icon

Odvykanie od kávy

nikolet29
9. jún 2025

Je tu niekto kto pil kávu a prestal? Vidíte nejaké pozitívne či naopak negatívne zmeny?

moonlight1210
9. jún 2025

@nikolet29 parkrat som skusala prestat. Vzdy sa zadarilo na dovolenke. Prve 3-4 dni som bola ko, ospala, nervna. Potom to preslo a uz som ju nepotrebovala. Bola skor o zvyku.

Potom som sa vratila do prace a do tyzdna som bola naspat.

Ale teraz trpezlivo pijem v praci caj a kavu mam len doma rano a po praci.

Extra benefit nevidim. Ale ja som bola ta skupina, co si da kavu o desiatej vecer a ide spat. Takze asi preto zmenu nevidim, ze na mna ani extra ucinok uz nemala.

ivangeline
9. jún 2025

S kávou fungujem ináč. Mám iný režim (odpočinok, aktivita). Bez nej fungovať viem. S ňou tiež.

balerina2025
9. jún 2025

pijem kavu ale musim s mliekom, kvoli zaludku

guiseppinka
9. jún 2025

Ci pijem kavu alebo nepijem, nevidim ziadny ucinok. Kavu mam rada (resp pijem skor mlieko s kavou). Dokazem ju nepit cele dni, ale aj 5 6 za den

zojazoja
9. jún 2025

Ja som prestala po desiatkach rokov pred 4mi rokmi piť kávu. Zo dňa na deň. Ale zmenila som aj jedálniček rovno, takže účinky necítia kávy nedokážem vyjadriť.

vili111
9. jún 2025

Tento rok vo februári som prestal piť kávu je to moje najlepšie rozhodnutie tohoto roka! Menej stresu , žiadna vnútorná nervozita a to najlepšie po zobudení na ráno som príjemný človek nie namosúreny idiot.
Vrele odporúčam prestať piť kávu!

miriamzba
9. jún 2025

Pijem pravidelne, ciernu bez mlieka, ale keď si pár dní nedám, niekedy aj 2 týždne, necítím na sebe vôbec nič. Aj keď si ju výnimočne dám večer, spím ako obvykle. Asi 2x som vysadila na dlhšie obdobie, niekolko mesiacov, ale žiadna zmena. Moja babka tiež mala nízku citlivost na kofein, niekto je citlivejsi, záleží ako to máš Ty, kolko kávy denne pijes, akú a s čím.

viera012345
11. jún 2025

@nikolet29 ...pred rokmi pri niekoľkých meraniach TK som mala vyšší tlak,a tak som sa rozhodla,ze prestanem piť kávu.Bola som nepoužiteľná.Na tlak som dostala lieky, znížila som počet káv za deň z 5 na 2 a nepijem ju nalačno,ale s raňajkami.