• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame: Mojasvadba.skModrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Plesňové syry - odkedy ich môžu detičky?

21. októbra 2009 
Prosim neviete od akeho veku mozu deticky plesnove syry- hermelin, encian atd? Mala mi uchmatla z taniera a moc jej chutil, ale kedze ho nemozu tehotne neviem od akeho veku mozu male deti.... :confused:
20. okt 2009 o 18:06  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Sasko, literatura uvadi nejdrive po tretim roce zivota ditete...
20. okt 2009 o 22:39  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
saska ja som davala od roka bez problemov v fr nam to doporucuju, ale len pasterizovane syry.. :wink:

kazda krajina funguje inak.. :grinning:

deti tu jedia vela syrov.. :wink:
21. okt 2009 o 10:19  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Presnu vekovu hranicu sice poradit neviem, ale mozno pri rozhodovani pomoze vysvetlenie preco a kedy by sa plesnive syry nemali. Su zakazane tehotnym zena a babatkam, lebo mozu obsahovat bakteriu, ktora sa vola listeria. Ta pravdepodobnost, ze v syre listeria bude, je velmi mala, ale ak tam je, tak nasledky mozu byt velmi vazne, hlavne u ludi s oslabenou imunitou, u tehotnych zien alebo ludi s inymi problemami. U zdravych dospelych ludi moze tato choroba prebehnut skryte. Viac info tu: http://primar.sme.sk/c/4117237/listerioza.html

Myslim, ze je to nejake 2 roky, ked bolo v slovenskych novinach, ze sa nasla listeria v konkretych vyrobkoch, tusim v lososovi a nejakom syre.

Tiez stoji za zvazenie aj obsah soli v plesnivych syroch.
21. okt 2009 o 11:49  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
betka, ale v len v syroch na baze suroveho mlieka, pasterizovane, su ok.. :wink:

len ich musis najst na slovensku.. :wink:
21. okt 2009 o 12:15  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ano ano, vdaka za doplnenie. Ale sama vobec neviem, ktore su ktore :slight_smile:
21. okt 2009 o 12:50  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
betka tu v fr napriklad , roquefort nie ten je, nepasterizovany.. :wink:
ale taka jemna gorgonzola, alebo ine syry, blue a podobne su , super.. su na baze penicilinu pokial si dobre pamatam..

detom chutia.. :wink:

inak je vela druhov tu v fr je ich vela, ale tieto odporucam , gorgonzola.. nie roquefort!!!! :wink:
21. okt 2009 o 13:08  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Tvoj príspevok