Pomohli vám alebo vašim blízkym stretnutia anonymných alkoholikov?
Pomohli vam alebo vasim blizkym AA stretnutia? Ako vas podpprovala rodina?
AA je dovoz z USA, keď to mám tak v krátkosti povedať. Všetky postupy, knihy a podobne sú stále schvaľované americkou centrálou. Riadia sa 12 krokovým systémom, zásadami a.... vierou v Boha. Poznám ľudí, kt. to pomohlo, hlavne drogovo závislých, ale základom sú samozrejme alkoholici Slovom, aj tento spôsob zbavenia sa závislosti má svojich priaznivcov, a teda, keď vyhovuje a pomáha, je to super!
Osobne však preferujem Kluby abstinentov, kt. sú po celom Slovensku, ozaj všade dostupné, max. do 15-20 km od bydliska... Tu sa stretávajú a pomáhajú si ľudia závislí a tiež ich blízki tj rodina či kamaráti atď , proste ľudia so skúsenosťami. Chodia na turistiku, výlety, zábavy atď. jednoducho si užívajú život plnými dúškami ... Odporúčam to aspoň vyskúšať!
Podpora rodiny je v tejto problematike veľmi dôležitá, ale asi tak 50% podporu má a 50% nie. Je to veľká pomoc a vlastne je to pravdivejšie, lebo závislosť sa týka celej rodiny a je to ľahšie, keď sa do toho aj celá rodina zapojí.... ❤️ ...nie je to však pravidlo a ide to aj bez toho teda pomoci rodiny. Ono, keď manžel/ka, druh/žka chápe danú problematiku, ľahšie sa spolunažíva, minimalizujú sa negatívne udalosti, veci či vzťahy.
Prajem krasne dni v abstinencii spolu s celou rodinou, užívajte si život, je krásny..! 🍀❤️

ak si nábožensky založený a takéto veci ti nie sú nepríjemné tak kľudne choď, no ja som bol raz a nikdy viac. Pre mňa sekta, ktorá má svoje body, svoje pravidlá, ak sa rozhodneš abstinovať inou metódou ako oni, tak do teba budú len tlačiť svoje. Vymleté hlavy pre mňa, ktorý z abstinencie spravili niečo čo by nemala byť. Skús ísť na stretnutie, jedno dve a potom pozri ďalšie, iné kluby. Niektorým pomohlo AA, niektorým nie. Všetko je to o človeku.