by ma to nijako neuspávalo.

@veronika_bb žiadne , len som čítala štúdiu. dostala som strach - možno neoprávnene.

anonym_dbf9c0
10. nov 2025
@veronika_bb

@oli18
Počas užívania tabletky Stilnox, ste si nevšimli, že ste počas dňa akoby v takom “tranze”, možno v takom polospánku?

@deti95060810 keď mam problém so spánkom tak navštívim obvodného.Ty si myslíš, že lieky na spanie nie sú návykové?Všetky perseny a podobné veci to si môže uvariť medovkovy caj bylinky ako bylinky
@veronika_bb keď si dáš večer mg môže sa stať, že nezaspis.Nepi poobede kavu a nešportuj večer.
Keď nevieš spať zo stresu tak je zase iný postup.Neodstranis príčinu, tak budeš hltať lieky.nsjorv 1/4 potom polovice a navyšovať dávky.tyzden som brala lieky na spanie bola som ako nafetovana pri polovičke spala som ako bábo, ale ešte pol dňa som bola unavena

deti95060810
10. nov 2025
@anonym_dbf9c0

@deti95060810 keď mam problém so spánkom tak navštívim obvodného.Ty si myslíš, že lieky na spanie nie sú návykové?Všetky perseny a podobné veci to si môže uvariť medovkovy caj bylinky ako bylinky
@veronika_bb keď si dáš večer mg môže sa stať, že nezaspis.Nepi poobede kavu a nešportuj večer.
Keď nevieš spať zo stresu tak je zase iný postup.Neodstranis príčinu, tak budeš hltať lieky.nsjorv 1/4 potom polovice a navyšovať dávky.tyzden som brala lieky na spanie bola som ako nafetovana pri polovičke spala som ako bábo, ale ešte pol dňa som bola unavena

@anonym_dbf9c0 to si zase kde vyčítala. jasné že viem - to vie asi každý.

oli18
10. nov 2025
@veronika_bb

@oli18

@veronika_bb nie, absolutne.

zibi
10. nov 2025

@veronika_bb melatonin

anonym_dbf9c0
11. nov 2025
@deti95060810

@anonym_dbf9c0 to si zase kde vyčítala. jasné že viem - to vie asi každý.

@deti95060810 píšeš, že lieky na ukludnenie sú poriadne návykové a ja píšem, že lieky na spanie ešte viac

martulka48
11. nov 2025
@anonym_dbf9c0

@deti95060810 píšeš, že lieky na ukludnenie sú poriadne návykové a ja píšem, že lieky na spanie ešte viac

@anonym_dbf9c0 ... a preto, niekolko krát zopakovať dychové cvičenie a spíte ako bábätko 😉