Práca v kaviarni, kde sa fajčí
Ahojte mám robotu kde robím dlhý krátky a fajčí sa tam je to pomerne malý priestor robota je tu od 7 rana do takej 1 potom do večera už príde len naozaj pár ľudí. Mne sa robota veľmi páči no veľa ľudí ma odrádza že budem mať rakovinu pľúc a podobne . Robili ste niekto takto alebo dlhodobo niekde v bare ? Máte nejaké ťažkosti ?
Ak ťa to upokojí, rakovinu pľúc majú niekedy aj ľudia, ktorí nefajčili a ani nepracovali v zafajčenom prostredí. A naopak, ľudia čo fajčili a pracovali po krčmách, sú ok. Ale k veci. Každá prevádzka má mať oddelený priestor pre fajčiarov a nefajčiarov, podľa zákona. Vy to nemáte? Čiže ty si celý deň v zafajčenom priestore? Je to určitá expozícia riziku. Porozprávaj sa o tom s majiteľom. Pozri, asi tam nebudeš robiť celý život, či? Každopádne, ak s tým nie si ok, tak odíď.
@anonym_autor v dnešnej dobe toto ešte existuje? Musia mať oddelené priestory.To sa tam fajčí v CELOM podniku??😨
Zákon na ochranu nefajčiarov
https://www.zakonypreludi.sk/zz/2004-377
je zakázané fajčenie:
v zariadeniach spoločného stravovania okrem tých zariadení, ktoré majú pre nefajčiarov vyhradených najmenej 50 % z plochy, ktorá je stavebne oddelená od časti pre fajčiarov tak, aby do priestoru vyhradeného pre nefajčiarov neprenikali škodlivé látky z tabakových výrobkov alebo z ich dymu a dechtu alebo z výrobkov, ktoré sú určené na fajčenie a neobsahujú tabak, pričom priestor pre nefajčiarov musí byť umiestnený pri vstupe do zariadenia
Zákon na ochranu nefajčiarov
https://www.zakonypreludi.sk/zz/2004-377
je zakázané fajčenie:
v zariadeniach spoločného stravovania okrem tých zariadení, ktoré majú pre nefajčiarov vyhradených najmenej 50 % z plochy, ktorá je stavebne oddelená od časti pre fajčiarov tak, aby do priestoru vyhradeného pre nefajčiarov neprenikali škodlivé látky z tabakových výrobkov alebo z ich dymu a dechtu alebo z výrobkov, ktoré sú určené na fajčenie a neobsahujú tabak, pričom priestor pre nefajčiarov musí byť umiestnený pri vstupe do zariadenia
@rozculena nepodávajú tam jedlo tak sa fajčiť môže
ale žiadne peniaze nestoja za to dávať do seba úmyselne jedy
@anonym_autor nikdy by som do takej práce nešla, aby som smrdela ako popolník, ke%d vyjdem von a všetky moje veci? Fuj. To radšej upratovať niekde

@anonym_autor neviem, ci ti to pomoze, moja babka robila cely zivot krcmarku, a to v takej riadnej krcme, vsade dym, a zila 89 rokov. Ziadna rakovina.