icon

Ovplyvňujú krvné skupiny náchylnosť na kliešte?

pe_mi
17. máj 2025

Čím to je,že na niektoré krvné skupiny lezú kliešte viac a na niektoré nie.
Alebo je to tým faktorom pozitív/negativ?
Ja mám so synom B negativ a kliešte raz za 5 rokov
Dcéra je nulka krvná skupina ,akurát faktor neviem a ma niekoľkokrát za týždeň kliešťa.
Máte skúsenosť?

0silvia0
17. máj 2025

@pe_mi neviem ako s kliestami, ale napriklad komare ked si maju vybrat moj rh faktor minus a muzov rh faktor plus, tak si vyberu muzov rh faktor +

Ale mame tu clanok typu, vedci zistili:
https://najmama.aktuality.sk/clanok/8OZ30QH/sez...

rajciak92
17. máj 2025

@pe_mi mame viacerí v rodine 0krvnu skupinu , a nemávame kliešťov .pohybujem sa v zdravotníctve a neviem o tom že by krvná skupina hrala rolu

mamamasama
17. máj 2025

Tiež sme 0-ky. Muz a ja nemáme, deti pravidelne. Niekde som čitala, ze nemaju radi vitamin B, tak mozno preto ich my nemame.

aalt
17. máj 2025

Som 0+ a som komarolapka. Jeden kamarat casto srandoval ze ma moze pouzivat ako repelent. Lezie na mna vsetka haved, este aj vcely. Ale nebude to krvnou skupinou, kedze cela rodina sme 0+ a liezlo to najviac vzdy iba na mna.

martinka13
18. máj 2025

Ja mam A pozitiv a mala som kliesta možno 2x v živote. Muž A negativ a vždy ich ma (dokonca aj viac) každý týždeň zo záhrady

adalmba
18. máj 2025

Ja mám AB+nemala som nikdy kliešťa a to mám 38 a v prírode sme často.

simsalabim
18. máj 2025

Ja som krvna skupina B+. Kliesta som mala jedineho za svoj 55 rocny zivot - takeho zufalca, co sa nemal na koho nalepit (4. novembra som odpratavala vankuse z terasy na zimu a zrejme ho tam vo vankusoch nechala daka macka). Zato komare ma idu zozrat, na mna idu a vsetci okolo mna maju klud.

Podobne to je aj s jednou dcerou (B+ ako ja - kliesta este nemala, a komare ju idu zozrat). Manzel a druha dcera, aj synovec je B-. Kliestov mavaju, ale tak 1 za niekolko rokov a komare ich moc nelubia.