icon

Pomohol niekomu psychológ?

2. jan 2026

Ahojte pomohol niekomu psychológ? S hocičim. Resp môžete napísať s čím. Kľudne ako anonym. Alebo ísť radšej do iných druhov terapii napr rodinné konštelácie theta healing access bars? Ono to nie sú úplne lacnoty a neviem do čoho investovať. Nechce sa mi niekde tráviť hodiny len vykecavanim sa. Už keď niekde ísť tak nech je to aktívna terapia ktorá mi pomôže a nie ze zistím ze som do toho naliala kopec peňazí a efekt nula. Je tam viac vecí ktoré by som potrebovala riešiť - traumu z detstva. Nebola som milované dieťa. Problémy so vzťahmi (tu neviem kde je presne problém) nedôveru v ľudí., odpor k mužom., panicke ataky z fóbie z burok, taky mix všetkého,. Nezabúdajúc na OCD v lahsej forme (to už mi bolo u jednej psychologicky potvrdene ale to som tam bola len v rámci povinnej prehliadky v práci - tam to ocd nevadí - a tam to trvá reálne 15 min ten pokec takže prioritne sa tam neriešia osobne veci). Nuž.. Ako prišiel nový rok túžim po zmene. Nemôžem takto žiť ďalej. Aj keď mi je tak dobre (možno komfortná zóna) ale na vianoce narodeniny v lete keď nemám s kým kde ísť to na mňa dolieha. Nemám s kým ísť na kávu nemám s kým ísť do fitka (samej sa mi nedá proste niečo ma tam samu nepusta) nemám sa komu vyrozprávať.. Sú dni keď mi ta samota vyhovuje a som šťastná keď si večer sadnem s čajom v ruke a venujem sa svojim aktivitám ale sú dni keď mi chýba ísť na dovolenku s partnerom alebo niečo zažiť ale nemám s kým a vôbec to so vzťahmi neviem.

anonym_48a1dc
2. jan 2026

@anonym_autor vie ti pomôcť aj psychológ, ale len v prípade, keď budeš ty sama vedome a aktívne na sebe pracovať. Psychológ ti má len pomôcť nájsť smer ako sa z toho dostať, nevylieči ťa, to až ty sama. Samozrejme, nevyrieši ti všetko jeden psycholog, každý má svoje mentálne kapacity a každý vie pochopiť danú traumu inak. Takže je to možno na dlhšie. Rovnako to je pri terapiach.

13uzivatelka11
2. jan 2026

Ak chces skúsiť thetahealing, manžel ti vie dat prvú terapiu zadarmo. Za ďalšie má cenu 20€, tak mi napíš správu ak ťa to zaujme. 🙂

deedol
2. jan 2026

prosim ta, ked uz chces nieco skusat, tak niekoho s normalnym vzdelanim. ano, kamoske aj kamosovi psycholog pomohol, u kamosky stacilo par sedeni, ona mala taku velmi priamociaru psychologicku, u kamosa to trvalo dlhsie, ale on riesil aj psychiatra popri tom kvoli depresii.

marianarem
2. jan 2026

@anonym_autor Mne psychoterapia velmi pomohla, povedala by som, ze mi az zmenila zivot. Trvalo to niekolko rokov, ale vdaka nej som nakoniec bola schopna normalneho vztahu. Povodne som terapiu vyhladala kvoli zacinajucej uzkostno-panickej poruche a hyponchodrii. Dobru psychologicku som ale nasla az na 5. pokus. Hypochondria presla po 2 sedeniach u nej, ale potom sme riesili pricinu, preco vlastne vznikla a to uz bolo na dlho. Ale oplatilo sa.

zmrzlinka2021
2. jan 2026
@marianarem

@anonym_autor Mne psychoterapia velmi pomohla, povedala by som, ze mi az zmenila zivot. Trvalo to niekolko rokov, ale vdaka nej som nakoniec bola schopna normalneho vztahu. Povodne som terapiu vyhladala kvoli zacinajucej uzkostno-panickej poruche a hyponchodrii. Dobru psychologicku som ale nasla az na 5. pokus. Hypochondria presla po 2 sedeniach u nej, ale potom sme riesili pricinu, preco vlastne vznikla a to uz bolo na dlho. Ale oplatilo sa.

@marianarem prosím ťa, čo ti najviac zabralo na tú hypochondriu?

anonym_cc057d
2. jan 2026

@anonym_autor ja som mala roky Panické ataky a psychológ mi nesmierne pomohol. Až pri odborníkovi som zistila, ako si s tým poradiť a po rokoch trápenia som konečne začala žiť normalnejsoe, kludnejsie. Takže pre mňa najlepšia voľba. Navštevovala som psychologicku 2 roky.

marianarem
2. jan 2026
@zmrzlinka2021

@marianarem prosím ťa, čo ti najviac zabralo na tú hypochondriu?

@zmrzlinka2021 No pomohlo to, ze sme spolu s psychologickou odhalili pricinu. V podstate ten strach z chorob a namyslanie si priznakov bol maskovany iny, hlbsi strach. Akonahle som si to uvedomila, tak to s tymi chorobami preslo. Len potom ten skutocny strach sa riesil dlho - bolo tam treba hlavne posilnit sebavedomie, naucit sa vyznat vo vlastnych pocitoch a komunikovat o nich a spracovat nejake veci z minulosti.

anonym_3b34a3
2. jan 2026
@13uzivatelka11

Ak chces skúsiť thetahealing, manžel ti vie dat prvú terapiu zadarmo. Za ďalšie má cenu 20€, tak mi napíš správu ak ťa to zaujme. 🙂

@13uzivatelka11 a v com to spočíva? Lebo ja som asi stratený pripad

anonym_93c1ae
2. jan 2026

@anonym_autor Nebola som milované dieťa. Problémy so vzťahmi (tu neviem kde je presne problém) nedôveru v ľudí., odpor k mužom. - problém bude práve v tom, že si nebola milované dieťa.... Práveže prvé roky sú kľúčové, učíme sa, kde je nase miesto v živote, ak dieťa nie je prijaté, necíti sa v bezpečí a milované, to poznačí aj jehk dospelé vzťahy.

Psycholog ti vie pomôcť, ale väčšina práce je vedomá práca so sebou, psycholog ta pri tom "len" sprevádza. Ja chodím k psychológovi vyše roka, a určite to nie sú prázdne hodiny vykecavania sa. Práveže vie dobre odhaliť podstatu, a dostala som veľmi veľa dobre miernych viet, praktických rád, cvičení, atď, ktoré postupne sa dajú zaradiť do každodenného života.

anonym_a799f3
3. jan 2026

Mne pomaha aj len to vyrozpravanie sa. Je to ine s niekym nezainteresovanym, co ma nadhlad. Vyskusala som ale viacero psychologov, kym mi jeden sadol, v zmysle ako reaguje na mna, ake dava otazky, ako prebieha sedenie, aky plny ma kalendar a kedy mozem dostat termin. Po sedeni casto este rozmyslam, o com sme sa bavili. Pomaha mi to aj spracovat rozne situacie, uvedomit a verbalizovat si vlastne pocity. Riesime aj dlhodobejsie veci (traumy z detstva, zle vztahy v rodine, smerovanie v zivote). Plus naviedol ma k psychiatrovi a to bola tiez spravna cesta.

euka210
3. jan 2026

@anonym_autor kludne problem so vztahmi moze suvisiet s detstvom. Urcite na take veci psycholog.

anonym_9459fe
3. jan 2026

Po jednom nie veľmi peknom vzťahu s nie pekným koncom zo strany partnera mi veľmi pomohol psychológ. Uvedomiť si,že problém v mojom živote nebol až tak partner, ale môj postoj a moja akceptácia jeho chovania. Cez systemicke konštelácie mi pomohol chovanie ex- pochopiť a odpustiť mu. Najlepšie investovane peniaze v tej dobe a ozaj výborný psychológ.